проблем с регулирането на фаровете на голф 3-РЕШЕНО
- plamenvv_bs
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с регулирането на фаровете на голф 3-РЕШЕНО
голфът ми е 3-ка 96 год бензинка.доколкото знам за ел.фаровете трябва да има една врътка до тази за светлината на таблото , но аз нямам такава въобще! за това реших да се пробвам да си настроя фаровете както преди на ескортчето! но като погледнах има само един бял върток на фара , от към радиатора който бирегулирал единствено фара ми да свети в канавката или не.а в долния край от към калника има нещо си в което влизат кабели!!! тъ въпроса ми е-може ли аджеба да имам машинки но на таблото да нямам управлението за тях ?? незнам може да е тъп въпрос,но досга само с фордчета съм се занимавал нямам представа оt VW !!!

Последна промяна от plamenvv_bs на Нед 23 авг 2009 12:33, променено общо 1 път.
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Re: проблем с регулирането на фаровете на голф 3
plamenvv_bs написа:голфът ми е 3-ка 96 год бензинка.доколкото знам за ел.фаровете трябва да има една врътка до тази за светлината на таблото , но аз нямам такава въобще! за това реших да се пробвам да си настроя фаровете както преди на ескортчето! но като погледнах има само един бял върток на фара , от към радиатора който бирегулирал единствено фара ми да свети в канавката или не.а в долния край от към калника има нещо си в което влизат кабели!!! тъ въпроса ми е-може ли аджеба да имам машинки но на таблото да нямам управлението за тях ?? незнам може да е тъп въпрос,но досга само с фордчета съм се занимавал нямам представа оt VW !!!![]()
Ако можеш направи една снимка, може и въпросното "нещо" да се окаже ел. машинката за фара! А по-принцип има и още едно бяло върточе, което се пада в едно каналче от дясната на десния и лявата на левия фар страна!
- plamenvv_bs
- Автомобил:
- Двигател:
ето ги и снимките
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Ако не се лъжа са 2-ву секционните фарове! Не съм много сигурен, но ми прилича точно на машинката за ел. фаровете. Откачи буксата на първата снимка и ако фара си работи нормално - габарит, къси, дълги - за да изключим варианта, че може да е за някоя от секциите; значи със сигурност е ел. моторчето!
- plamenvv_bs
- Автомобил:
- Двигател:
ок ! следобед ще го направя ,но ако е машинката защо няма да имам на таблото нищо и как би се решил проблема според теб ? 
- plamenvv_bs
- Автомобил:
- Двигател:
извадих буксата и фаровете си функиционират нормално ! габарит , къси , дълги всичко е нормално !!
значи това другото си е машинката за регулирането !!! и от тук какво праим ? на таблото положението е следното ..
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Ми отиваш в някоя морга и си търсиш ключ, който има врътка за регулация на фаровете и си ти. 
- plamenvv_bs
- Автомобил:
- Двигател:
е това е ясно , но как да извадя старото? искам първо да проверя дали кабелите от машинките стигат въобще до таблото , ако е така проблемът ще се реши с ходенето до моргата 

- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
За ключа ли питаш как се вади? Ако за него питаш, значи първо трябва да махнеш капачето вляво от него с плоска отвертчица. Като го разкараш ще видиш отстрани на ключа за фаровете едно чопче-трябва да го натиснеш и междувременно издърпваш целия ключ към себе си. Това е. 
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
m2595 написа: ще видиш отстрани на ключа за фаровете едно чопче

- plamenvv_bs
- Автомобил:
- Двигател:
извадих го и има букса ! работата ще стане ! благодаря мн за съветите
остана само да отида до моргата ! отново мерси
остана само да отида до моргата ! отново мерси