Голф 6 - Дизел или бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Re: Голф 6 - Дизел или бензин

Мнениеот Ицку® » Нед 09 авг 2009 13:04

stenly_m написа:
Ицку® написа: без значение ръчка или автоматик ДСГ.

Колега, не знам дали имаш опит с ДСГ, обаче ръчката вече не е това, което беше ДСГ-то направо цепи мрака, и бих препоръчал на колегата ако има възможност задължително ДСГ.

Карам в момента с ДСГ. :D И двете скоростни кутии ми харесват. Пък това което пишат по тестовете в Аутобилд си е статистика.Пък и едно е да караш 1.9ТДИ ДСГ и 2.0 ТФСИ ДСГ.

П.С Твоя Голф ли стой винаги на островчето до Пандата?

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Вто 11 авг 2009 18:20

Как може да се пускат такива, теми когато се говори за нова кола и става дума за VW, Audi или Пежо :D
Нашата марка е традиционно много силна в дизеловите агрегати и дори и да се срещат оплаквания от някои модификации пак верния избор е само един - ТДИ.
А относно кутията - автомата е за предпочитане - вече сме в 21 век(американците карат с автоматици повече от 40 горини), в тез задръствания ръчката изморява доста, освен това говорим за нова кола в гаранция + факта че имаме много добра тегнология(ДСГ), която няма нишо общо със старите придърпваши автоматици. С нея колата върви повече и гори по-малко(поне при моделите на Ауди е така :) ).

sasho99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho99 » Нед 23 авг 2009 12:25

stenly_m написа:
Ицку® написа: без значение ръчка или автоматик ДСГ.

Колега, не знам дали имаш опит с ДСГ, обаче ръчката вече не е това, което беше ДСГ-то направо цепи мрака, и бих препоръчал на колегата ако има възможност задължително ДСГ. Гледах в автобилда тест на същата авт. кутия но при БМВ (не е ДСГ, казва се по друг начин, но е абсолютно същата с двоен...бла бла) и автомата не стига, че ускоряваше по-бързо, но и харчеше по-малко в проведения тест на М3 модела, а и имам лични наблюдения на пасат б6 2,0 дизел с ДСГ...наистина наслада и кеф като пипнеш газта, а на Спорт режима само докато чукнеш педала без и секунда замисляне се изстрелва, с ръчка това не може да го постигне професионалист, камо ли нормален шофьор като нас...

Да дсг ще е 7 степенна .. С 2 сухи съединителя :D
Не се усеща смяната на скоростите ..
А по горе имаше коментар,че няма 1.9 тди ..Наистина в листата нямаше 1.9 тди ..
Само 1.6 и 2.0 ...Разликата е 5 коня за 2.0 ..

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 23 авг 2009 13:20

Не успях д аизчета цялата тема, но ако ще го напъваш - бензин, ако ще си караш спокойно - дизел. Това е желязно правило в автомобилостроенето.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 23 авг 2009 15:46

mania написа:Не успях д аизчета цялата тема, но ако ще го напъваш - бензин, ако ще си караш спокойно - дизел. Това е желязно правило в автомобилостроенето.

Добре де, при условие че с ДСГ харчи 4/100 литра на дълго бензин, защо му е дизел, с филтри и други скъпоструващи глупости.. !? При условие че дизела ще бъде винаги по скъп от бенза в случая откаде дойде тази мега икономия от печката !?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 23 авг 2009 15:49

StS написа:
mania написа:Не успях д аизчета цялата тема, но ако ще го напъваш - бензин, ако ще си караш спокойно - дизел. Това е желязно правило в автомобилостроенето.

Добре де, при условие че с ДСГ харчи 4/100 литра на дълго бензин, защо му е дизел, с филтри и други скъпоструващи глупости.. !? При условие че дизела ще бъде винаги по скъп от бенза в случая откаде дойде тази мега икономия от печката !?

Щото темата е "дизел или бензин".

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 24 авг 2009 9:40

StS написа:Добре де, при условие че с ДСГ харчи 4/100 литра на дълго бензин, защо му е дизел, с филтри и други скъпоструващи глупости.. !? При условие че дизела ще бъде винаги по скъп от бенза в случая откаде дойде тази мега икономия от печката !?

Е да,ако си си взел нова кола за да караш с 90 км/ч по магистралата може да докараш този разход. А тази кола в град ще се кара ли,понеже там 4л. са само по светофарите :)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 24 авг 2009 9:48

Факт е че харчи толкова, сам видях... Но колега по повод горния пост, да бих си взел нова кола и да си я карам с 100-120 по магистралата.. Ти какво искаш да кажеш ? Че под 230 няма да слизаш ? А за градско харчи 7 е дизела е на 7 също, така че пак не виждам икономията...От това да си взема кола с по-скъпа подръжка, по-скъпа начална цена, и на всичкото отгоре с по-скъпо гориво..и филтър който ще изпее и струва 2500 евра...Благодаря от дизел. И успех на печелившите.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 24 авг 2009 12:45

Аз бих взел бензин ;) Нафтата е за печки. Така или иначе голямата работа е като втора ръкае, щото нафтата е по-претенциозна. Може би единственото положително на дизела е извънградското бръмчене. Ако я караш с 90-100 щ екара много време. От друга страна за какво ти е нова кола, която не можеш да натиснеш. Аз съм твърдо за H-гориво. Успех !

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 24 авг 2009 15:52

Към колегите малко преди моя пост дето спорят бензин ли дизел ли и защо ще си вземат бензин. Хората от автобилда са сметнали, че при определен годишен пробег, е малко по-изгоден дизела, затова предполагам не сте чели мненията по-напред и давате като довод - разход по поддръжката. Сори ама не сте прави, т.е. не излиза по-скъпа поддръжката. В крайна сметка и дизела е толкова добър, колкото и бензина, въпрос на избор, нищо повече:)

Потребителски аватар
VR666
Автомобил: VW Jetta
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот VR666 » Пон 24 авг 2009 18:57

Аз съм се спрял на JETTA 2.0 TDI мани ги тия голфове. :beat_butt2

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ЗА ДИЗЕЛА

Мнениеот junakov » Пон 24 авг 2009 21:08

И аз да се изкажа , карм дизел в момента г4 110 коня , това ми е първия дизел сменил съм 5 коли до момента ,доволен съм от колата изби си парите , обичайните мъки за този мотор (турбо почистване геометрия, егр затапване,дебитомер нов......все нормални работи за стара кола) една кола не се плаши от каране другите ми коли бяха бензинови , карам доста между 70 и 80 хкм на година , горивото като пари не е проблем и извода ми е следния и двете са добри но най хубавата е новата кола, и следващата най вероятно ще дизел поне 2000 кубика и нагоре над 140 150 коня но не и от ваг групата за тия пари дето е г6 бих си взел една хонда сивик с фул екстри 34 986 с ксенони , спорт пакет , салон с алкантра , климатроник перфектно аудио с мп3..... итн и на колегата кадето се изказа за азиатските автомобили че им липсвали това онова точно тази и други модели на хонда имат доста в повече екстри от голф, пасат... за тези пари и според мен качеството на салона и визията са по добри като цяло , всичко до тук е мое мнение проверено лично от мен , при почти всички марки автомобили в официалните представителства , предстои ми купуване на ново мпс , но ще изчакам панаира да видим там колко ще са отстъпките .
ПС сори за дългия пост ама сърце не трае да му се невиди и панаира ,
ОЩЕ ЕДИН ГЛАС ЗА ДИЗЕЛА

sasho99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho99 » Съб 24 окт 2009 9:37

Момчета защо говорите глупости за дизела ?Ако 1 кола е нова и се поддържа няма да се скапе ..Това,че сте карали коли на по 300к км (не че аз не съм) не значи,че дизела е скапан ..Колата е тук тея дни може да кача още снимки за сега само 2..Едната е малко тъмна днес ще я снимам и отвътре .. :)
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Съб 24 окт 2009 17:12

Леле леле, дсг, нави, че и дизел, май коледа е дошла по-рано за някой :D Със здраве да си караш колата и само нафта да и слагаш !

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Съб 24 окт 2009 17:56

Бензин! :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”