Малко размисли за 1.6TD (засилване)

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Малко размисли за 1.6TD (засилване)

Мнениеот ShoGo_GTI » Вто 25 авг 2009 18:47

Моля колегите, които са правили тази гимнастика и имат повече опит с предкамерните дизели да си кажат мненията и разсъжденията.

Та.. какъв би бил ефекта ако на 1.6TD(JR мисля беше)от г2 му тикна помпа(гнп) + дюзи + турбо от 1.9TD AAZ и всичко това подкрепено с фронтален кулер? (то е ясно че ще има някакъв ефект и то положителен ама.. :lol: )
Евентуално проблеми с зацепването на помпата? Дюзите? Изпускателния колектор с турбината от AAZ дали ще се монтира без проблем на главата на 1.6? Турбината на 1.9 дали надува повече от на 1.6? Ако да с колко и проблем ли е?

По принцип ще се гони DIESEL PERFORMANCE mhihi

Да отбележа, че двигателя 1.6TD е в перфектно здраве и меко казано ми е подарен :lol: и ми се върти идеята тая "сбирка" да се монтира в купе на Golf 1-чка

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Re: Малко размисли за 1.6TD (засилване)

Мнениеот ShoGo_GTI » Сря 26 авг 2009 22:33

Никой ли няма да сподели мнение? :roll: Дори и да ми се изсмее или да тегли една майна поне :lol:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Чет 27 авг 2009 8:00

ти май не си карал 1,9тд.твоята кола върви много повече

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Чет 27 авг 2009 8:52

Пиши ми на лични ако искаш нещо да стане!Може да се засили много.Само желание да има 120-130кс на вала са постижими :drunk

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 27 авг 2009 11:29

don hose пиши наппави тука, щото аз съм с атмосферен дизел на Г2 и след време може и аз да правя същото! А и други таквиа със атмосферки да научат нещо за след време. :beer

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 27 авг 2009 18:55

ifidik написа:ти май не си карал 1,9тд.твоята кола върви много повече

Напротив. Карал съм, в семейството имаме Passat B4 1.9TD AAZ. Вярно купето му идва малко тежко и е тромав, но не е толкова лош двигател.
И идеята ми е този 1.6 да се тикне в голф 1ка не в моята 3ка, 1Y не си го пипам :D

don hose написа:Пиши ми на лични ако искаш нещо да стане!Може да се засили много.Само желание да има 120-130кс на вала са постижими :drunk

Колега сподели тук. Мисля на доста хора ще им е интересно :)

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Чет 27 авг 2009 20:50

Колеги писл съм вече няколко пъти но до там.Първо ако ще правите кола която вие единствена не се занимавайте.Ако ще правите кола, която да карате всеки ден и да си върви нормално, без да се чупи трябват доста пари. Разбира се в пъти по малко отколкото да търбинирате бензин 8) но все пак доста.
Тази кола тръгва от както всяка друга от турбото.Колкото повече толкова по добре,стандартното налягане е 0,7-0,8бара с натягане на гейта на 1бар вече се усеща доста вървеж.После помпата има болтчета които регулират дебита на нафтата свободния ход и от там давате повече гориво.Това си е махленски тунинг но с осезаем ефект.
А колега, да в единица мотора влиза като у дома си понеже той си се е вграждал заводско и в нея.
Дай снимки на мотора и да видим с каква турбина е и какво може да измислим :beer

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 27 авг 2009 21:18

Това със надуването на турбото е по-добре отколкото пускането на повече нафта, то почва здраво да кади. :bishop

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 27 авг 2009 23:15

Снимки на мотора нямам, за сега съм на етап събиране на инфо и съвети. Колата ще е за събота и неделя, няма да е ежедневка. Идеята ми е с повече гориво от помпа и дюзи от 1.9 и турбина от 1.9 (ако надува повече от на 1.6) и кулер да се изтиска наистина оптималното от 1.6 мотора.

Днес ми подшушнаха за турбина от 2.4, казаха ми че са правили такова нещо(ест с развиване на помпата за повече гориво) и е имало наистина осезаем ефект.

А на 1бар някаква опастност за двигателя? По принцип ще се помисли както за по голям воден радиатор така и за маслен охладител.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 28 авг 2009 12:47

На тоя мотор проблема му е че пука глави от температурата - така че помисли как да го охлаждаш добре!1.9ААЗ е пълен мъртвец в сравнение с твоя /както вече спомена ifidik/,но доколкото знам турбината му е доста добра и държи на налягане ,ама пък е лагава.За мен смао с поставянето на кулер/можеш да намериш даже и оригиналния/,пипане на турбо и помпа ще постигнеш доста приятен ефект.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 28 авг 2009 13:04

А на тия Голф3ки първите които нямат електроника, които са със 1.9ТД 75 коня, предполагам че двигатела пак ще стане.При него няма електроника, може и да не сменяш таблото(уредите) с 3ково. А и там тунинга е по-усъществим според мене. :roll:

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 28 авг 2009 14:09

Колега схемата е следната.Щом няма да се кара всеки ден, главата от 1,9тд пасва на 1,6 блока заедно със метална гарнитура от 1,9.Там малко портваш главата или по скоро само леко заглаждаш портовете и до там.На 1,9тд главата можеш да монтираш каквито си пожелаеш колектори от тди или там с каквото разполагаш най добре от ARL :wink:Ако си с ккк24 можеш да си караш и снего докато събереш парички за нещо по така например GT2826rs :beat_butt2
Повече нафта е задължителна защото ако натягагате гейта буста не идва от натягането само а и от горивото.
Имам данни че са карани коли и на 1,5бара със гарнитура за 1,6 но по добре с метална от 1,9.
Там вече ще мислиш за съединител но да се стигне до там живот и здраве ще го измислим.
Имам снимки на портването, сглобяване на главата,центровка на помпа и всичко кавото ти трябва.
Но ако наистина имаш желание да коментираме на лични защото е дълго и широко.
Но пак ти казвам мотора може да се изостри много виждал съм 240-250коня на колелата такива сглобки но парчките там са доста.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 28 авг 2009 17:26

А може ли като се сложи главата от 1.9Тд да не се портва :?: И да попитам ако колата е ежедневка това пречи ли нещо :?:

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пет 28 авг 2009 18:49

Паце 1.9 ТД 75 коня кода му е AAZ, че май си мислиш, че са 2 различни мотора.

don hose от поста ти осъзнавам, че може да се постигне доста по-голям ефект от това за което си мислех аз и смятам да се захвана с това начинание малко по малко предвид финансовото положение. Надявам се че до месец два ще имам мотора наличен в пълен сток вид и ще започна да търся единичка.

А по въпроса със кулера не е ли по добре с фронтален? И бях питал в предния си пост за турбина от 2.4, какво ти е мнението за това?

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Пет 28 авг 2009 21:18

Това мисля дава някои отговори.Това турбо от 2,4 кой мотор е по точно.А и забравих нещо много важно изпускателната системма трябва да се преправи с по дебели тръби.
Доста по дебели :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”