Дилема около автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
mors

Дилема около автомобил

Мнениеот mors » Вто 18 авг 2009 15:37

Здравейте, решил съм да купя автомобил м/у 2005 и 2008г. и до 20 хил. лв(може и малко отгоре) и съм се спрял на два модела: Toyota Avensis 2,0 и VW Passat 1,9TDI. Интересува ме мнението на притежателите на пасат. Доволни ли са от автомобила, създава ли много проблеми, цените на частите влизат ли в границите на нормалното :)Ще бъда благодарен, ако споделите мнения и съвети...както и препоръки.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Дилема около автомобил

Мнениеот Pichaga » Вто 18 авг 2009 15:39

местя в правилния раздел

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Вто 18 авг 2009 15:44

Една донякъде подобна тема viewtopic.php?f=59&t=138544&hilit=avensis :да:

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Вто 18 авг 2009 19:13

toyota avensis не е правена в Япония :не:

mors

Мнениеот mors » Вто 18 авг 2009 21:36

Извинявам се за публикуването в грешен раздел.

Прочетох темите в другата тема и се получава следното: във форума на VW Passat-а е лидер, докато във форума на Toyota - Avensis :lol: не че това ме изненадва. Исках да знам, VW дава ли дефекти и ако да - какви най-често.

Между другото преди обмислях и Хонда Сицик седан, както и Мазда 6, но от маздата се отказах след като се повозих в нея, а Хондата е по-нисък клас... Акордът вече не ми е по джоба.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 18 авг 2009 22:18

Mors, много ли ще се изненадаш, че аз, като притежател на Пассат (макар и стар модел), че и модератор във Фолксваген-форум, ще ти призная, че така, на първо четене бих избрал Авенсиса? :lol: :lol:
Разбира се- всичко зависи от състоянието на конкретните автомобили, от двигателите, до някъде и от класа им на оборудване...
Едва ли някой може да ти даде еднозначен отговор.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 18 авг 2009 23:16

Аз съм карал авенсис и пасат, малко по-старички, но...не мога да кажа коя е по-добра. Мисля че трябва да се качиш и в едната и в другата, да ги покараш и ще си решиш, но че и двете имат недостатъци и проблеми е ясно :)

mors

Мнениеот mors » Сря 19 авг 2009 6:29

И двете съм ги карал и съм много доволен и от двата автомобила- широки, добра возия... 1,9 TDI на VW е супер икономичен двигател, именно затова съм се спрял на него. Определено, ако е немска кола, искам да е VW. За Mercedes, Audi, BMW- и да имах толкова пари, нямаше д си взема такъв автомобил. По-скоро Субару... но това е в кръга на мечтите.

Иначе смятам да взема лизингов автомобил втора ръка с остатъчна гаранция. Няколко познати направиха така и остнаха много доволни. Така че колата със сигурност ще е зпазена и няма да е на много километри. Ще мина през няколко магазина за авточасти, да поразпитам за цени.

Благодаря за мненията и линк-а към подобна тема. Ще продължа да оглеждам пазара, докато не излезе нещо привлекателно 8)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 19 авг 2009 7:01

бих взел Тойотата :roll: мисля че няма да е толкова скъпа за подръжка mhihi.
имам Субару и Лексус :D Субаруто е в пъти по скъпо като части /не че се чупи :lol: само консумативи/ за Лексуса очаквах да е скъп за подръжка но той се оказа много приятен от към цени на консумативи :roll: от ТМ оригинални ремък ролка и оптегач 370лв :roll: и т.н.Пасата на вид изглежда по добре от Авенсиса но въпреки това пак бих избрал него от двете коли :lol:
успех с избора

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 19 авг 2009 10:58

Бих избрал Авенсиса само ако е 2,2 Д4Д. Във всички останали случай моторизациите на ФВ ми допадат повече :P

ПП: Качвах скоро някви промоции на Тойота и запомних че предлагат отиващия си модел Авенсис 2,2 Д4Д с двузонен климатроник на 33000лв с ДДС, това според мен е офертата на годината ;)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 19 авг 2009 14:44

авенсиса с 2000 мотор бензинка е добър
1,8 дават проблем с мазането, защото картера е много плитък и помпата засмуква и въздух при лашкането :)
фар за авенсис 2005 наскоро се купува тук наоколо-800 лева
демек забрави за евтини неща

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 19 авг 2009 15:40

Pichaga написа:фар за авенсис 2005 наскоро се купува тук наоколо-800 лева
демек забрави за евтини неща
като си направи едно валутно каско на 2005год автомобил и го "боли швепса" че е 800лв или...колко иска да е :wink:

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Чет 20 авг 2009 0:01

Точно в Autobild има една статия "Вечният пациент",мисля че така беше и там имаше тест на Пасат 2.0 ТДИ 140 к.с.За 100 000 км. влезе 6 пъти в сервиз.Естествено,ако колегата държи,мога да му изпратя списанието,защото го имам или да му препиша точият текст и да му кажа за какво точно е влизал Пасата в бокса.Запомних,че имаше и доста грешки в самите сервизи,когато колата е влизала там,но общо взето се изказаха много лошо за него,а когато Аутобилд се изкажат лошо за Фолксваген,значи нещата наистина не са добре,имайки предвид как във всеки брой тази марка се хвали безспирно.Колега,пак ти казвам,ако искаш ще ти изпратя броя по куриер.Поздрави и успех,аз също бих заложил на Авенсиса.

mors

Мнениеот mors » Чет 20 авг 2009 5:56

Благодаря, но наистина няма нужда да пращаш списанието :) А за "вечният пациент" - в момента аз съм в това положение с моя Сценик...

Мислех си, ако ще давам 20-25 хил. лв. за кола на 50 хил. км(примерно), ами не мога ли за тези пари да си взема една нова Kia Ceed със 7 години гаранция. Вярно, корейска е, но на много места гледам, че я хвалят, пък и кой друг ти дава цели 7 г. гаранция ?!

И също така, какво ви е мнението за пасат автоматик? Надежни и са или да гледам с ръчни скорости?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 20 авг 2009 7:48

mors написа:Благодаря, но наистина няма нужда да пращаш списанието :) А за "вечният пациент" - в момента аз съм в това положение с моя Сценик...

Мислех си, ако ще давам 20-25 хил. лв. за кола на 50 хил. км(примерно), ами не мога ли за тези пари да си взема една нова Kia Ceed със 7 години гаранция. Вярно, корейска е, но на много места гледам, че я хвалят, пък и кой друг ти дава цели 7 г. гаранция ?!

И също така, какво ви е мнението за пасат автоматик? Надежни и са или да гледам с ръчни скорости?

Ако пасатко е Б6 то нещата не са еднозначни за автомата.. Иначе глас за мензиса..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”