Разбит маховик..... или един бог знае какво.... Решено!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Разбит маховик, аксиален лагер или един бог знае какво....?

Мнениеот morfei1 » Вто 25 авг 2009 22:03

KirilGeorgiev написа:Това са цени с ДДС но съм сигурен че ако се помотая 2 часа ще ги намеря и по евтини.За разликата не мога да ти кажа каква е това ми казаха там.За моита кола си взимам частите от там и като гледам за какви цени говорите :horror: :horror: :horror:

Какво имаш предвид оттам - Турция ли?

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 25 авг 2009 22:40

А дано не се окаже това... щото си е цифра. Стискам палци адаш.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 26 авг 2009 11:48

morfei1 написа:
KirilGeorgiev написа:Това са цени с ДДС но съм сигурен че ако се помотая 2 часа ще ги намеря и по евтини.За разликата не мога да ти кажа каква е това ми казаха там.За моита кола си взимам частите от там и като гледам за какви цени говорите :horror: :horror: :horror:

Какво имаш предвид оттам - Турция ли?

Да за Турция става дума.Ще напиша цените на това което съм взимал за да добиеш представа за какво говора.Дебитомер БОШ-28евро Перка климатик JP груп 40 евро ролко алтернатор INA 34 евро филтри 4-те 15 евро MAHLE дискове предни Зимерман или Цимерман не знам как се пише 50 евро двата.За Пасат AVF са тези части.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Сря 26 авг 2009 12:10

Разликата си е сериозна. Преди колко време си сменил дисковете и имаш ли проблем с тях?

Rafael Chokoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rafael Chokoev » Сря 26 авг 2009 12:14

morfei1 написа:Най-лошото е че такива наоколо няма, а тези които са чували шума вдигат ръце. Общо взето вие сте ми надеждата, защото това определено ме дразни. Колата е минала 37000км с въпросното румолене и с въпросното свирене досега. Интересно също е, че въпросното свирене се получава само при пускането на компресора и то когато си пожелае, хаотично..... примерно може и два месеца да не го направи после може за няколко дена да го направи последователно. Примерно сутрин пускам компресора, започва да свири - спира и след това немога да го накарам да присвири, каквото и да правя и започва да си трака ей така - http://www.youtube.com/watch?v=4JGsW7Zoijs. Телефона с който е правен клипа не е от най-добрите и затова има изкривявания на звука, когато приблиза доста близо до двигателя.

И аз имах същото тракане,карах 35000 км и прецаках скоростната кутия,оказа се,4е е маховик,ако е той прави го докато не ти е дошла по-голяма беля на главата,както ми се случи на мене.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 26 авг 2009 12:21

Преди 6 месеца .Какви проблеми?Аз ги смених дисковете защото ми тресеше като спирам с висока скорост но се оказа че не е от тях и сега се права че не чувствам нищо.Нямам нерви да се занимавам с майсторета.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 26 авг 2009 14:46

Преди 6-т месеца цимерман дискове 5 дупки на 288мм пак си струваха 100лв за брой в Ауто+, което ще рече, че разликата е двойна. Аз от нова година чакам да им мръдне цената ма не пада, да му се невиди :? .

@Rafael Chokoev, това наистина е обезпокоително. Ще проуча къде какво и за колко продават..... и аз ще скачам в трапа. Просто немога да си позволя лукса колата да ме остави на пътя.

До момента ситуацията е следната

Елиткар

пълен комплект съединител+маховик+лагер помпа = 1600лв. с ДДС - Закс

Аутоплюс

пълен комплект съединител + маховик + лагер помпа = 1300лв. с ДДС - Закс

Говорих и с още едно момче, което се занимава с части, пълния комплект на Закс излиза 1600лв. С оригинален маховик излиза 2000лв.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 26 авг 2009 16:01

Лагер-помпата ако не ти е вътре в скоростната няма никакъв смисъл да я сменяш,тя поне си е оригинална и може да искара доста повече от тази която ще сложиш.Лагер-помпата се сменя заедно с помпата на педала на съедините,но това като една от двете помпи изтърве.
А щом шума е още съвсем слаб имаш още бая да караш докато му дойде времето.Аз като купих колата си тресеше яко тая пущина,но си я карах почти 2г. така :Mr Green Fun

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 26 авг 2009 16:25

Съгласен съм с теб, но аз имам намерение да я карам тази кола поне още 4-ри години и с този пробег..... едва ли ще издържи дълго. Правише ми впечатление въпросния шум на свободна, но от няколко дни ми се струва че усили, затова и пуснах темата, но все още вибрации няма.

За съжаление при ПД мотеретките или специално при ASZ и ARL лагера помпата е вътре и трябва да се смени.

Изображение

140лв е.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 27 авг 2009 20:28

Днес пристигна комплекта съединител+маховик+лагер помпа. Благодарение на @Luciano :bowdown :respect (брат'чед, златен си!), който организира нещата, намери ми комплекта и ми го изпрати. Комплекта е на Закс, баркода започва с 40, което ще рече, че трябва да е Немски. Интересното е че при новия маховик хода е едва 5мм. малко по малко от един зъб разстояние. Интересно ми е също да вида какъв ще е хода на стария маховик, но това утре като се уговорим кога ще се сменя. Дано всичко да пасне както трябва и след смяната му въпросното румулене изчезне. Цялото това удоволствие ми струва 1000лв. След смяната ще споделя впечатления :) .

Изображение
Изображение

Това е въпросната лагер помпа

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 27 авг 2009 21:57

Стискаме палци румоленето да изчезне :да:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 27 авг 2009 22:39

morfei1 написа:Благодарение на @Luciano :bowdown :respect (брат'чед, златен си!), който организира нещата, намери ми комплекта и ми го изпрати.

За теб винаги.
Най-интересното е, че бях на работа. И аз само казвах по телефона:
- Имаш ли това и това?
- Тебе устройва ли те тази цена?
- Ти ще идеш ли да го вземеш и да го прати по рейса?
Баси! Почуствах се като ШЕФченко :mrgreen:
Хубаво е, че всичко стана като по план. Сега остава и шума да се окаже от маховика.
Успех.
Ще се видим на Чепеларе :drinking:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 27 авг 2009 23:13

Междувременно се натъкнах на тази тема - 6 степенна кутия с обикновен маховик, комплект на Валео така също и линковете в нея, за да се добие по-ясна представа възможно ли е, има ли странични ефекти и лоши последствия :) .

http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... el+1.9+TDI

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Пет 28 авг 2009 8:10

morfei1 написа: Цялото това удоволствие ми струва 1000лв.

Искаш да кажеш, че маховика + дисковете струват 1000 лв. така ли? Откъде са закупени ако не е тайна?

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 28 авг 2009 8:34

Колеги това ли е най-ефтиното е ... ма... колите станаха по 5-6000 лева, съединителя 1000 с отстъпки.Добре, че са колегите,че ще даваме по 2000 лева.Морфей защо не го отворихте първо да видите какво е положението,пък после да купуваш,може да се окаже,че не всичко е за смяна,все пак каквото и да вземеш оригиналното кара най-много.

Върни се в “Дизелови агрегати”