Колеги , днес акумулатора ми окончателно ме предаде и извиках баща ми с неговата кола да ми подаде ток да запаля. След като ми подаде ток и запалих, след няколко минути светна лампата на акумулатора. Намерих друг акумулатор, сложих го и запали от раз но лампата продължава да свети. Измерих с мултицет напрежението - 12.5V, без значение дали колата работи или не,явно алтернатора не зарежда. Утре отивам на сервиз и питането ми към вас е какви биха могли да бъдат пораженията и колко горе долу ще ми струва ремонта на предполагаемата част.Само да отбележа че поляритета не е объркван и накрайниците на кабела не са окъсявани.
G4 1.9TDI AHF
Проблем след подаване на ток от друга кола
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Re: Проблем след подаване на ток от друга кола
Според мен е релето на алтернатора
При мене се получи по същия начин,но докато загрея (след около месец - 2 ) вече си бях съсипал акумолатора
Просто алтернатора презарежда по този начин
п.п АКо греша някой да ме поправи
Поздрави

п.п АКо греша някой да ме поправи

Поздрави
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно си прав.Само дето при него не зарежда,може и да е от релето-но по-вероятно е да има изгоряла диодна плочка...
тази сутрин колата си запали, явно няма утечка, проверих предпазителите, всички бяха здрави и тези на акумулатора и тези които са в купето, но лампата продължава да си свети. А това реле къде се намира? Подозирам че всичко е на алтернатора и с моя късмет ще трябва да се разглобява половината кола докато се стигне до него
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
cosmo написа:А това реле къде се намира? Подозирам че всичко е на алтернатора...
Ахъм! Точно на гърба на алтернатора е.
Обикновено алтернатора има един капак от черна пластмаса отзад, дето излизат кабелите. Под него е реле-регулатора - едно черно, в корпус на мощен транзистор. На него са и четките.
По-добре побързай да отстраниш дефекта, за да не се сдуха батерийката

Благодаря ви колеги, сега отивам в сервиза и по късно ще пиша какъв се е оказал проблема
Оказа се само реле, диодите били ок, нямало пробити. И изражението в цифри: 85 лева реле и 40 лева монтаж демонтаж 

- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Е кофти тръпка ама,какво да се прави-случва се...Пак,добре,че не ти е заминала диодната плочка...Сега ново акумулаторче и газ!Само не взимай български акумулатор!
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Lion_Heart написа:Е кофти тръпка ама,какво да се прави-случва се...Пак,добре,че не ти е заминала диодната плочка...Сега ново акумулаторче и газ!Само не взимай български акумулатор!
У да е.а!
ЗАЩО!

Това бяха и думите на майстора който ми прави алтернатора - не взимай български акумулатор, обаче нещо не успя да се аргументира
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
До сега все български акумулатори съм имал и всички карат над 5 години!
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
старият акомулатор не може ли да се зареди?
doaiena написа:До сега все български акумулатори съм имал и всички карат над 5 години!
И аз съм така, нямам лоши впечатления от българските.
vw_golf_4_tdi написа:старият акомулатор не може ли да се зареди?
Старият акумулатор се зареди и това което ме учуди е че е в перфектна кондиция - няма мъртви клетки и на всичките са с една и съща плътност около 1,26 , бистър електролит. Явно алтернатора е спрял да зарежда по някое време, обаче лампата ми светна след като ми подадоха ток. Общо взето мистерия

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
cosmo написа:Оказа се само реле, диодите били ок, нямало пробити. И изражението в цифри: 85 лева реле и 40 лева монтаж демонтаж
Да и добре са те оскубали ,Релето може да се намери от 8-20 лв зависи от кой магазин , а и за смяна са ти взели много. Норматива е за лек автомобил 25 лв на час за товарен бус тип Ивеко 35-40 лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”