Има ли общо м/у Китайската Джета и Фв Пасат ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли общо м/у Китайската Джета и Фв Пасат ?

Мнениеот Сашо Белята » Пет 21 авг 2009 0:35

И ето шибаната реалност :horror: ....
Колкото и да са хубави, толкова са безнадеждни.
Боже това сигурно им е начин да се разреждат :bishop

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 21 авг 2009 12:28

ха ха не се притеснявайте товара остана непокътнат,да се качва друг китаец

Потребителски аватар
ilia3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia3 » Пет 21 авг 2009 20:53

Разглеждам си аз снимки на китайската джета във сайта на фолксфаген в китай, понеже ми стана интересно да разбера подробности, и попадам на снимка на интериора:

Изображение
Викам си.. предницата от пасат сигурно и таблото е от пасат, но не е. Не е и от джета. И тогава се сетих че само един модел на ФВ има бутони до таблото с уредите:

Изображение
Можете ли позна кой е този трети модел, който споделя части с въпросната джета?

А относно последното видео, с краш теста, аз ли недовиждам или това е транспортер?

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пет 21 авг 2009 21:01

Напротив,правилно виждаш.Това е китайската реплика на транспортера,немска визия с китайско качество.
Няма да ме учудят ако направят кола с предница от новата С класа,задница от 7-ма серия БМВ,табло от новия пасат СС,седалки от тойота и дневни ЛЕД светлини взаимствни от Ауди Р8.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 21 авг 2009 22:10

Някой от пишещите тук ходил ли е в Китай? Бях 12 дни в Пекин - взе ми се акъла. Те са на светлинни години преди нас. А за автомобилите-уверен съм, че ще извикат западни инженери, малко ще открадат и след няколко години ще стъкмят сносен автомобил.

Толкова ли съм стар или Вие сте млади, но аз си спомням, как гордите притежатели на Москвич не искаха да чуят за японски автомобили. По-късно се появиха корейските(5год или 150,000км гаранция), иранските(3год или 100.000км гаранция), а може на някой Пежото и да е от Иран), сега и китайски. При 5000Е за нова градска кола имат голям шанс на българският пазар, пък не ме интерисува откъде е откраднат дизайна.
То, горе-долу всички държави сглобяват автомобили, само България внася. С това ли да се гордеем?

Тук ще видите краш-тестовете на автомобили. За някой от тях ще останете много изненадани, но въпреки всичко се продават в ЕС, а България е пълна с такива.

http://cartest.omega.kz/crash.html

Китайците са една бързоразвиваща се държава, на която не можем да се намажем и на малкото пръстче. И всички тези вицове, които говорихме за тях преди години са вече демоде.

Тук ще видите руският форум-от какво са доволни и от какво недоволни руснаците:
http://www.chinamobil.ru/bb/index.php?s ... c026766789

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Пет 21 авг 2009 22:13

ilia3 написа:Можете ли позна кой е този трети модел, който споделя части с въпросната джета

Corrado? :roll:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пет 21 авг 2009 23:10

m2595 написа:
ilia3 написа:...

Corrado? :roll:

От корадо е да!
Изображение
Изображение
Но не на всички модели е това табло!
На кои по-точно е това табло, че неможах да намеря :oops: ?

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Пет 21 авг 2009 23:34

Май че почват да го слагат на моделите от 93-та нататък, но не съм 100% сигурен. :roll: На старото табло решетките за парното са с вертикални пръчици, както е при Пасат Б3.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 22 авг 2009 9:29

kiril_bulgaria написа:...

Споделям мнението на колегата напълно. Докато им се смеем вече ще са започнали да правят читави коли не по-лоши от корейските. А с многото инвестиции, които се правят почти постоянно в Китай, няма да се учудя един ден да достигнат и нивото на японските коли като качество.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Съб 22 авг 2009 10:56

Блажени са вярващите.
Всички знаем с какво Китай привлича инвестиции--МНОГО,ама МНОГО евтина работна ръка и почти нулеви данъци за чуждестранни инвеститори.
Да,бих си купил Рийбок,Адидас или Найк правен в Китай във фабриките на съответните марки.
Да бих си купил Сони или Ейч Пи правени в Китай,но отново във фабриките на съответната световна марка.
Не бъркайте големия стокооборот и износ на Китай с продукти на чужди компании имащи свои представителства там,с техните собствени ментета.
Но всички знаем колко струват китайските HID комплекти и колко качесвтени са те,всички знаем така нашумелите миналата година дуал-сим китайски телефони колко са качествени,за разни електроуреди и други напъни в електронните продукти да не говорим.
Едно е на корпуса,ревера,крачола или опаковката на дадена призната световна марка да пише Мейд Ин чайна,съвсем друго е да си купиш откровен техен боклук,не смейсвайте двете понятия.
Как може да се възхищавате на хора,които не инвестират даже за собствен дизайн,а копират наготово и без свян всичко,което правят????
В автомобилостроенето пък нещата са далеч по сериозни---тук става въпрос за продукт,който може и да убива.Едно е да произвеждаш изряден автомобил и да оставиш лошите събития да зависят само от човешкия фактор,друго е да правиш тенекии за сирене на 4 гуми без никакво ниво на сигурност.
Кажете ми една китайска марка на каквито и да е продукти наложила се в някоя сфера на европейския пазар и отговаряща на всички изисквания.
Все повече компании предпочитат да изнасят производствата си в Китай, защото там с $40 може да се произведе това, за което в Западна Европа са необходими минимум $100 инвестиции. Така например в заводите на “Нокиа“ в Кантон средната заплата е 600 юана на месец, докато във Финландия за същата работа заплащат 30 пъти повече.
На час надникът в Китай е под 1 евро,а около 120 милиона са безработните.
Някой хора май бъркат ХонгКонг с останалата част на Китай.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 22 авг 2009 11:28

тва си е сериозна работа бе хора.Дори и без удар колата може да се запали и да изгориш жив вътре,аз тва се чудя дори и след 50 години пак няма да рискувам с китайски народен автомобил.Та те дори оръжия не правят качествено и си ползват АК

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Нед 23 авг 2009 18:31

Само 79 дни след първият краш тест

http://www.youtube.com/watch?v=7e9XuG0WYS8

И това е 2007г. :012:

passat cl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat cl » Сря 14 мар 2012 0:53

Ето това клипче е изумително http://www.youtube.com/watch?v=qO_AfCFQ ... re=related

Транспортер на над 20-25 години по-здрав от някои днешни автомобили.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 14 мар 2012 1:06

Аз само не можах да разбера от цялата работа,какво общо има китайския Фолксвагвен с типично китайските ментета автомобили? Или според вас е все същото??? :bowdown

http://www.youtube.com/watch?v=CrUP5K9-bGk

Потребителски аватар
wartime
Автомобил: VW Passat B4 Variant
Двигател: ABF 1994

Мнениеот wartime » Сря 14 мар 2012 1:42

Е тая Джета все едно е събрана от няколко блъснати коли,доста е зле.....но сигурно е без пари!Ами те до скоро си продаваха пасат Б2 чистак нов!

Върни се в “Passat”