Помощ за стоп на Венто
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Помощ за стоп на Венто
Колеги имам идея стопа за магла да го направя като цял стоп смисъл като натисна примерно спирачка да свети нормалния стоп но да светва и този за мъглата, въпроса е как да стане зашото само отляво имам инсталация за мъгла отдясно имам място за крушка но нямам нужната букса.Ако някой го е правил този номер нека сподели как 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за стоп на Венто
Имам същата идея за същата кола,но не съм го направил още.Ето как го мислих да стане:
1.Взимам един диод за около 5А и го запоявам в самия ляв фар (платката,която всъщност са метални шинички).Посока на диода Стоп+>-Мъгла .Пробам,натискам стопове-трябва да светкат и двете,паля мъглата-само тя да свети.
2.Извеждам допълнителна жица от лявата мъгла и я закарвам до десния фар,е там трябва и цокъл и буксичка да се монтират.
3.Не е лошо да има допълнително бушонче в "новата" верига!
Недостатъци на МОЯТА идея:
1.Като запаля "мъгла"-ще свети и отляво и отдясно
2.Като съм на "мъгла" пак ще си светка само старата секция "стоп" при натискане на спирачка
В крайна сметка реших,че още не съм го домислил и така си остана идея,пък и цокъл не намерих веднага.Нал' съм малко жичкаджия и "обущаря ходи бос..."
А..и още една подробност май ме спря-май за осъществяване на идеята трябваше нещо да проследявам по капака кабели,нещо през маншон ли трябваше да се намуши...Абе пак ще го огледам и ако е актуално още ще пиша.Малки са ни стоповете и всеки път гледам назад като спирам.Алтернатива е 3-ти стоп на джама
1.Взимам един диод за около 5А и го запоявам в самия ляв фар (платката,която всъщност са метални шинички).Посока на диода Стоп+>-Мъгла .Пробам,натискам стопове-трябва да светкат и двете,паля мъглата-само тя да свети.
2.Извеждам допълнителна жица от лявата мъгла и я закарвам до десния фар,е там трябва и цокъл и буксичка да се монтират.
3.Не е лошо да има допълнително бушонче в "новата" верига!
Недостатъци на МОЯТА идея:
1.Като запаля "мъгла"-ще свети и отляво и отдясно
2.Като съм на "мъгла" пак ще си светка само старата секция "стоп" при натискане на спирачка
В крайна сметка реших,че още не съм го домислил и така си остана идея,пък и цокъл не намерих веднага.Нал' съм малко жичкаджия и "обущаря ходи бос..."
А..и още една подробност май ме спря-май за осъществяване на идеята трябваше нещо да проследявам по капака кабели,нещо през маншон ли трябваше да се намуши...Абе пак ще го огледам и ако е актуално още ще пиша.Малки са ни стоповете и всеки път гледам назад като спирам.Алтернатива е 3-ти стоп на джама
Последна промяна от emo-gar на Пет 21 авг 2009 20:37, променено общо 1 път.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
така при мен съм променил инсталацията, по малко особен начин.
при спирачка светва само това за мъглата(вътрешната част) и третия стоп, при габарит си светва габарита(външната част) при мъгла габатита светва по силно.
за да пуснеш и дясната част на това за мъглата се пуска едно кабелче и се монтира крушка, като може да се наложи да махнеш тапата дето е на рефлектора
при спирачка светва само това за мъглата(вътрешната част) и третия стоп, при габарит си светва габарита(външната част) при мъгла габатита светва по силно.
за да пуснеш и дясната част на това за мъглата се пуска едно кабелче и се монтира крушка, като може да се наложи да махнеш тапата дето е на рефлектора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Прочетох линка към темата на bahyr,явно е минал преди мен по тая пътека,точно такава беше и моята идея.Аман от "кьорчовци" по пътя.А как кореспондира тая тема с "Трансперантния спрей"?Виждам доста коли със стопове и габарити,мигачи дето светят като църковни свещици.То бива,бива-ама това са неща които могат да костват нечий живот.По добре да "вадя" очите на някой дремльо отзад,отколкото да ме нахендри.Но в действителност алтернативата 3-ти стоп високо на задния джам е според мен най-оптимална.Хем не вади очи,хем има отлична видимост ,особено когато задния е близо и не вижда мойте стопове,пък и дава информация поне за 3 коли назад
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Дам варянта с трети стоп е най-културен, препоръчвам го.
Но при мен там ми е стикера
,че прибегнах до чалъма с мъглата 
Но при мен там ми е стикера

- cardan
- Автомобил: Audi A4 avant
- Двигател: ABC
аз пък съм виждал на г3 когато е на габарит да му светят и трите чевени светлини отзад на стопа.а когато натисне пирачката стопа и светлината за мъгла да му светват по силно. някой ще сподели ли как става тоя фокус.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
И какъв е смисъла от цялата интервенция?А как ще се обозначиш сред останалите учасници на пътя при мъгла или силен дъжд като си направиш тая простотия?В цял свят е прието като светлинен сигнал за мъгла " от зад " да е левия габарит.Аз съм твърдо против и се надявам органите и те да са твърдо против 

- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Ами при мен ( Г3 ) към десния цокъл на 'светлината за мъгла' няма фабрична
инсталация и сега като включа светлината за мъгла си свети само от ляво
както си трябва,а ако има просто се прекъсва.
инсталация и сега като включа светлината за мъгла си свети само от ляво
както си трябва,а ако има просто се прекъсва.
- cardan
- Автомобил: Audi A4 avant
- Двигател: ABC
Бай Семо написа:И какъв е смисъла от цялата интервенция?А как ще се обозначиш сред останалите учасници на пътя при мъгла или силен дъжд като си направиш тая простотия?В цял свят е прието като светлинен сигнал за мъгла " от зад " да е левия габарит.Аз съм твърдо против и се надявам органите и те да са твърдо против
колега 50% от интервенциите които правят хората по колите си нямат някакъв приложим смисъл.още повече че някои хора си махат мигачите за да им изглеждат колите по-добре и съм сигурен че органите на реда са против. а и да не говорим че 90%от родните шофьори изобщо не използвт светлината за мъгла отзад по предназначение.
- george12
- Автомобил: Passat b5 1.8T
- Двигател: AEB 98
- Контакти:
Това всичко съм го направил на моят изтербител.Става и с диоди , обаче релета му е майката.Даже съм си вързал аварийките да мигат като дам на задна.
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
А да попитам ако пусна 1 кабел от стоп-а към стопа за мъгла дали няма да стане ? А и крушлата да я сменям ли смисъл по-силна ли е от тази на стоп-а или са едни и същи
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
cardan написа:Бай Семо написа:а и да не говорим че 90%от родните шофьори изобщо не използвт светлината за мъгла отзад по предназначение.
Да не говорим пък как повечето ползват фаровете за мъгла... посред лято

За мен тези интервенции са напълно излишни и лишени от всякакъв смисъл. Хората от завода са преценили да е така. Ако си мислиш, че не те виждат тези зад теб си сложи трети стоп, наистина. След определена година в Европа и САЩ на новите коли е задължително да има монтирана заводски трета стоп-светлина, доколкото знам. Тия изпълнения и преправяния на стопа за мъгла за мен са келешки изпълнения на хора, които съвсем няма какво друго да човъркат по колите си.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имах сащия дерт.Взех си една крушка и прекара кабел от левия габарит изрязах с макетно ножче отвора и готово
- xaxo666
- Автомобил:
- Двигател:
mita4etokz написа:Колега аз имах сащия дерт.Взех си една крушка и прекара кабел от левия габарит изрязах с макетно ножче отвора и готово
Колега темата е от преди година датата си видял ама маи си забравил да погледнеш годината