Вдлъбнатини причинени от вратите на друга кола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Вдлъбнатини причинени от вратите на друга кола

Мнениеот dodo2000 » Пет 21 авг 2009 9:21

Здравейте. Не знам дали тук е мястото на темата, но ако съм сбъркал нека модераторите да я преместят. Та искам да попитам има ли начин да се оправят леките дефекти като вдлъбвания от двете страни на колата получени при отваряне и удряне на колата от вратите на друга кола. По принцип винаги като паркирам гледам да спирам на такова разстояние, че да може при отваряне на вратите на мойта кола или на тази до която съм спрял да не се получи удар и съответно да остане като натиснато по ламарината на колата. Но вчера докато бях паркирал близо до мен е спряла друга кола и явно някой, който е слезнал от задната врата без много да се замисля отворил рязко и хоп вдлъбнатина на мойта врата от удар. То по принцип нали за това са лайсните на колите, но те незащитават по никакъв начин когато се отваря задната врата на кола, поради формата на вратата. После ще кача и една снимка за да видите колко сериозно е натиснато и да дадете съвет дали може се оправи по някакъв начин.
Прикачени файлове
21082009.jpg

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Вдлъбнатини причинени от вратите на друга кола

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 21 авг 2009 12:39

И на двете ми коли са в този вид.Оправяне без да се боядисва аз поне не съм открил.Проблема е че простака дето го е направил дори не разбрал и утре ще изкриви на някой друг вратата.Не може да се очаква друго в просташката ни държава.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 21 авг 2009 13:49

KirilGeorgiev написа:И на двете ми коли са в този вид.Оправяне без да се боядисва аз поне не съм открил.Проблема е че простака дето го е направил дори не разбрал и утре ще изкриви на някой друг вратата.Не може да се очаква друго в просташката ни държава.

Не че не е забелязал, просто не му пука! :!:

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 21 авг 2009 14:11

hooligan_sk написа:
KirilGeorgiev написа:И на двете ми коли са в този вид.Оправяне без да се боядисва аз поне не съм открил.Проблема е че простака дето го е направил дори не разбрал и утре ще изкриви на някой друг вратата.Не може да се очаква друго в просташката ни държава.

То за чуждата кола че не му пука е видно но за неговата да не му пука не мога да го приема за нормално.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 21 авг 2009 14:19

KirilGeorgiev написа:
hooligan_sk написа:

То за чуждата кола че не му пука е видно но за неговата да не му пука не мога да го приема за нормално.

Ми аз един път си седях в колата и един човек с не лоша кола дали ме видя че съм вътре не знам ама прааас с вратата... и не му пукаше и за неговата кола защото почна да вади неща от колата както ме беше подпрял и даже ме разклати :banghead:

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 21 авг 2009 14:52

hooligan_sk написа:
KirilGeorgiev написа:
hooligan_sk написа:

Ми аз един път си седях в колата и един човек с не лоша кола дали ме видя че съм вътре не знам ама прааас с вратата... и не му пукаше и за неговата кола защото почна да вади неща от колата както ме беше подпрял и даже ме разклати :banghead:

В този случаи разговор няма да има защото е безпредметно.Човека си тръгва вадя си най острия ключ и му пиша че вратите се отварят внимателно.Малко е крайно но простак със забелешка не може да се промени а те като гледам са много :horror: :horror:

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Пет 21 авг 2009 14:56

Е то в повечето случаи ако удариш с твойта врата по колата на някой друг няма да има кой знае какви последици за теб. Евентуално може да се олющи боята малко, но то това е на ъгъла на вратата. А на другия по колата ще има една хубава вдлъбнатина. На моя цвят, който е светло сив перлен като се погледне лявата и дясната част на колата малко от страни се виждат доста вдлъбнатини от край до край - по вратите, преден калник, заден калник. Та колегата по горе каза, че това се оправяло само като се пребоядиса колата, но за да се заличат тези вдлъбнатини трябва ли да се китосат, защото даже и да се напръска наново колата то предполагам пак ще си личат.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 21 авг 2009 16:03

отзад обикновено се возят малки деца, които като отварят вратите не му мислят много.
Случва се.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 21 авг 2009 19:56

Ако ще се пише по темата, нека е така, иначе в кръчмата ;)

Та по темата:
Има едни такива джаджи за вакумно изваждане и даже имаше хора, които се занимаваха с това (навремето и аз се интересувах за моята кола). Сега не знам дали ги има още.

Иначе нещата стоят така - за да се вдлъбне метала, значи се е разширил. Ако се бутне обратно (вакум, от вътре или друго), в някои случаи може да изкочи почти перфектно.
Но винаги остава нещо, колкото и невидимо да е.
В повечето случаи това 'нещо' е доста.
Просто разширения метал трябва да иде някъде и се пулучава 'накъдряне'.

Прави се с максимално изваждане на ламарините, на гол метал (специален инструмент и т.н.) . После малко кит, боя, лак и т.н. ;)

Иначе, ако не се иска да е перфектно, може да се пробва ;)

пп. добрата новина е, че НАСА са разработили метал, който помни формата си и се връща сам до предишната си форма.
лошата, че трябва да почакаме да се появи в автомобилостроенето :lol:

dodo2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodo2000 » Съб 22 авг 2009 23:15

Сега като се замисля едно време не се ли слагаха по жигулитата и москвичите едни гумени ленти със светлоотразител на тях по вратите. Дали целта на тези неща не е била да предпази другата кола при рязко отваряне на врата. Тогава бях малък и си мислех, че това са просто окрашения за да изглежда по хубава колата :063:

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 23 авг 2009 10:25

Метода показан в тази тема може да ти помогне. Пробвал съм го и върши работа. Трябва ти само сешоар (или пистолет за топъл въздух) и спрей за почистване на компютри.
viewtopic.php?t=55999&highlight=%E8%E7%EF%F0%E0%E2%FF%ED%E5

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 04 апр 2011 1:11

Стара тема ама това е факта пасата ми за месеца имам сигорно 5 такива ужас как си отварят тия
хора вратите все едно гаражна врата удрят !

Последна промяна от passat123 на Вто 05 апр 2011 0:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Пон 04 апр 2011 7:35

passat123 написа:Стара тема ама това е факта паста ми за месеца имам сигърно 5 такива ужас как си отварчт тия
хора вратите все едно гаражна врата удрят !

Същата история и при мен. Във вторник влиза в бокса да и оправят неравностите и после кит и боя.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 05 апр 2011 0:40

Не знам какво да кажа ! Ужас но това е проблем при всеки !

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 05 апр 2011 22:28

Имало начин със вакумно изтегляне ама .
Има е на различни сервизи и други !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”