Питане за покупка на Волво V40

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Питане за покупка на Волво V40

Мнениеот hristian37 » Чет 20 авг 2009 18:11

Здравейте, вече голфа ми отесня и се замислих за семейна кола. Разглеждайки се спрях на Волво В40(V40)комби.Но микога не съм карал или имал впечатления за тази марка, та моля ако някой от вас има да сподели.Горе долу като пари ме устройва(около 5500-6000лв) и ще помоля само да няма коментари събери още и си купи друго-тоест интересува ме този модел или S40. Благодаря предварително

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Питане за покупка на Волво

Мнениеот hristian37 » Чет 20 авг 2009 18:12

май обърках раздела-не съм писал одавна та се моля модераторите да ме извинят :oops:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Чет 20 авг 2009 22:28

хубави и здрави коли,но при нас идват на незнайни км и ние почваме да правим ремонтите.Аз също се бях спрял на волво преди и покарах доста такива ,както и в70 и впечатлението ми е добро,но като поразпитах за подръжка се отказах от закупуването на тази марка.Само ще спомена ,че за преден амортесьор цената варираше около 300лв.Имат двигатели от рено.Поразпитай във форума на волво,там ще те насочат.

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Чет 20 авг 2009 22:33

stanev11 написа:хубави и здрави коли,но при нас идват на незнайни км и ние почваме да правим ремонтите.Аз също се бях спрял на волво преди и покарах доста такива ,както и в70 и впечатлението ми е добро,но като поразпитах за подръжка се отказах от закупуването на тази марка.Само ще спомена ,че за преден амортесьор цената варираше около 300лв.Имат двигатели от рено.Поразпитай във форума на волво,там ще те насочат.

Не само амортисьорите са скъпи ...Подръжката им на тези коли е страшно скъпа.
Заден стоп за V40 - 500 лв.(около) - Как ти се струва ?

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 21 авг 2009 3:04

Много здрави автомобили като цяло... издръжливи и условно казано вечни.... но счупи ли се - ще ти се стъжни.

Преди години имахме семейно Volvo 340 автоматик - супер возия и комфорт, обаче поддръжката беше като всеки ден да си взимаш S-класа такси вместо лична кола.

Абе като всяка една екзотика - има си своята цена. В случая с Волво е до известна степен оправдана - много по-добре от това да си купиш японски шмекерий, а але па корейски. лично мнение.

Относно 2та модела - те са по визия доста различни.... S40 е по мое му много много по-добре изглеждащ автомобил! Лично на мен V40 никак не ми допада.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 21 авг 2009 14:02

Ужасен чуплив автомобил. Забравете какво сте слушали за старите волвота че били здрави, това е японски кошник правен в Холандия. Карал съм В40 2.0Т 160 магарета топ версията с разните никелирани ВОЛВО прагове и всички екстри... Доста патрава кола, усеща се силно че реално е Каризма и че е модел от 95г. Реално не е спирал да се движи, но усещането да го караш беше на разпад - спирачките ти се струва че коват но само в началото - натискаш по-надолу и нищо не се случва, амортесюрите минаха тест - перфе бяха но удряше на умряло цялата кола. Двигателя вибрираше по-цялото табло и волан, явно грам тампони нямаше, зимата беше изключително тежко. Този турбо мотор също имаше гигантска турбо дупка в която беше ненормално слаб, това иде да каже че и без турбо моторите ще са мудни... и кво ли още не, отрицателни са ми впечатлениата... а неотдавна видях едно такова поучукано по броните да се продава за 2500лв и никой не го ще

ПП: колата която карах си беше 9 бона и беше подбирана... ужас :banghead:

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Пет 21 авг 2009 14:28

http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewf ... a4d45f1ebc
Може би трябва да почетеш там :wink:
:idea: Регистрирай се и потърси на ЛС "mevdo". Той разбира от Волво...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 21 авг 2009 14:54

hooligan_sk написа:това е японски кошник правен в Холандия. Карал съм В40 2.0Т 160 магарета топ версията с разните никелирани ВОЛВО прагове и всички екстри... Доста патрава кола, усеща се силно че реално е Каризма и че е модел от 95г.

Аз ли нещо не съм в час или просто не разбирам какво общо има ШВЕДСКИ автомобил, който поне за европа продължава да се прави до колкото съм наясно в Готенбург (S) или Ганд (B) , с Япония и Холандия!?!?

:screwy

Последна промяна от Haralampi на Пет 21 авг 2009 17:28, променено общо 1 път.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 21 авг 2009 15:23

Един от големите заводи е в Белгия междудругото. Като по- голям брат на V40, мога да ти кажа, че V70 е мн. сполучлива кола, специално от D5 двигателя имам впечатления. Поддръжката и в пари излиза горе долу като на Пасат Б5.5 дизел. А това, че дизеловите двигатели са на Рено не разбирам защо да е проблем, те са суперикономични, а ако се поддържат като хората имат дълъг живот.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 21 авг 2009 15:50

В 70 дизела петака на Волво е не на РЕНО, а на аУДИ :!:

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 21 авг 2009 15:53

Аз не се изразих правилно, имах предвид, че факта, че има дизели на Рено в гамата двигатели на Волво, не е болка за умиране.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 21 авг 2009 16:05

Всяко хубаво нещо се заплаща. Един познат кара S40 1,8 турбо. Приятна колица, върви добре, доста добра возия. Обаааааче, преди 2 месеца даде 120 лв за тампоните на стализиращата щанга :horror: Скъпичко удоволствие, за ежедневна кола

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 21 авг 2009 20:35

колеги гледах едно 99г 2.0 16В 0 двигателят е на Волво - хареса ми, питах познат майстор - който ми каза че ангренажа с 2те ролки е 400лв - множко ми се вижда и незнам вече в този диапазон-6000лв ква семейна кола да си купя- дайте идея - като не съм голям фен на дизела :screwy

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 21 авг 2009 20:41

hooligan_sk написа: Този турбо мотор също имаше гигантска турбо дупка в която беше ненормално слаб, това иде да каже че и без турбо моторите ще са мудни... и кво ли още не, отрицателни са ми впечатлениата... а неотдавна видях едно такова поучукано по броните да се продава за 2500лв и никой не го ще

ПП: колата която карах си беше 9 бона и беше подбирана... ужас :banghead:

колега като писах си търся семеен автомобил - тоест ми е минало вече времето за бързи коли - аз бегачка не ща - искам кола в която да сложа детската количка и 3 сака+колело и да стигна от т.А до т.Б - времето е без значение :D

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 21 авг 2009 22:52

hristian37 написа:колега като писах си търся семеен автомобил - тоест ми е минало вече времето за бързи коли - аз бегачка не ща - искам кола в която да сложа детската количка и 3 сака+колело и да стигна от т.А до т.Б - времето е без значение :D

Поздравления за зрелостта! Радвам се да прочета, че все пак има и такива хора във форума... мислих че само на мен ми е писнало когато се говори за една кола да се обсъждат единствено конски сили и въртящи моменти :screwy Поне и за мен има някои неща които са по-важни като комфорт, удобства, екстри и т.н., но мн. колеги не ми разбират виждането.

Волво като марка се счита за семейна кола номер едно в Щатите... не обичам да ги давам за пример, щото не съм фен на тая държава, но вероятно има причина да е така. От моя опит както казах, 340 се бе доказала като чудесната, макар и неголяма семейна кола - нищо не ни е липсвало в нея.... единствено обаче поддръжката беше главозамайваща.... А когато една кола ще се кара в БГ това би трябвало да е основен фактор при избора...

Същото като предимства и недостатъци важи и за SAAB и дори в по-голяма степен.

Иначе преди 3 седмици бях в командировка и взех S40 1.6 под наем - бих казал че спрямо предните S40 / S60 интериора е значително подобрен (преди никак не ми допадаше, докато сега е доста приемлив. Вероятно поради теглото не бе особено пъргава с 1.6 двигател, но напълно ОК, в никакъв случай не и тромава.

Направи ми малко неприятно впечатление че макар и да не личи - все ми опираше по бордюри.... не изглежда ниска но.... даже я поразбих отдолу на един ръб.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”