каква трябва да бъде компресията на пасат 1,6 тди,82кс.1991г
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: каква трябва да бъде компресията на пасат 1,6 тди,82кс.1991г
вече не знам имам добра обща култура и техническа за автомобилите но винаги човек може да научи нещто ново а аз научих тук няколко от вас колеги,уважавам мнението и отговорите на всеки които ми отговори на въпросите за което ви благодаря отново.като заключение и извод расадих че няма място за претеснение за сега. 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
пасата ти е с мотор-59kw,80PS GTD с компресия 23...поне така пише в учебниците(т.е. книжлето,което би трябвало да е в жабката на колата ,ако някои не го е изхвърлил)стоиности между 25-35 ми се струват множко,освен да се комбинира с атмосверното налягане на самия географски раион.
А и не разбирам защо правиш тези замервания,като на колата всичко си и е ок 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
emiltd написа:пасата ти е с мотор-59kw,80PS GTD с компресия 23...поне така пише в учебниците(т.е. книжлето,което би трябвало да е в жабката на колата ,ако някои не го е изхвърлил)стоиности между 25-35 ми се струват множко,освен да се комбинира с атмосверното налягане на самия географски раион.А и не разбирам защо правиш тези замервания,като на колата всичко си и е ок
Да не бъркаш сис степен на сгъстяване което на англииски е Compression ratio ?
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въобще не вярваи на тоя уред и си карай колата!Моята стара джета 1.6д когато я купих първата зима температурите стигнаха -25 и палеше с първия подгрев.Пролета реших да и измеря компресията при някъкъв набеден дизел маистор и ми каза че съм за ремонт(един 24 и другите по 21 бара)!Казвам му че пали под -20 а той свива рамене!Даваи газ и си свиркай!
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите колеги пи6а ви от испания имах тук преди време една ибиза тди90кс.купих я сас проблем сас двигателя горе6е 1,5л на 3000км.отворих я и се оказа с4упено бутало на 4ти цил.намерих си джигател на 70000км като го сложих и премерих компресията бе6е 22 на вси4ки цил.така 4е колега не се притесняваи гас колко може и това е.поздрави на вси4ки и без авариино
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
освен да се комбинира с атмосверното налягане на самия географски раион.....

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Да не бъркаш сис степен на сгъстяване което на англииски е Compression ratio ? Просто не ми се иска момчето с пасата да прави ремонт на здрав двигател,но ако греша в нещо от по-горе написаното от мен ,приемам критики 

Върни се в “Дизелови агрегати”