търся антена за голф 2 ...
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
търся антена за голф 2 ...
Така , тъй като повечето хора ( разумни ) вече минават на ДВД-та и прочие , на мене ми трябва антена , която да лови възможно НАЙ-ДОБРЕ радио станций . Мисълта мие такава , че антената искам да е незабележима , по възможност да не стои от вън , или по-точно : на калника или на тавана ( както е на някои коли ) Искам антената ми да е или скрита ( по възможност ) или ако неможе да е първото , то поне да не е от вън . Има много "калпазанчета" които с удоволствие биха ти счупили антената , поради тази причина искам моята да е вътре в купето . Мислил съм вариянти да я слагам под лява или дясна предна греда при прозореца (предния нали ) или може и да е от тази Електронна , или там каквато беше ( не помня точно ) . Надявам се някои да ми даде добър вариянт относно това каква антена да сложа ...задължително искам да е в купето Благодаря ви предварително
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: търся антена за голф 2 ...
Аз съм с електронна и да ти кажа става само за отбиване на номера. Най-добрия вариант си е външна антена телескопична моторизирана, гасиш радиото и тя се прибира
.

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Аз съм с електронна и да ти кажа става само за отбиване на номера. Най-добрия вариант си е външна антена телескопична моторизирана, гасиш радиото и тя се прибира.
Благодаря , но в най-краен случай ще съм с такава антена ( външна ) . Неможе ли да се измисли друг вариянт ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
е друг вариант е тея вътрешните ... незнам дали електронни се наричат , май не са ... дето се слагат на предния или задния прозорец ...незнам дали са добри питал съм във форума дано някой каже...
аз имам наблюдение за такава антена на пасата на баща ми но тя е фабрична вътрешна антена сложена е на задното стъкло прилича като реотанчета за подгряване на задното стъкло , тя е във самото стъкло и качеството е велико няма по добър сигнал ... е верно че и CD-то е кларион де но е много добра , аз лично не съм чувал по добър звук ...
ето какво предлагат тук в нета
http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... nside_car/
тая ми се вижда пасивна ,ако е с качеството на тази на баща ми аз ще си взема такава но незнам ... едва ли, не ми се вярва ... питал съм във форума да видим какво ще кажат колегите дано има отговор...
аз имам наблюдение за такава антена на пасата на баща ми но тя е фабрична вътрешна антена сложена е на задното стъкло прилича като реотанчета за подгряване на задното стъкло , тя е във самото стъкло и качеството е велико няма по добър сигнал ... е верно че и CD-то е кларион де но е много добра , аз лично не съм чувал по добър звук ...
ето какво предлагат тук в нета
http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... nside_car/
тая ми се вижда пасивна ,ако е с качеството на тази на баща ми аз ще си взема такава но незнам ... едва ли, не ми се вярва ... питал съм във форума да видим какво ще кажат колегите дано има отговор...
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
да , но дали е качествена ? Смисъл , ще си взема едно оригинално радио за Голф 2 , но ме интересува да лови хубаво станцийте . Ако ги лови хубаво , следователно ако сложа по-хубаво СД или касетофон , би трябвало още по-добре да лови ( зависи от марката и още ... ) Целта ми е такава , че по принцип искам да слушам радио . Винаги мога да си сложа СД-то , но просто искам да лови перфектно радио станцийте

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
С вътрешна антена НЯМА как да постигнеш този ефект.Deo88 написа:да но просто искам да лови перфектно радио станцийте![]()
Не случайно производителят е сложил външна антена за целта.
Има едни антени на Blaupunkt които се лепят от вътрешната страна на предното стъкло и струват около 60-80лв, с тях може да постигнеш най-добър ефект, но ще си леко далеч от "перфектно" приемане...
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:но ще си леко далеч от "перфектно" приемане...
е да , знам че няма да е както със външна , но пак може да е идеално и с такава . Несе опитвам , а и немога да сравнявам вътрешна с външна антена , просто се допитвам до вас да ми кажете ако знаете антена (вътрешна) която да лови "хубаво" станцийте , и да е вътрешна .
п.с. имам един познат със форд 84-86 година (ескорт ли е , орион ли е незнам ) на които му лови много добре радио . Мисля че тои беше с електрическа антена ( една зелена мисля че беше около 10-15 см. дълга ( може и да бъркам за дължината ) но ставнително хубаво ловече станцийте в града ни (Панагюрище ) а извън него казва че някои от станцийте които неги лови хубаво са изчистени ( но не съвършенни )
Та за това се допитвам до вас , за да ми предложите нещо с което няма да съжалявам

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вътрешните антени са с усилвател,затова има допълнително 2 кабела за захранването му.
Ползвал съм и тези антени са доста по-чувствителни от външните.
Ползвал съм и тези антени са доста по-чувствителни от външните.
- GOLFINATOR
- Автомобил:
- Двигател:
аз си купух ваншна антена и аз пробвах с всякакви ватрешни не останах доволен може да зучи малко смешо но си пробих тавана и си сложих ваншна и сам мн доволен.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
GOLFINATOR написа:аз си купух ваншна антена и аз пробвах с всякакви ватрешни не останах доволен може да зучи малко смешо но си пробих тавана и си сложих ваншна и сам мн доволен.
Колега, аз ако слагам антена , ще е на тавана ( и аз ще го пробивам ) но , хайде да не стигаме до краиности . Надявам се да ми предложите нещо ефективно , ако ли не , видяло се е ... ще се слага на тавана ...

- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
за мен най-добрия вариант е хубава антена за голф2 оригинална (на бош), аз съм със сони и с оригинална антена и сигнала е прекрасен.важното е антената да е оригинална и тунера на радиоприемника да е стабилен(повечетъо нови моделчета се справят добре).тия които гледаш няма да ти свършат работа , дори с един проводник отзад ще лови повече от вътрешната антена. голям боклук са. аз купувах такава и на 3-тия ден отиде в боклука.
другия варинт ти е мисля ,че на опел вектра слагаха такива , които са електрически , съншни са и също мн добре хващаха. проблем може само да ти е , че на опелите се намираха в багажника и не мога да се сетя дали се вмъкваха в калнмика на голф 2 , защото електромоторчето , което вдигаше антенката имаше малко странна форма.
другия варинт ти е мисля ,че на опел вектра слагаха такива , които са електрически , съншни са и също мн добре хващаха. проблем може само да ти е , че на опелите се намираха в багажника и не мога да се сетя дали се вмъкваха в калнмика на голф 2 , защото електромоторчето , което вдигаше антенката имаше малко странна форма.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
malolitrajkata написа:за мен най-добрия вариант е хубава антена за голф2 оригинална (на бош), аз съм със сони и с оригинална антена и сигнала е прекрасен.важното е антената да е оригинална и тунера на радиоприемника да е стабилен(повечетъо нови моделчета се справят добре).тия които гледаш няма да ти свършат работа , дори с един проводник отзад ще лови повече от вътрешната антена. голям боклук са. аз купувах такава и на 3-тия ден отиде в боклука.
За калника да забравим да му слагам антена ! Просто искам да имам вътрешна антена , понеже необичам стърчащите неща . Вече като видя че няма на къде , тогава ще слагам външна . Решил съм да е или от Голф 4 или Пасат или Поло ... общо взето , да са такива антени които са от гамата на Голф 4 !
!Просто не искам да дупча покрива и да се занимавам с такива неща за в момента . Когато трябваше , дупчих-резах , сега мисля че е малко късно , след време може и така да стане но пак казвам ... Предложете ми някаква
вътрешна която да ми върши добра работа .

- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
опитваме си да ти обясним , че вътрешните антени не могът да ти свършат работа, дори и с усилвателче да е антената , пак няма да лови добре в сравнение с външна такава, но ти си решаваш най-добре , колата си е твоя , решението също
- GOLFINATOR
- Автомобил:
- Двигател:
Колега взимаш една бургия 8ца сваляш плафона поне аз така го напрвих пробиваш слагаш си антената и забравяш не е чак толкова разправия за 5мин работа е но както си решиш 

Колега във мойта кола(голф 2) слушам радио на вътрешна антена, в колата на баща ми (опел вектра )слушам на външна, разлика във качеството няма(поне при мен е така).
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”