Проблем с климатроник на пасат б5

Техническа и сервизна информация за Passat
dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с климатроник на пасат б5

Мнениеот dimitar iv » Пон 06 юли 2009 15:56

radka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radka » Съб 01 авг 2009 12:49

пада на долy на горе не можеш да я изкараш

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Нед 02 авг 2009 4:58

...така наричания "принудителен празен ход" :shock

Потребителски аватар
puhata89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puhata89 » Пон 03 авг 2009 16:25

изчетох всичките коментари... и при мен беше по същия начин!!! даже ми мериха и някакво налягане на компресора съвета на момчетата от сервиза беше да невключвам климатроника докато не си оправя перката,казаха че имало уж предпазител който изключва компресора,но можело и да гръмне :horror: :horror: :horror: ... а перката си е смених сам... и то не по този начин по които е описано в руския сайт , а просто се зареждаш с елементарни инструменти, 1-2 часа свободно време и задължително "мамата" ... хахаха ,но само да ти кажа че аз откачих цялата предница,като започнем от преден спойлер,фарове, после минем през алуминиевата греда,стигнем до единия радиот който се отваря настрани след тва откачваш тръбите и на другия и стигаш до перката... играчка си е,но... не е нещо сложно :) а по този начин си измих и радиаторите няма да кажа ква мръсотия излезна... :!: :!: :!: всичко се беше просто ЗАТЛАЧИЛО !!!! :077: ама сега всичко е 6 + love.vw !!! (а и чесно да ти кажа дадох е на майстор нестига,че е караш за едно те ти казват още 5 неща че имаш за смяна ами и всеки е невнимателен и оправя едно счупва две , гледа да претупа и да опъне парата затова колега барай смело! )

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 05 авг 2009 0:49

Перката на В5 или В5.5 се сменя без да се разглобява нищо по предницата.Ако си достатъчно ловък с ръцете се вади без проблем само с развиването на едно винтче в долната част на перката и сваляне на кората на двигателя...е и разкачане на кабелите на перката разбира се (от куплунга при казанчето за хидравличната течност).
Ако не работи перката при работа на място фреона не се охлажда добре и съответно се повишава налягането в системата (при нормално до около 20 бара при неработеща перка налягането стига до към 30 и ги подминава дори).Съответно би трябвало при налягане от сорта на 32 до 35 бара да сработи пресостата за налягането на фреона и да изключи компресора...ама това не винаги се случва.Ако се случи компресора спира и няма грижи.Ако обаче не се случи или компресора блокира понеже налягането става твърде голямо и се потрошва или системата изпуска от някъде част или целия си фреон.Съответно тогава налягането спада понеже няма агент,който да се нагнетява.
Принципно извън града при скорост над 60-70км/час това,че перката не работи е практически без значение ама в градско е много важна.
Съответно за миенето на радиаторите - трябва да се мият всяка пролет преди летния сезон поради две причини - зимата се набутват със сол,пясък и т.н. а лятото съответно събира прахоляци. Напролет като се измие се подобрява охлаждането на радиаторите (особено важно за климатичния радиатор) и съответно се предпазват от гниене самите радиатори.За съжаление на коли като Пасат В5/5.5 трябва да се сваля бронята за целта....иначе няма достатъчно добър достъп.
Успех!

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Нед 23 авг 2009 22:06

Аз имах същия проблем, в движение също след около 1 час пътуване започваше да духа хладко все едно няма климатик и като го спра и пусна след 3-4 минути си заработваше нормално.
В сервиза казаха, че знаят за какво става въпрос още като видяха колата,
замериха фреона - точно 600 грама - никакъв теч.
Налягане - високо, ниско - нормално.
Дюза - чиста.
При тези данни - всичко в норма - се оказа, колкото и невероятно да звучи, че вътре изпарителя се заскрежава и замръзва, както на място при ниски обороти така и в движение след продължителна работа, тъй като R134a има на няколко фирми производители и съответно, като всеки продукт имало качествени и ментета фреони, като системата на Пасатите била много прецизна и правила проблеми с лош фреон.
Източиха моя фреон, вакумираха системата, сложиха качествен фреон 500гр. /със 100гр по-малко/ и всичко заработи нормално. Струваше ми 25лв.

Последна промяна от gicho76 на Пет 28 авг 2009 21:59, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 23 авг 2009 22:25

Тази кола В5.5 има всичко но не и климатик.Или аз не мога да случа с майстор.При външна температура 33 гр скорост 130км клима настроена на 22 гр и да духа на макс се пота като пор.То не бяха перки фреони филтри молих му се пях му и пак не ще.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 24 авг 2009 8:47

Е пусни го на 18 !? Но все пак си прав... Возих се в една тойота и духаше 22 градуса и умрах от студ...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 25 авг 2009 22:22

Упорито продължавам да настоявам да го видя....такова чудо досега не ми се е случвало.При мен на В3 (с много по-неефективен климатик) на 20 вътре не се живее.При 130 км/час не може да става и дума да си помисля да се изпотявам.
Като за начало е хубаво да се налее истински фреон (масово се работи с китайски на пазара понеже е 3 пъти по-ефтин).ДА се видят наляганията и температурите и ще стане ясно много бързо къде е ключа от палатката.
Успех!

dandan_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dandan_bg » Пет 28 авг 2009 23:03

здравейте колеги, аз съм нов тук но наскоро си закупих пасат Б5.5 1.8Т ТИП, но имам проблем с климатроника. много ще съм благодарен ако може да датете некои друг съвет. значи климатика си духа студено, но духа студено само от централнта конзола, централните две нали, а от страничните пак духа но духа по топло определно от колкото в средата и когато е жега например 30тина градуса това си е доста неприятно. та чудя се дали да отида на сервиз и да се провери дали требва да се до/пре зареди или да е някаква повреда относно тръбите на страничните духалки.
та незнам какво да правя хора и се чудя, само знам че за добре дошъл 100лв в сервиза:))))благодаря предварително хора:)

iskren_vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iskren_vr » Пет 03 юни 2011 13:09

колеги,имах същия проблем до преди 2 часа и аз.на място дужаше топло а като тръгна умирах от студ....
ТА...решението при мен беше следното: свалих перката като мислех че са заминали четките и бях подготвен да сменявам всичко...е оказа се просто че се е задръстило....поизчистих го малко вързах и сега духа та отнаса земята :banana heavy metal zork

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Съб 04 юни 2011 18:33

Здравейте Колеги,темата е за климатроник и реших тук да отправя питане да не отварям нова. Към колегите от Пловдив,ако може да ме насочат за някой сервиз или майстор, от който са доволни за профилактика и допълване на системата. Благодаря на отзовалите се.. :да:

Потребителски аватар
speed demon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speed demon » Пон 21 ное 2011 15:24

И аз имам някои проблеми с климатроника,първият е че на място духа топло то това най-вероятно е от пониженото количество на фреона колата я имам от 5 години и никога несъм го зарежал.Следващият проблем е че когато е спрян в движение продължава да се усеща лека стрия въздух през централните отвори(следователно явно клапата нее е затворила).От скоро започна да ми прави друг въртел примерно климатроника е 25 градуса намалявам го на 20 или 18 но продължава да духа топло трябва да го сложа на LOW и след като тръгне студено тогава да си наглася градусите.Предполагам че проблема е или в някои датчик за темперетура или в конзолата която управлява климатроника.

Върни се в “Passat”