огледало на пасат Б4 , което е в купето.
Има някакъв метален пръстен, който го избутах навън с плоска отверка. А сега не мога да го разтворя , за да го нанижа обратно на новото огледало.
Моля дайте идея как да го монтирам обратно. Благодаря предварително.

огледало в купето на пасат Б4
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Re: огледало в купето на пасат Б4
Това отзад дето се закача ли колега ?

Тук се вижда извадения пръстен.

Чудя се как се вади от стъклото ? Завърта ли се?
Благодаря на тези дето ще ми отговорят!
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
мисля че се заварташе но на коя страна точно не се сещам 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Как го постигна това колега
, обикновенно се получава, ако си се заиграл с този опръстен(стоманената пластина) при извадена ябълка на основата от оледалото. Не се притеснявай, огледалото се вади много лесно.
Ако искаш, за да стане по-лесно капни капка масълце която да се разтече по ябълката и пластините на огледалото(
то си е като при любовта) и после дърпаш смело металната основа, като си запънал стабилно огледалото. Може и със завъртане и изтегляне, както ти иде отръки. Тук идва еротичния момент с връщането на вече извадения опръстен, дано да успееш. Има специални клещи за разтваряне на такива пластини и скоби.
После става със смело набутване, по обратния ред. Добре е да си сложил огледалото на равна повърхност и може и да му постелиш паче плат, за да поеме обратно ябълката по-меко. Има известен риск от счупване на някоя от пластмасовите пластини, контактуващи с ябълката, затова ти предлагам да сложиш металната основа в камерата на хладилника(за примерно 5 мин.), все пак ще се получи известно свиване и после веднага да пристъпиш към поставяне в огледалото.
Извинявай, ако съм те докачил с тона, но процедурата си е такава. Проиграл съм я с 5-6 огледала.

Ако искаш, за да стане по-лесно капни капка масълце която да се разтече по ябълката и пластините на огледалото(

После става със смело набутване, по обратния ред. Добре е да си сложил огледалото на равна повърхност и може и да му постелиш паче плат, за да поеме обратно ябълката по-меко. Има известен риск от счупване на някоя от пластмасовите пластини, контактуващи с ябълката, затова ти предлагам да сложиш металната основа в камерата на хладилника(за примерно 5 мин.), все пак ще се получи известно свиване и после веднага да пристъпиш към поставяне в огледалото.

Извинявай, ако съм те докачил с тона, но процедурата си е такава. Проиграл съм я с 5-6 огледала.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Абе може да съм тъп, ама каква точно ябълка има там, там няма ли едно ламаринено, дето със завъртане се закача към металната пластинка дето е залепена за стъклото ? Или може би при Б4 е различна схемата от при Б3 (малко ме съмнява)? Питам щото тая прословута пластинка за втора година я лепя на моя убавец (в Шел продават лепило за огледало към стъкло), ама първия път изкара 1 година и това лято като го напече слънцето един ден и пак се отлепи, сега ще го видим с повече лепило колко ще изкара...
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
dj_tuhla написа:... ама каква точно ябълка има там, там няма ли едно ламаринено, дето със завъртане се закача към металната пластинка дето е залепена за стъклото ? Или може би при Б4 е различна схемата от при Б3 (малко ме съмнява)? ...
Аз разглеждам огледалото от две части, 1-основа (в случая с Б4 метална, а при Б3 пластмасова), която е междинната връзка на огледалото със стъклото и 2-самото огледало. В случая имам предвид ябълката на металната основа(1), която влиза в пластмасовия корпус на огледалото и благодарение на нея можеш да си го нагласиш в удобното за виждане положение.
I4o_naskov написа:мисля че се заварташе но на коя страна точно не се сещам
Абсолютно вярно! Няма значение в каква посока се върти.