Купих си вчера един пасат Б4 дизел 1.9 тди. Ще помоля малко по компетентите органи от сайта да се обосноват за двигател с код "1Z"
1. Това MFA какво значи как се работи с него и какви стойности показва стана ми ясно че е борд компютър но не мога да разбера степените 0,1,2,0 за какво са ?
2. Какъв разход ще ми дава колата с и без климатик извън градско и градско (това най добре ще го знят хората които имат такъв двг) колата е комби.
3. Каква може да е причината на километража стрелката да подскача като седи колата ня място примерно отива до 80-90 и пак пада на 0 като караш същата работа.
За сега това предварително благодаря на колегите които ще ми обърнат внимание. Занапреде ще има още въпроси свързани с колата.

Малко въпроси за Б4
- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Малко въпроси
sinanmetin написа:3. Каква може да е причината на километража стрелката да подскача като седи колата ня място примерно отива до 80-90 и пак пада на 0 като караш същата работа.
Погледни датчика на скоростната кутия. Оборотомера не мърда нали, а също така и показанията на нафтата също не правилни ?
Ако е така погледни датчика може да имаш скъсан кабел или самия датчик да не е вред.
- sinanmetin
- Контакти:
Re: Малко въпроси за Б4
Еднакви ли са предните амортисьори от ГОЛФ 3 94 година на пасат 3 94-95. година ?
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
sinanmetin написа:Еднакви ли са предните амортисьори от ГОЛФ 3 94 година на пасат 3 94-95. година ?
С различна дебелина на стеблото са - на Пасата пръта е по-дебел, защото е по-тежък и трябва да е по-здрав. Иначе като размери и захващане са еднакви.
- sinanmetin
- Контакти:
Аха значи дето имам от ГОЛФа нема да ми станат
нищо ше се купува ко да се праи
здраве да има,

- Pav3l
- Контакти:
Абе те ще станат, щото доскоро бях с голфови, ама много бързо се предадоха под тежестта на Пасата...
- sinanmetin
- Контакти:
хихихи да бе така ми казаха и на мене деа
пасата тежка кола била деа нейната ма*а
Зашо си купих кораб.?

Зашо си купих кораб.?

- Pav3l
- Контакти:
sinanmetin написа:хихихи да бе така ми казаха и на мене деапасата тежка кола била деа нейната ма*а
![]()
Зашо си купих кораб.?
Защото возията на голфа не можеш да я сравняваш с тази на "кораба"! Нито мястото вътре, нито товарното пространство, особено ако си взел комби!
- sinanmetin
- Контакти:
Прав си колега возията нема нищо общо с на голфа. Комби е колата.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
По втория ти въпрос колега относно разхода, ще ти дава такъв, какъвто ти е крака на най-десния педал.
Карал съм такъв и независимо от усилията ми за икономично шофиране на извън градско под 5.1/100 не можах да го докарам. Собственика му постигна, колкото и невероятно да звучи - 3.9/100. Това е по показания на борд. компютъра. Автомобила беше с климатроник, който не беше включен през цялото време.
Карал съм такъв и независимо от усилията ми за икономично шофиране на извън градско под 5.1/100 не можах да го докарам. Собственика му постигна, колкото и невероятно да звучи - 3.9/100. Това е по показания на борд. компютъра. Автомобила беше с климатроник, който не беше включен през цялото време.
- sinanmetin
- Контакти:
е за борда не е... най добре се засича пълен пълен резервоар на 100 км. на що годе равен път. на мене за 900 км. през последните 5 дена ми даде на борд среден разход 4.9 а реално тези км. съм ги минал с 40 литра нафта.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
то винаги има малко отклонение МФА-то показва по малко.Баща ми има Октавия и тя дава 0.5 литра по малко по МФА спрямо реалния разход 

Последно избутана от sinanmetin на Пет 21 авг 2009 7:01.