загряване при градско

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Re: загряване при градско

Мнениеот GRUEL » Чет 20 авг 2009 11:27

И аз залагам на термостат. Ако проблема беше перката си мисля че нямаше да простудява двг-то на извънградско...

boy25
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boy25 » Пет 21 авг 2009 13:51

термостат 99% ,имах същият проблем след смяна на термостата всичко си е наред

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Пет 21 авг 2009 14:14

ahhi написа:колеги, смених скоро перката на радиатора и след интерпретацията колата започна градско да вдига доста градуси, например стига си до 110... като термостата си отваря,перката върти като ненормална, но просто вдига кам 110,извънградско си спира на 70 и само приг голямо напъване стига до 80,80 и малко. При смяната на перката не съм слагал антифриз,а вода ... може ли това да е проблема или перката понеже е от 1.4,но тя пасва идеално.. колата е г3 1.8 АБС, или пък гадната водна помпа :banghead: някой ако може да даде акъл :bishop

колега ahhi всичко което казват колегите е така НО
има и още едно нещо-не знам дали ти сам си правил смяната или в сервиз

на датчика на радиятора има 3 крачета-на перката също-по не при мен се получи следното--майстори ми бяха обърнали кабелите--не знам как са го направили след като буксите на всякаде имат посоки но беше факт death death death death death death аман от разбирачи :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

та перката си въртеше като луда и при мен но самоче на обратно---вместо да засмуква въздуха на радиатова тя га буташе :screwy :screwy :screwy съответно охлаждане нямаше никакво :bishop :bishop :bishop

провери в каква посока ти се върти перката за всеки случай преди да сменяш термостати и водни помпи

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”