Максимална скорост....Бора ТДИ.....ограничител?
-
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
- Двигател: AJM 1999
Re: Максимална скорост....Бора ТДИ.....ограничител?
Колега и аз имам BORA 1.9 TDI 116 к.с двигател AJM и мойта е ограничена на 195 км.Аз мислех че колата е ограничена чрез компютър, но ми казаха че има ограничител който се намира под педала за газта и този ограничител могал да се натегне и с това да се уваличава максималната скорост - колко е вярно не знам не сам го пробвал.
И аз имам една пластмаса под педала, незнам какво роля играе..... имах го и на старата Голф2-ка
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Сигурно да не издъниш ламарината 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Играе го ограничител тая пластмаса ,ама като я махнеш максималната скорост няма да ти се повиши - наи много да си изкривиш педала на газта или да счупиш сензора му.
Hollowman84 написа:Колега и аз имам BORA 1.9 TDI 116 к.с двигател AJM и мойта е ограничена на 195 км.Аз мислех че колата е ограничена чрез компютър, но ми казаха че има ограничител който се намира под педала за газта и този ограничител могал да се натегне и с това да се уваличава максималната скорост - колко е вярно не знам не сам го пробвал.
Аз съм със същата Бора и направи 200+ , но това беше на километраж не знам дали реалната скорост е била толкова, чел съм във форума, че километражите показват повече. Сетих се също, че и джантите оказват влияние на скоростта, по-големите са с по-бавно ускорение и по-висока максимална скорост (това също съм го чел и не знам колко е вярно).
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Показва,направи сравнение,на ОБД диагностиката на климатроника,на 16ти канал,показва скоростта,над 100 км/ч има разлика от 6-7 км/ч в плюс за стрелката.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Километража показва повече , но показва еднакво повече - демек ако две еднакви коли с два еднакви мотора единия показва повече по километраж значи прави по голяма максимална скорост от другия , макар да не е точна като единици.
Забравяте за диаметър на гумите. Моят е по-голям от стандартния с 11мм и отклонението от скоростомера и GPS-а е 2км.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
morfei1 написа:Забравяте за диаметър на гумите. Моят е по-голям от стандартния с 11мм и отклонението от скоростомера и GPS-а е 2км.
Да гумите дават разлика - защото уреда мери обороти ,но тя е минимална/даже имаше един саит да се изчисли/.Пак пиша правил съм сякви комбинации/включитлно различни размери гуми/ и съм мислил секви логики и успокоения малко повече от година - извода ми е че една кола трябва да прави по километраж колкото други подобни - което е 10-20 км/ч повече от това в книжката.
Върни се в “Дизелови агрегати”