Помощ за стоп на Венто

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Помощ за стоп на Венто

Мнениеот lou » Пет 21 авг 2009 20:08

Колеги имам идея стопа за магла да го направя като цял стоп смисъл като натисна примерно спирачка да свети нормалния стоп но да светва и този за мъглата, въпроса е как да стане зашото само отляво имам инсталация за мъгла отдясно имам място за крушка но нямам нужната букса.Ако някой го е правил този номер нека сподели как :обичам ви

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за стоп на Венто

Мнениеот emo-gar » Пет 21 авг 2009 20:32

Имам същата идея за същата кола,но не съм го направил още.Ето как го мислих да стане:
1.Взимам един диод за около 5А и го запоявам в самия ляв фар (платката,която всъщност са метални шинички).Посока на диода Стоп+>-Мъгла .Пробам,натискам стопове-трябва да светкат и двете,паля мъглата-само тя да свети.
2.Извеждам допълнителна жица от лявата мъгла и я закарвам до десния фар,е там трябва и цокъл и буксичка да се монтират.
3.Не е лошо да има допълнително бушонче в "новата" верига!
Недостатъци на МОЯТА идея:
1.Като запаля "мъгла"-ще свети и отляво и отдясно
2.Като съм на "мъгла" пак ще си светка само старата секция "стоп" при натискане на спирачка
В крайна сметка реших,че още не съм го домислил и така си остана идея,пък и цокъл не намерих веднага.Нал' съм малко жичкаджия и "обущаря ходи бос..."
А..и още една подробност май ме спря-май за осъществяване на идеята трябваше нещо да проследявам по капака кабели,нещо през маншон ли трябваше да се намуши...Абе пак ще го огледам и ако е актуално още ще пиша.Малки са ни стоповете и всеки път гледам назад като спирам.Алтернатива е 3-ти стоп на джама

Последна промяна от emo-gar на Пет 21 авг 2009 20:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 21 авг 2009 20:37

така при мен съм променил инсталацията, по малко особен начин.
при спирачка светва само това за мъглата(вътрешната част) и третия стоп, при габарит си светва габарита(външната част) при мъгла габатита светва по силно.
за да пуснеш и дясната част на това за мъглата се пуска едно кабелче и се монтира крушка, като може да се наложи да махнеш тапата дето е на рефлектора

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Пет 21 авг 2009 21:24

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 22 авг 2009 20:10

Прочетох линка към темата на bahyr,явно е минал преди мен по тая пътека,точно такава беше и моята идея.Аман от "кьорчовци" по пътя.А как кореспондира тая тема с "Трансперантния спрей"?Виждам доста коли със стопове и габарити,мигачи дето светят като църковни свещици.То бива,бива-ама това са неща които могат да костват нечий живот.По добре да "вадя" очите на някой дремльо отзад,отколкото да ме нахендри.Но в действителност алтернативата 3-ти стоп високо на задния джам е според мен най-оптимална.Хем не вади очи,хем има отлична видимост ,особено когато задния е близо и не вижда мойте стопове,пък и дава информация поне за 3 коли назад

Потребителски аватар
bahyr

Мнениеот bahyr » Нед 23 авг 2009 11:37

Дам варянта с трети стоп е най-културен, препоръчвам го.
Но при мен там ми е стикера :? ,че прибегнах до чалъма с мъглата :mrgreen:

Потребителски аватар
cardan
Автомобил: Audi A4 avant
Двигател: ABC

Мнениеот cardan » Нед 23 авг 2009 11:56

аз пък съм виждал на г3 когато е на габарит да му светят и трите чевени светлини отзад на стопа.а когато натисне пирачката стопа и светлината за мъгла да му светват по силно. някой ще сподели ли как става тоя фокус.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 23 авг 2009 12:24

И какъв е смисъла от цялата интервенция?А как ще се обозначиш сред останалите учасници на пътя при мъгла или силен дъжд като си направиш тая простотия?В цял свят е прието като светлинен сигнал за мъгла " от зад " да е левия габарит.Аз съм твърдо против и се надявам органите и те да са твърдо против :beat_butt2

Потребителски аватар
bahyr

Мнениеот bahyr » Нед 23 авг 2009 20:23

Ами при мен ( Г3 ) към десния цокъл на 'светлината за мъгла' няма фабрична
инсталация и сега като включа светлината за мъгла си свети само от ляво
както си трябва,а ако има просто се прекъсва.

Потребителски аватар
cardan
Автомобил: Audi A4 avant
Двигател: ABC

Мнениеот cardan » Пон 24 авг 2009 15:09

Бай Семо написа:И какъв е смисъла от цялата интервенция?А как ще се обозначиш сред останалите учасници на пътя при мъгла или силен дъжд като си направиш тая простотия?В цял свят е прието като светлинен сигнал за мъгла " от зад " да е левия габарит.Аз съм твърдо против и се надявам органите и те да са твърдо против :beat_butt2

колега 50% от интервенциите които правят хората по колите си нямат някакъв приложим смисъл.още повече че някои хора си махат мигачите за да им изглеждат колите по-добре и съм сигурен че органите на реда са против. а и да не говорим че 90%от родните шофьори изобщо не използвт светлината за мъгла отзад по предназначение.

Потребителски аватар
george12
Автомобил: Passat b5 1.8T
Двигател: AEB 98
Контакти:

Мнениеот george12 » Пон 24 авг 2009 22:50

Това всичко съм го направил на моят изтербител.Става и с диоди , обаче релета му е майката.Даже съм си вързал аварийките да мигат като дам на задна.

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пон 31 авг 2009 12:18

А да попитам ако пусна 1 кабел от стоп-а към стопа за мъгла дали няма да стане ? А и крушлата да я сменям ли смисъл по-силна ли е от тази на стоп-а или са едни и същи

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 31 авг 2009 21:39

cardan написа:
Бай Семо написа:а и да не говорим че 90%от родните шофьори изобщо не използвт светлината за мъгла отзад по предназначение.

Да не говорим пък как повечето ползват фаровете за мъгла... посред лято :applause:
За мен тези интервенции са напълно излишни и лишени от всякакъв смисъл. Хората от завода са преценили да е така. Ако си мислиш, че не те виждат тези зад теб си сложи трети стоп, наистина. След определена година в Европа и САЩ на новите коли е задължително да има монтирана заводски трета стоп-светлина, доколкото знам. Тия изпълнения и преправяния на стопа за мъгла за мен са келешки изпълнения на хора, които съвсем няма какво друго да човъркат по колите си. mhihi

mita4etokz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mita4etokz » Пон 23 авг 2010 18:36

Колега аз имах сащия дерт.Взех си една крушка и прекара кабел от левия габарит изрязах с макетно ножче отвора и готово

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Вто 24 авг 2010 21:21

mita4etokz написа:Колега аз имах сащия дерт.Взех си една крушка и прекара кабел от левия габарит изрязах с макетно ножче отвора и готово

Колега темата е от преди година датата си видял ама маи си забравил да погледнеш годината :mrgreen: Случват се такива работи. До колкото за стоповете направихме ги отдавна точно така както казваш :да:

Върни се в “Направи си сам!”