Здравейте колеги,
Скоро ми се наложи да махна делкото на Голф-а (1.8 ПЛ мотор) и от там протече много масло? Нормално ли е или има някаква семеринга на разпределителния вал?
Теч на масло от делкото?
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Теч на масло от делкото?
Има семеринг на вала. А когато ти монтирано делкото омаслява ли ти под него?
На самото делко има о-пръстен и той явно спира омасляването на блока... но като махнах делкото отдолу е леж!
За да се смени семеринга на вала трябва ли да се свали самия вал?
В ЕТКА не намирам никъде да има семеринг там?
За да се смени семеринга на вала трябва ли да се свали самия вал?
В ЕТКА не намирам никъде да има семеринг там?
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва да има семеринг. Не съм сигурен но май не се сваляше вала. Като свалиш делкото забърши хубаво под него и огледай трябва да се види семеринга и дали нещо му пречи да излезе. Ако има достъп до него мисля че го вадеха като му навият две рапидки и се изтегляше за тях. И друго нещо се замислям може и нарочно да има масло там за да маже оста на делкото. според мен затова са и семерингите единия да пази да не тече по блока а другия е на самата му ос за да не се стича вътре в дистрибуторната капачка. Най-добре и някой по-вещ да се изкаже.
П.С. Като се замисля до сега на всичките ми коли като съм свалял делкото е изтиачало малко масло но иначе не е текло по мотора навън и по капачката така че може и да си е нормално.
П.С. Като се замисля до сега на всичките ми коли като съм свалял делкото е изтиачало малко масло но иначе не е текло по мотора навън и по капачката така че може и да си е нормално.
Може и да е нормално...
На самото делко има семеринга на оста, отделно на самия корпус има 0-пръстен. звучи логично да се смазва делкото но дали е така?
На самото делко има семеринга на оста, отделно на самия корпус има 0-пръстен. звучи логично да се смазва делкото но дали е така?
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип при наличието на тези уплътнения на делкото звучи логично да е така ама нека и някой който го знае със сигурност да каже. 

Някой с практически опит по въпроса? Не ми се струва нормално, но не знам дали съм прав?
Няма семеринг на вала и е нормално да изтече малко масло като свалиш делкото!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”