Понеже дойде време да сменям маслото ще помоля да дадете мнение за българските масла.
Досега карах с Ajip ама много го дигнаха. В началото го взимах по 6.50 литъра а сега е 8 лв вече и смяната ми излиза около 45-50 с филтъра.
И най-вече ДИЗЕЛИТЕ дайте мнение с какво масло карате, по възможност да е читаво и да не е толкова пари.
А какво ще кажете за някакво синтетично масло има ли смисъл да взимам такова.
Българско масло
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!!
Аз съм чувал от майстори на диселови турбини че Shell Dizel е много добре , а от същите сам чувал че Арал за Dizel не било добре
Този шел за които ти говоря го има по бензиностанциите и е към 49лв
А дали ше спестиш 10-15 лв от смяна май не е кой знае какво ....(според мен де)
Този шел за които ти говоря го има по бензиностанциите и е към 49лв
А дали ше спестиш 10-15 лв от смяна май не е кой знае какво ....(според мен де)
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!
Ами от българското за 2-3 можеш да си вземеш M10D то е 2.5лв наливно,но ако ше зимъсх такова за колата си по добре и вземи течен маргарин:)
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
масло
Аз не карам дизел но вече сам навартял над 100000км само с валволин макслаиф,сменям го на 15000км и не доливам нито грам,така че сам много доволен.
Re: Българско масло
niksisoft написа:Понеже дойде време да сменям маслото ще помоля да дадете мнение за българските масла.
Досега карах с Ajip ама много го дигнаха. В началото го взимах по 6.50 литъра а сега е 8 лв вече и смяната ми излиза около 45-50 с филтъра.
И най-вече ДИЗЕЛИТЕ дайте мнение с какво масло карате, по възможност да е читаво и да не е толкова пари.
А какво ще кажете за някакво синтетично масло има ли смисъл да взимам такова.
Здравей

Пробвай емера и после кажи и на другите как е

Ники, на моя голф му е сменен двигателя защото му е сипвано М10Д ...... без коментар.
Досега бях с ЕЛФ 15W40 - никакви грижи, евтино, наливно( от варел) при нас има много хубаво сервизче за смяна на масла и филтри. Само че го смених на 7500 км. В събота го смених в люлин - пак добър сервиз - обърнаха ми много внимание на колата - BP пак много тънко, обаче по хубаво и ми каза човека за 10 000 км било това масло специално е за дизел. Доляха ми и на скоростната кутия че беше паднало с половин литър ?!?.....( Motul за 16 лв литъра
( ) ама сега много мазно бачка и двигателя и скоростите ...
Иначе има Приста Ойл - специално масло за дизели - по лиценз на TEXACO - и е 4.5 лева което ми се струва нормална цена ( т.е. средно качество, не е някъв евтинджос боклук)
Досега бях с ЕЛФ 15W40 - никакви грижи, евтино, наливно( от варел) при нас има много хубаво сервизче за смяна на масла и филтри. Само че го смених на 7500 км. В събота го смених в люлин - пак добър сервиз - обърнаха ми много внимание на колата - BP пак много тънко, обаче по хубаво и ми каза човека за 10 000 км било това масло специално е за дизел. Доляха ми и на скоростната кутия че беше паднало с половин литър ?!?.....( Motul за 16 лв литъра

Иначе има Приста Ойл - специално масло за дизели - по лиценз на TEXACO - и е 4.5 лева което ми се струва нормална цена ( т.е. средно качество, не е някъв евтинджос боклук)
Маслото
Не става дума за М 10 Д, а за Приста® Лидер ili Приста® Супер Дизел например.
[url]http://www.prista-oil.com/productlist.html?p=m&s=a&oil=Super_Diesel&l=bg[/url]
Лично моето мнение е или скъпо вносно, за което си сигурен че не е менте или българско - възможно най-доброто.
Изглежда от вносните Elf е най си струва, но как можем да разберем дали е менте или не e - това е въпроса?
Темата би била полезна и на още хора ако може някой да изтъкне по-аргументирани сравнителни характеристики на българските масла и вносните.
На мен ми се струва, че е по-добре да се ползва българско масло отколкото вносно средна ръка!
Освен това наливно масло също си е компромис.
[url]http://www.prista-oil.com/productlist.html?p=m&s=a&oil=Super_Diesel&l=bg[/url]
Лично моето мнение е или скъпо вносно, за което си сигурен че не е менте или българско - възможно най-доброто.
Изглежда от вносните Elf е най си струва, но как можем да разберем дали е менте или не e - това е въпроса?
Темата би била полезна и на още хора ако може някой да изтъкне по-аргументирани сравнителни характеристики на българските масла и вносните.
На мен ми се струва, че е по-добре да се ползва българско масло отколкото вносно средна ръка!
Освен това наливно масло също си е компромис.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”