Подаване на жалба срещу служители на реда

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Подаване на жалба срещу служители на реда

Мнениеот A_state_of_trance » Вто 25 авг 2009 22:19

Здравейте колеги.Днес с баща ми имахме доста объркващ случай със служители на реда.Ние сме от Смолян и тази седмица пътуваме всеки ден до Кричим.Работата ни го налага. :)
Случаят е следния, днес сутринта както си пътуваме и в село Стойките виждаме червената палка.Спряха ни за проверка, но бяхме в нарушение (и двамата бяхме без колани).Както и да е наша грешка.След това се започна с проверките на документи, застраховки, винетки, прегледи и др.От наша страна всичко бе изрядно.Процедурата е ясна, куката се надяваше на някой лев, даже и бакшиш, ама не го огря.Накрая реши да пише фиш, като разбра че няма да получи и стотинка. :lol: Фиша е на стойност 50 лева, заради коланите.Както и да е, ама докато го пишеше тоя фиш минаха 4 коли с водачи и пасажери без колан (двете коли бяха явно познати и даже не ги спряха, за проверка, а колите бипкаха на полицаите) другите две бяха спряни от другия полицай при което на единия му беше зададен въпрос, защо е без колан и отговора беше: "Ам отивам да взема камиона да прекарам едни дърва.".Водача беше освободен без забележка даже, че е без колан.С другата кола се случи същото, но с друго оправдание.
В този момент на баща ми взе да му кипи, но подписа фиша без да каже нищо.Докато полицая се "пенеше" какво да правим с фиша, покрай нас мина камион ИФА с близо 80км/час и без номера :screwy
Тогава вече на баща ми му прекипя и зададе въпрос, как така минаха четири коли в напушение, та даже и камион без номера, а не бяха санкционирани.Отговора беше, цитирам: "Няма къде да ни избягат.Ти грижи не бери за тях!!!" Влезнахме в колата и си заминахме тихичко, псувайки на ум.
По късно решихме да се допитаме до шефа на КАТ Смолян (той е наш познат), как аджеба някой са с привилегии, и след проверката се оказа, че даже не са катаджии а служители на Районното в Смолян.

Мисълта ни е, че искаме да подадем жалба за станалото, но незнаем дали е уместно и каква точно да е жалбата.Моля ви за помощ, при търсенето на справедливостта, как точно да постъпим?
Не оспорваме фиша, ние си го заслужаваме и ще си платим за нарушението, а това че някой "по-големи" нарушители не бяха санкционирани и то пред очите ни.
Благодаря! :beer

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Подаване на жалба срещу служители на реда

Мнениеот Layer » Вто 25 авг 2009 22:42

според мен няма как да докажете какво се е случело и следователно моя съвет е.
не се занимавайте,никой няма да ви обърне внимание.
:beer

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 25 авг 2009 22:47

Layer, ако всички мислим като теб, ще дойде време когато и чистачката от районното ще ни пише акт.
Ама да не се занимаваме. Кой ще ни повярва....

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 25 авг 2009 22:49

A_state_of_trance написа:.. след проверката се оказа, че даже не са катаджии а служители на Районното в Смолян.
Това, което се сещам е че служители на Районното не могат да санкционират, а трябва да извикат патрул на КАТ за а ви състави акт за нарушение.

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Вто 25 авг 2009 22:54

vasstop написа:Това, което се сещам е че служители на Районното не могат да санкционират, а трябва да извикат патрул на КАТ за а ви състави акт за нарушение.

Васе, това вече не е така. Всички полицаи могат да пишат фишове/актове.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 25 авг 2009 22:57

Luciano написа:Layer, ако всички мислим като теб, ще дойде време когато и чистачката от районното ще ни пише акт.
Ама да не се занимаваме. Кой ще ни повярва....

ами не е точно така, вече почти 99% от телефоните имат камера. снимаш и така
а на думи винаги едно ченге ще се отметне и до там.
не ми разправяй за чистачки и тем подобни ,като знаеш че не си прав.

вече всички ченгета могат да пишат актове. не само катаджийте

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 25 авг 2009 23:01

не оспорвам правото на никого, но се сещам за приказката с казана. един тръгнал да излиза и всички останали го дърпат. значи вас са ви спряли, в грешка сте, признавате че сте виновни, но се ядосвате, че някои е успял да се размине.. оставяй ги да се спасяват. утре ще ги спре някои непознат служител и ще ги глоби.

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Вто 25 авг 2009 23:02

Да мисля, че вече всички служители на реда могат да пишат актове.Това беше първото което ни мина през ума.Жалко, че живеем в такава държава. :?
Layer написа:ами не е точно така, вече почти 99% от телефоните имат камера. снимаш и така
а на думи винаги едно ченге ще се отметне и до там.
не ми разправяй за чистачки и тем подобни ,като знаеш че не си прав.

вече всички ченгета могат да пишат актове. не само катаджийте

Това за камерата не го разбрах, чесно да си кажа.Да не би да казваш, че е трябвало да снимам?

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 25 авг 2009 23:12

точно това имам предвид.
после телевизий,весници и vbox
и тогава може да се случи нещо. но на думи ще е много трудно ако въбще е възможно
:beer

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Вто 25 авг 2009 23:26

Да, но аз не мога да знам, че ще минат толкова нарушители докато пишат фиша на баща ми.Чат ли си, че няма как да снимам?При други обстоятелства може би... :banghead: Яддд ме е на тези гадове и ще се опитам да потърся справедливостта в случая. :|

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 25 авг 2009 23:47

Брат, случва се на всеки. Живота е несправедлив. Просто вие сте изгоряли в случая. Нима искаш да ми кажеш, че като си се возил (казвам возил, щото в профила ти пише, че си на 17) не си виждал куки да са спряли някой, при положение, че и вашият автомобил е бил в нарушение... нима баща ти не е заставал зад някой с превишена скорост с цел тоя пред него да бъде бушона, в смисъл той да изгори. Не гледай толкова остро на нещата.

В никакъв случай не оправдавам полицаите - нагледал съм се на случаи, когато спират дребни душици и им се заяждат за глупости, докато покрай тях прехвърчат скъпи коли за над 100 хил лева и не си и помислят да ги спрат. Все пак и те деца хранят. Не са виновни, че много нагоре по етажите сивите бизнесмени си пият ракията с властта. Така че на един редови полицай много лесно може да му изстине мястото, повярвай ми... И на мен ми стана тъпо наскоро, като видях как куките бяха спрели един дядо с москвич още с жълтите номера и отзад ремарке със сено за животинките... Кво да му кажеш на дядото... че зорлем се прай на луд и нарочно цака държавата ли? Верно сега закона си е закон... обаче съм от малък град от селски тип (и селско момче по природа) и смея да кажа, че извън големите градове живота е поне 20 години назад...

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Сря 26 авг 2009 0:00

Да възраста ми е такава и чесно да ти кажа никога не съм присъствал на такъв случай, който ти описа.Не казвам, че баща ми не превишава скоростта, но случая не опира до това, че сме отнесли глобата.Тя си е заслужена. :) Просто искаме да намерим някакъв начин да бъдат поне санкционирани служителите.В случая не са ли и те в нарушение???Но тях няма кой да ги глоби за това!Няма кой да им направи забележка!Никой явно копче не може да им каже, че се заяждат по един или друг начин с хорицата.
Няма да казвам какво беше отношението на полицая, който ни проверява докато колегата му си пушеше фаса и с удоволствие се подхилкваше за поредната доза подкуп.
Не искаме помощ за да утървем глобата, а за да намерим начин да се накажат (дори и бегло) "служителите на реда", ако могат да се нарекат така.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 26 авг 2009 0:22

Еми хорицата другия път да си карат с колани, и да си оправят тяхната кочинка, пък след това да гледат в другите.
Понеже все гледаме в чуждото за това всичко ни е "наред"/.
Когато има гражданска съвест и гражданско общество - тогава ще се оправим, ама кога ли ще е...
Като сте били без колани ще си платите глобата, пък подайте жалба в районното за други такива като вас, включително и полицайте.

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Сря 26 авг 2009 0:38

vasstop написа:Еми хорицата другия път да си карат с колани, и да си оправят тяхната кочинка, пък след това да гледат в другите.
Понеже все гледаме в чуждото за това всичко ни е "наред"/.
Когато има гражданска съвест и гражданско общество - тогава ще се оправим, ама кога ли ще е...
Като сте били без колани ще си платите глобата, пък подайте жалба в районното за други такива като вас, включително и полицайте.

За пореден път казвам, че не търсим начин да отървем глобата.Още утре 50-те лева ще бъдат платени и фиша вече ще бъде погасен.Просто реших да се допитам какво точно да направим, мисля че във форума има доста стабилни хора които биха могли да ни опътят по един или друг начин, какво точно да предприемем.Дали да се напише жалба и каква точно да е тя или има някакъв друг начин.Имаме възможност да се разправяме и по странични пътища, но не е в това въпроса.

"vasstop" Вие лично как бихте постъпил, в подобна ситуация?Бихте ли останал безразличен?Благодаря. :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 26 авг 2009 0:41

Аз първо винаги карам с колан.
И второ ако ме спрат винаги ги карам да се представят по устав и закон, в пълна униформа със звание, име и фамилия и към кое районно са - понеже много малко от тях се сещат да го правят.
И трето ако забележа, че те са в нарушение бих изискал от тях да си запиша техните имена, което имам право да направя и бих подал жалба в районното към което са, като подробно опиша нередностите, които съм видял.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”