Всичко започна след като преди два дни сутринта се опитах да отворя колата със алармата - ни вопъл,ни стон.Отключвам ръчно /с ключа/ - не се отключват останалите врати.Оказа се че в акумулатора има само 0,5V.Предната вечер ми направи впечетление , че след като махна ключа от "контакта" помпата на ABS-а продължава да работи известно време.Помислих си че е нормално.Да,ама не.Явно цяла вечер е работила и е смъкнала акумулатора.Запалих с помоща на услужливи комшии и всичко си работеше нормално.ОБАЧЕ!
На няколко пъти след като спра някъде и угася колата помпата пак продължаваше да работи.Още два пъти се налагаше да се моля за "кофа с ток".Освен това от време на време ми светваха лампите в движение и оставах без спирачки.Отивам на сервиз - опитаха се да се вържат с комп - не можаха,пратиха ме при други - пак нищо.Накрая ме пратиха в Автотрейд и там един учтив човечец ми каза че ще го оправят без проблем - с нов.Като чух цената им пожелах "лек ден".
Четох,питах и накрая намерих решението при "братушките".След редица замервания и разглобени релета установих , че пробема идва от датчика за налягане и релето на помпата.Не ми стана ясно дали са решили по едно и също време да се равалят или едното се е повредило заради другото.Както и да е - релето е залепвало от време на време и затова помпата е работила в "извън работно време".Във датчика за налягане има лентов кабел,който беше прекъснал - от там изключва помпата и оставам без спирачки.Сваляне на целият блок,разкапсуловане,замяна на лентовият кабел със обикновенни проводници,силикониране,смяна на тръбичка на помпата на съединителя/невинна жертва/,обезвъздушаване и .......ПРОБЛЕМ.Педалът на спирачките някак си щръкна - сега седи по-вискоко от преди.Има и друго - давам на контакт - педалът омеква /нормално/,лампите гаснат но след това връща малко на горе.И сега,всеки път като натисна спирачки педалът ми връща крака назад - без да съм в движение.При движение със ниска скорост и плавно спиране - същата работа.

Проблем след ремонт на ABS на B3
- george12
- Автомобил: Passat b5 1.8T
- Двигател: AEB 98
- Контакти:
Re: Проблем след ремонт на ABS на B3
Забравих да спомена че до сега не съм имал толкова яки спирачки - колата спира перфектно.
- george12
- Контакти:
ИЗВИНЯВАМ СЕ......колата е B3 1.8 GT '90.ABS - Teves MK.
- george12
- Контакти:
Вече нямам проблеми!ABS-а ми работи отново
.След повторно сваляне на всички кори под волана се оказа че когато съм закачал педала на спирачките,не съм уцелил дупката на самия педал и по този начин той натиска вилката със задната си част
.А гадното реле 78 се оказа трудно за намиране - така и не го намерих.Обиколих де що е морга във Варненска околия - няма и няма.Накрая взех някакво 40А реле,вързах управлението му на мястото на старото,а от старото ползвах веригата на диода.И сега съм доволен.Все пак едно е ремонт за 20-30лв.,друго е 1000-1500.Благодаря за вниманието! 

- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008