Смяна дискове заедно с накладки
- mkalyonski
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна дискове заедно с накладки
Здравейте , карам PASSAT 1.8T 98г.(Б5) и напоследък при спиране усещам вибрации в предната част на колата и "свирене" от дясно. Като свалих гумата диска нямаше видими белези за смяна, но накладките определено изглеждаха износени. Задължително ли е с накладките да се сменят и дисковете или може само накладките? Препоръчайте някакви добри марки - прочетох добри отзиви за Textar и АТЕ.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Смяна дискове заедно с накладки
Не, не е, разбира се.
Задължителен е обратния вариант- при смяна на дискове да се сменят накладките, защото иначе ако се сложат старите има опасност да надерат новия диск по образ на получените при работата им канали.
Все пак- ако вибрациите, за които споменаваш са само при спиране и се изразяват с биене на волана и/или педала на спирачките- много вероятно е това да е от криви дискове.
В такъв случай трябва и те да се сменят.
Задължителен е обратния вариант- при смяна на дискове да се сменят накладките, защото иначе ако се сложат старите има опасност да надерат новия диск по образ на получените при работата им канали.
Все пак- ако вибрациите, за които споменаваш са само при спиране и се изразяват с биене на волана и/или педала на спирачките- много вероятно е това да е от криви дискове.
В такъв случай трябва и те да се сменят.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Друга причина за вибрации при спиране са и леко разбити втулки на водачите на спирачния апарат. При мен се оказа това. Разбира се, щото съм Марко Тотев, това го установих след смяна на дисковете и накладките. Уплътнихме луфта с латунг, уж временно, но вече втора година не се усещат вибрации.
- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
Ако сменяш , горещо препоръчвам "Текстар".....посля за да няма 

- STEFFO
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 98
Аз сложих дискове AP - английска марка, която е купена от Brembo, а накладките са Lucas. Доволен съм за сега.
Има разлика в цените при различните видове накладки. Моят Passat е B5 1.8Т 98г. АЕB и се оказа че е с накладки без датчици за износване. Странното е, че накладките без датчици са по-скъпи от тези със...
.
П.П Майстора който смени дисковете ми препоръча двойно винтилирани черни дискове на същата фирма, които излизат с около 40-50 лв. отгоре на бройка, но били много добри. Аз избрах по-евтиния вариант - обикновенни вентилирани.
Има разлика в цените при различните видове накладки. Моят Passat е B5 1.8Т 98г. АЕB и се оказа че е с накладки без датчици за износване. Странното е, че накладките без датчици са по-скъпи от тези със...

П.П Майстора който смени дисковете ми препоръча двойно винтилирани черни дискове на същата фирма, които излизат с около 40-50 лв. отгоре на бройка, но били много добри. Аз избрах по-евтиния вариант - обикновенни вентилирани.
- mkalyonski
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги ,
всъщност имам леки вибрации на предницата при спиране и леко свистене отдясно , които се усещат и на педала. Мислех , че дисковете са за смяна, но в сервиза казаха че на са износени, а дали са криви не могат да видят с просто око. Възможно е и самата накладка просто да е започнала да търка върху ръба образуван в края на диска.
Смених десния алуминиев носач ( най-големия , дъговиден) защото беше заминал и потропваше от време на време и мислех че той може да е причината. Сложих MOOG(137лв) , но проблема си остана и сега ще сменям дискове+накладки и ме интересуват качествени такива и откаде мога да си закупя.
Колеги споделете малко инфо за цени и локация в София на гореспоменатите марки? Благодаря.
всъщност имам леки вибрации на предницата при спиране и леко свистене отдясно , които се усещат и на педала. Мислех , че дисковете са за смяна, но в сервиза казаха че на са износени, а дали са криви не могат да видят с просто око. Възможно е и самата накладка просто да е започнала да търка върху ръба образуван в края на диска.
Смених десния алуминиев носач ( най-големия , дъговиден) защото беше заминал и потропваше от време на време и мислех че той може да е причината. Сложих MOOG(137лв) , но проблема си остана и сега ще сменям дискове+накладки и ме интересуват качествени такива и откаде мога да си закупя.
Колеги споделете малко инфо за цени и локация в София на гореспоменатите марки? Благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Слагаш АТЕ и после само спи градът.Но са скъпички.Само накладките са 200 лева от Бош а дисковете са по 170 парчето.Моя пасат е с такива и спира отлично.
- mkalyonski
- Автомобил:
- Двигател:
Manimpex виждам че ги предлагат също.
- mkalyonski
- Автомобил:
- Двигател:
По икономичен вариант има ли, защото тези АТЕ по груба сметка идват 600лв. Дали може да се намерят по-евтино ?
- STEFFO
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 98
Аз дадох 410 лв. за накладки, дискове, спирачни маркучи и труд.
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
мойте дискове са 288мм
купих Брембо по 110лв/бр. от Манимпекс и се изкривиха много тежко за 1800км (проверено и при стругар - +0.10 на единия +0.20 на другия и не съм карал на мокро и не са посинели дисковете, което всъщност е пълна простотия щото все пак дисковете са за да се спира с тях при всякакви условиа ) от въпросната фирма отказаха да си ги вземат защото били минали 2седмици ( а за съжаление не взех фактура).
Онзи ден си сложих Зимерман спорт (mit ABE) по 203лв./бр. - единствените за които( питах поне на 5 места) ми дадоха гаранция - от Ауто плюс
това mit ABE се оказа някакъв паспорт чрез който VAG сертифицира продукта и пише в кои автомобили може да се вгражда и има някакви партидни или др. номера.
Горещо ти препоръчвам да не си купуваш дискове без този сертификат,
защото на мен предни дискове ми излезнаха 2x110+2x30+30+2x203+2x30=776 лева за пасат 95година - да са ми честити
Успех
купих Брембо по 110лв/бр. от Манимпекс и се изкривиха много тежко за 1800км (проверено и при стругар - +0.10 на единия +0.20 на другия и не съм карал на мокро и не са посинели дисковете, което всъщност е пълна простотия щото все пак дисковете са за да се спира с тях при всякакви условиа ) от въпросната фирма отказаха да си ги вземат защото били минали 2седмици ( а за съжаление не взех фактура).
Онзи ден си сложих Зимерман спорт (mit ABE) по 203лв./бр. - единствените за които( питах поне на 5 места) ми дадоха гаранция - от Ауто плюс
това mit ABE се оказа някакъв паспорт чрез който VAG сертифицира продукта и пише в кои автомобили може да се вгражда и има някакви партидни или др. номера.
защото на мен предни дискове ми излезнаха 2x110+2x30+30+2x203+2x30=776 лева за пасат 95година - да са ми честити

Успех
- mkalyonski
- Автомобил:
- Двигател:
zdrash написа:мойте дискове са 288мм
защото на мен предни дискове ми излезнаха 2x110+2x30+30+2x203+2x30=776 лева за пасат 95година - да са ми честити![]()
Успех
Колега ще ми кажеш ли каде мога да го открия тоза стругар в София, защото искам да провера дали са ми криви дисковете със сигурност преди да дам 400лв за смяна и пак да имам проблема с тресенето при спиране? В сервиз не можаха да ми кажат дали са криви.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, при който и стругар да идеш, освен ако не се знае за него, че не е никакъв стругар, ще се види дали са криви или не!
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
При мен положенито е същото.Проблема е че след смяна на дисковете ефекта е нулев.Като карам със 140-150 и почна да намалявам започва да тресе.Усещам го на волана педала не вибрира.При ниска скорост не се усеща.Това за Пасат В 5.5
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Аз ги сменях предните дискове и накладки и с труда ми излезна 240 лв. с някаква отстъпка уж. Дисковете са си вентилирани, каквито са за пассат Б5, а накладките Феродо- немски. Бях ги сменил защото нали дисковете, където им са дупчиците се бяха задръстили ръжда а-у.. апък и нали наскоро си го купих и нека да са нови. А отзад само нови накладки си сложих- 60 лв. с труда.