За или против стикерите с кръвните групи на прозорците.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

За или против стикери с кръвните групи върху прозорците.

Анкетата завърши на Сря 02 сеп 2009 11:27

За
30
38%
Против
39
50%
Тъп ли си? Какво ме занимаваш с глупости.
9
12%

Общо гласове: 78
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: За или против стикерите с кръвните групи на прозорците.

Мнениеот enigma79 » Сря 26 авг 2009 18:43

и аз съм гласувал против,а по въпроса за бременоста,можеби ще е по добре да има лепенка внимание кривоми е,карам като шумахер :063: :deal

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 26 авг 2009 19:39

Бай Семо - една кола може да се кара от много водачи - макар че гласувах за - не мисля , че е практична идеята - иначе аз самият сьм крьводарител и си имам картонче с групата при талона на колата :bishop

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Сря 26 авг 2009 19:55

веселин написа:Бай Семо - една кола може да се кара от много водачи - макар че гласувах за - не мисля , че е практична идеята - иначе аз самият сьм крьводарител и си имам картонче с групата при талона на колата :bishop

Съгласен съм с тебе бат Весо, по принцип и аз съм против за лепките по прозорците но виждал съм из другите страни и ми стана интересно какво мислят българите по въпроса.

Потребителски аватар
Jetta I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta I » Сря 26 авг 2009 20:03

Аз си нося стикер онзи ,който дават в казармата ( мисля ,че там може и да се бъркам ). Хубаво е всеки да има такъв в себе си. Може би може политиците да решат това нещо да го добавят и в личните ни карти. Така ще е най-добре.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 26 авг 2009 22:04

Каква е гаранцията, че при инцидент(не дай Боже) кръвната лепенка на прозореца ще е на шофьора. Може да стане инцидент с жена му, 18-19 годишния му син. Може и да стане и с брат му докато е заел за малко колата. К`ъв е смисъла тогава...

Потребителски аватар
Jetta I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta I » Сря 26 авг 2009 22:17

velinsl написа:Каква е гаранцията, че при инцидент(не дай Боже) кръвната лепенка на прозореца ще е на шофьора. Може да стане инцидент с жена му, 18-19 годишния му син. Може и да стане и с брат му докато е заел за малко колата. К`ъв е смисъла тогава...

Точно това ми е мисълта на състезателните коли да става, но при повечето катастрофи прозорци рядко остават ( говора за тези където напоследък зачестиха по новините дори ) такаче мисля, че най добре ще е да се въведе там един ред в личните ни карти " паспорти " с кръвната група.

Потребителски аватар
saiman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saiman » Сря 26 авг 2009 22:29

Тази идея е приложима само върху истинските състезателни коли , които се карат само от един човек.Аз съм против такива стикери на обикновените коли , защото могат да станат бели , ако някой друг кара колата. :)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 27 авг 2009 12:56

Това е поредната тъпотия,
с кръвната група шега не бива, давал съм кръв, имам карта за кръводарител, имам метална плочка с кръвната група и все пак винаги ми правят проба.
ако си лекар ще разчиташ ли на мизерен стикер, залепен на смачкана ламарина, докато вадиш полужив човек от някое дере?

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 27 авг 2009 14:28

поредната измишльотина, както казват никой лекар няма да се навие да прави вливаня на кръв по надпис на ламарина.

Аз предлагам да гласуваме, да си налепиме по-калници вместо ББС, Рекардо, Нитро, Ремус и темподобни да си направим стикери с Името, ЕГН, Скайп, ICQ, Yahooo, е-майл и т.н. ще е супер якооооооо :banghead:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 27 авг 2009 14:33

Bobi_S13 написа:...да си направим стикери с Името, ЕГН, Скайп, ICQ, Yahooo, е-майл и т.н. ще е супер якооооооо :banghead:

Само цифри с диаметър и дължина на инструмента (за дамите - гръдна обиколка, чашки, талия, ханш, височина и килограми - без възраст, че не е джентълменско mhihi ) ще спестяват времето и нервите от излишно социализиране посредством тези дигитални комуникации...
Стига с тез комплекси, бре! mhihi

:041:

Мисля, че са ненужни тези стикери.
Малко по-смислено ми се струва картончето с данните в портфейла/документите, носени непрекъснато.
Май имаше такива - "Аз съм диабетик", "Аз съм епилептик" и т.н.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 27 авг 2009 17:41

Bobi_S13 написа:поредната измишльотина, както казват никой лекар няма да се навие да прави вливаня на кръв по надпис на ламарина.

Аз предлагам да гласуваме, да си налепиме по-калници вместо ББС, Рекардо, Нитро, Ремус и темподобни да си направим стикери с Името, ЕГН, Скайп, ICQ, Yahooo, е-майл и т.н. ще е супер якооооооо :banghead:

Супер :applause: , аз ще пробвам

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 27 авг 2009 22:04

и надпис -копчето за алармата е под......,и документите са в жабката,и стига с тея надписи момо ремус спарко марко щото ни базикат много за това.Надписа е един-аз съм шизофреник не ме изпреварвай да не си помисля нещо... Венци Куцаров номер1 http://vbox7.com/play:2e3c864d

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 28 авг 2009 0:58

hitman0013 написа:и надпис -копчето за алармата е под......,и документите са в жабката,и стига с тея надписи момо ремус спарко марко щото ни базикат много за това.Надписа е един-аз съм шизофреник не ме изпреварвай да не си помисля нещо... Венци Куцаров номер1 http://vbox7.com/play:2e3c864d

брат и аз съм голям фен на бат венци , любимите ми скечове с него са : Брачеда на гости , Бразди и Досиетата XXL mhihi

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пет 28 авг 2009 7:09

Гласувах против.
Може по некое време жена ми да я кара...или па тъщата,и ха бела.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 28 авг 2009 7:15

Бай Семо написа:
hitman0013 написа:и надпис -копчето за алармата е под......,и документите са в жабката,и стига с тея надписи момо ремус спарко марко щото ни базикат много за това.Надписа е един-аз съм шизофреник не ме изпреварвай да не си помисля нещо... Венци Куцаров номер1 http://vbox7.com/play:2e3c864d
брат и аз съм голям фен на бат венци , любимите ми скечове с него са : Брачеда на гости , Бразди и Досиетата XXL mhihi
И какво общо има мнението ви с идеята на темата?
Има лични съобщения за целта.
А и е безмислено да се слага стикер с кръвната група на колата, принадлежност към определена кръвна група е особеност на жив организъм, а не на парчета метал, гума и пластмаса.
Кръвната група трябва да я има в документите за самоличност, но това е друга тема на разговор...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”