пасат B3 бензинова помпа --- почистване
- morose
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: RP
- Контакти:
Re: Бензинова помпа пасат B3 --- почистване
Аз съм с В3 RP двг с газова. Карам на газ, на бензин само паля и автоматично прехвърля на газ. Колата е моя от 4 месеца. Забелязвам, че като паля сутрин, както казва колегата ми се губи първия старт, пали от втория път; ако съм я загасил преди час-два си пали отлично. Иначе съм я карал на бензин и върви добре. Въпросът ми е дали и аз трябва да правя тази профилактика с помпата? Може ли да е от горивния филтър? Освен това като дам на контакт от към пасажерската врата се чува особено скърцане. Оттам ли минават тръбите за горивото? Предварително благодаря.
- vwivan
- Автомобил:
- Двигател:
Помпата е сменена работи тихо.Всичко е ОК.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се - нямам кирилица. 91 1.8 ми седан с газ. Паля на бензин и обръщам на газ всеки ден. От към багажника (помпата) се чува виене. На два пъти преди да прехвърли на газ ми насича много здраво - 2 секунди подава бензин, 1 не подава. Представете си това как изглежда в движение. На празен ход се форсира без проблем, но на скорост
Дали помпата е свършила или се нуждае от профилактика ? Ако се наложи смяна евентуално колко ще струва и каква да търся ?
izwinqwam se no nqmam kirilica.
imam vw '91 sedan 18 mi s gas.palq wsqka sutrin na benzin i posle kato pozagree obry6tam na gas.(dwete goriwni sistemi rabotqt wseki den)w posledno wreme se 4uwa edin woj idwa6t ot pompata.na dwa pyti mi nasi4a mnogo zdrawo kogato uskorqwam na benzin.spored men podoawa goriwo narawnomerno i mislq 4e e ot pompata.pitam:
-profilaktika na pompata 6te pomogne li?
-ewentualna smqna kolko 6te mi struwa(cena)?
-kakwa pompa da wzema ako se naloji?

izwinqwam se no nqmam kirilica.
imam vw '91 sedan 18 mi s gas.palq wsqka sutrin na benzin i posle kato pozagree obry6tam na gas.(dwete goriwni sistemi rabotqt wseki den)w posledno wreme se 4uwa edin woj idwa6t ot pompata.na dwa pyti mi nasi4a mnogo zdrawo kogato uskorqwam na benzin.spored men podoawa goriwo narawnomerno i mislq 4e e ot pompata.pitam:
-profilaktika na pompata 6te pomogne li?
-ewentualna smqna kolko 6te mi struwa(cena)?
-kakwa pompa da wzema ako se naloji?
Последна промяна от gr_kanev на Вто 18 авг 2009 22:58, променено общо 1 път.
Причина: За в бъдеще се постарай да пишеш на кирилица - който иска, има много начини
Причина: За в бъдеще се постарай да пишеш на кирилица - който иска, има много начини
Според мен една профилактика няма да навреди, щото и мойта виеше и накрая за съжаление спря, след разглабянето картинката вътре беше същата, но явно парчетата разядена гума са я повредили 

- eraser13
- Автомобил:
- Двигател:
Няма ли само тия пръстени да се продават?
-
- Автомобил:
- Двигател:
бързам да каже, че след почистване на помпата и смяна на разядените гумени крачета с бензиноустойчив маркуч шумът в помпата изчезна и си пее както преди.направо карах друга кола понеже бях свикнал с румоленето. надявам се да не се наложи смяна.и съветвам който не е правил почистване да го направи.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
eraser13 написа:Няма ли само тия пръстени да се продават?
Колега не знам дали се продават .. по принцип аз я отворих за да видя от какво са тия гадни шумове ,и евентуално да предотвратя нещо лошо

Здравейте, и ноята помпа започна да вие и да прекъсва, можете ли да ми кажете от къде да поръчам някоя китайска, че аз не намирам
Става на въпрос за 2.0 16v 136 к.с. двигател.

Става на въпрос за 2.0 16v 136 к.с. двигател.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Тези гумени тампончета които се разпадат от бензина и прецакват помпата, не се продават отделно, вървят с цялата кошница. Може би най-удачния вариант е да се заменят с парчета маркуч, както споменават някой колеги нагоре
-
- Автомобил:
- Двигател: CAYB ++130кс
Здравейте колеги !
Да използвам темата. Карам Пасат 1.8, 90г. RP, и моята помпа "вие" от около 1-2години. От седмица-две обаче започна и да прекъсва, като я карам на бензин(само за проба 1-2км.). По специално при настъпване на газта по здраво, започва едно подскачане - неприятна работа. При плавно ускоряване не се забелязват никакви насичания, не се забелязва прекъсване и при работа на место. Мисля че е бензиновата помпа защото вие.
Не съм сменял бензиновият филтър (под пода) от поне 40-50хил.км. защото само паля на бензин и АГУ-то обръща на газ. Преди седмица долях нов бензин 15литра, но след малко пак се появиха проблемите с прекъсването.
Тъй като няма да мога да се справя сам с профилактиката, т.е. направи си сам-безплатно не е опция при мен, питането ми е към колегите които вече са я направили профилактиката. Колко км са изминали или колко време е минало след това.
Да не се окаже че ще дам пари за профилактика + бензиноустойчиви маркучи в някой гараж и после пак пари за нова помпа. Съмнявам се че ще се навият някъде за извършване само на профилактика, но все пак ще съм ви благодарен да споделите опита си.
Да използвам темата. Карам Пасат 1.8, 90г. RP, и моята помпа "вие" от около 1-2години. От седмица-две обаче започна и да прекъсва, като я карам на бензин(само за проба 1-2км.). По специално при настъпване на газта по здраво, започва едно подскачане - неприятна работа. При плавно ускоряване не се забелязват никакви насичания, не се забелязва прекъсване и при работа на место. Мисля че е бензиновата помпа защото вие.
Не съм сменял бензиновият филтър (под пода) от поне 40-50хил.км. защото само паля на бензин и АГУ-то обръща на газ. Преди седмица долях нов бензин 15литра, но след малко пак се появиха проблемите с прекъсването.
Тъй като няма да мога да се справя сам с профилактиката, т.е. направи си сам-безплатно не е опция при мен, питането ми е към колегите които вече са я направили профилактиката. Колко км са изминали или колко време е минало след това.
Да не се окаже че ще дам пари за профилактика + бензиноустойчиви маркучи в някой гараж и после пак пари за нова помпа. Съмнявам се че ще се навият някъде за извършване само на профилактика, но все пак ще съм ви благодарен да споделите опита си.

krasi748 написа:колегите които вече са я направили профилактиката. Колко км са изминали или колко време е минало след това.
Какъвто и отговор да получиш, той няма да бъде валиден за теб. А за "социологическо" проучване ще ти трябват голямо количество.
Щом помпата е почнала да прекъсва и не знаеш на колко километра е, по-добре се замисли за снабдяване с нова, или добра втора употреба. Вярвам знаеш и можеш да палиш директно на газ, но без бензинова помпа не е нормално.
Все пак е добре първо да смениш бензиновия филтър, който и без това си е доста стар, особено ако помпата ти работи, когато си на газ. А по мръсотията, която изтече от него, може да си направиш извод дали все още имаш гумени тампони в помпата или отдавна са заминали, както и дали помпата е виновна за прекъсванията.
А при профилактика винаги има вероятност някоя пластмаса да се счупи или да излезе друг проблем, така че се подготви за компромиси.

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Колега дори и да караш само на газ тя помпата пак си върти и гориво минава през филтъра, което после пак се връща в резервоара. Тъй че може и филтъра да ти е запушен, но това това се разбира като се мери налягането, преди моното и преди филтъра, така 100% се разбира кое не е наред
-
- Автомобил:
колеги благодаря за споделеното (yes)
Мисля първо да сменя бензиновият филтър(под пода). Няма да намеря евтин вариант за мерене на налягането след помпата и съответно след филтъра за да преценя по показателите кое е проблемното съединение. Това изглежда най-точната диагностика, но за тези над 20годишни коли не мога да намеря подходящи ентусиасти сред автосервизите
Никой не иска да прави подобна диагностика. Може би защото нямат подходяща апаратура или данни за тези стари пасати. По-вечето искат смяна на бензиновата помпа. Разбирам ги, по-вече пари от клиента, по-малко главоболия със стари детайли и по-малко работа.
Затова се ориентирам да започна с бензиновият филтър. Някой сменял ли е скоро този консуматив на Пасат В3 с двигател RP ?
марки, цени ?
или няма значение

Мисля първо да сменя бензиновият филтър(под пода). Няма да намеря евтин вариант за мерене на налягането след помпата и съответно след филтъра за да преценя по показателите кое е проблемното съединение. Това изглежда най-точната диагностика, но за тези над 20годишни коли не мога да намеря подходящи ентусиасти сред автосервизите

Затова се ориентирам да започна с бензиновият филтър. Някой сменял ли е скоро този консуматив на Пасат В3 с двигател RP ?
марки, цени ?
или няма значение

-
- Автомобил:
Така, направихме опит с бензиновият филтър. Заменихме го с една медна тръбичка временно, да се покара на бензин без бензиновият филтър. Уви няма подобрение. Прекъсването на бензин при ускоряване си остава - 2секунди подава бензин, 1 секунда прекъсва. на скорост като върна педала на газта работи равномерно. На празен ход на бензин също няма проблеми. Но на кръстовища при изтегляне или изпреварване става доста опасно с това прекъсване и забиване на бензин.
Предполагам че 100% за проблема е в бензиновата помпа защото "виенето" на празен ход също вече е на пресекулки.
Не искам да си мисля за нещо по моноинжекцията, дюза и т.н. но все пак ако някой е минал по подобен път ще го изслушам.
Предполагам че няма да ме насочите към бензинова помпа - втора употреба(60-80лв.), но предвид китайските и турските нови (100-130лв. с работоспособност 1-1,5г.) и това че бензина ми е резервното гориво до първата газ станция или при зимно палене ще изслушам съветите на патилите.
Предполагам че 100% за проблема е в бензиновата помпа защото "виенето" на празен ход също вече е на пресекулки.
Не искам да си мисля за нещо по моноинжекцията, дюза и т.н. но все пак ако някой е минал по подобен път ще го изслушам.
Предполагам че няма да ме насочите към бензинова помпа - втора употреба(60-80лв.), но предвид китайските и турските нови (100-130лв. с работоспособност 1-1,5г.) и това че бензина ми е резервното гориво до първата газ станция или при зимно палене ще изслушам съветите на патилите.