въпрос относно ASR
въпрос относно ASR
Доколкото ми е известно ролята на ASR-а е да не превърти някое от задвижващите колела и е постоянно включен. Въпроса ми е кога се налага неговото изключване от бутона на таблото?
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос относно ASR
колега не е нужно да го изклиу4ваш,освен ако не въртиш гуми по-често
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Аз лично имам бутон за ESP и доколкото знам ESP прилага спирачки и отнема от газта при необходимост. Там има смисъл да се изключи при необходимост или просто да се забавляваш ако условията и мястото позволяват. За ASR единственото което ми идва на акъла е да се изключва при високи скорости, защото колкото е по-заключен диференцяла, толкова повече пада скоростта в завой.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dancing_niki написа:... За ASR единственото което ми идва на акъла е да се изключва при високи скорости, защото колкото е по-заключен диференцяла...
ASR + заключване на диференциал?
И аз съм го тествал ASR-a.Като ми свети на таблото(като е изклучен) колкото и да не я мъча пак приплъзва гумите,сякаш по-лесно се върти като е изклучен.Да се възползвам от темата-Anti theft system-(анти поднасяща система) как мога да разберадали работи или не ?
- dancing_niki
- Скиора
myrshavija написа:ASR + заключване на диференциал?
Грешката е моя, като се разчетох малко ASR - Anti-Slip Regulation, ESP - Electronic Stability Programme. И двете работят с прилагане на спирачката. Като първата отнема и част от газта, докато втората доколкото разбрах е по-тясно свързана с управлението (стабилността в завой). ASR следи за приплъзване на двигателните колела и отнема от газта и ако се наложи прилага малко спирачки. ESP прилага спирачки при поднасяне на автомобила, като може да управлява спирачното усилие на всяко едно колело.
ASR: http://en.wikipedia.org/wiki/Traction_control_system
ESP: http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... ty_control
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Maste-pro написа:... Да се възползвам от темата-Anti theft system-(анти поднасяща система) как мога да разбера дали работи или не ?

"Грешка на езика,нов съм в занаята.."
Тракшън контрола постоянно ли е включен ? EDL какво е че гледам тука едни документи на колата. 

- dancing_niki
- Скиора
Maste-pro написа:...EDL какво е че гледам тука едни документи на колата.
Electronic Differential Lock