Разсъждения, размисли и страсти - покупка на голф
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Разсъждения, размисли и страсти - покупка на голф
Наистина това за возията е родната действителност. Като ходих до Италия - няма локви, да не говорим за дупки. Ако ще да караш с най-твърдото възможно окачване, пак не ти друса. . Германеца си го е измислил - с техните магистрали им вози меко и в голф2 със спортно окачване. Това че ги караме по пътища, равносилни на офроуд никой не му пука....
-
rockstarr
- Автомобил:
- Двигател:
предлагам да спрем с тази тема - реших че като ще карам такъв клас кола (по скоро на тия години), по -добре да дам малко повече пари и да си взема една 124-ка поне да се от-возя, ще имам повече място за багаж и хора, така че благодаря за мненията, дано да сме си полезни и занапред
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Признавам, че не изчетох темата, защото всеки си хвали неговота, а и това с Мерцедеса много ми хареса. Ми купи си мерджан ако искаш
Аз лично съм върл фен на W210 и съм виждал прекрасни за по малко над 7 000, произведени през 1998 и т.н.
Защо да си купиш голф, след като струва колкото мерцедес?? Ето ти отговорът:
ако колата е запазена ще кара много, частите са относително евтини, като от голф 4 това вече не важи. Ако се грижиш за нея и и подменяш консумативите редовно и с качествени дълго време ще се радваш на надежден автомобил. Относително удобен е, но най-важното ЗДРАВ.
Относно фиятите браво се знае, че са сред най-неуспешните коли на марката в последните години - ти с иправи изводите защо са евтини.
Извод - искаш качествено - плащаш. А относно мерцедесът - ако на този етап мога да си го купя бих го купил - но за неговото качество с еплаща доста повече. А както знаем освен W 124 друг доайен в здравината мерцедес нямат. Човек с много запазен W 210 ми казва "на твоята ще и вземеш парите", и "ходовата част е по-здрава от на мерцедеса". Ти си прави изводите, успех
Защо да си купиш голф, след като струва колкото мерцедес?? Ето ти отговорът:
ако колата е запазена ще кара много, частите са относително евтини, като от голф 4 това вече не важи. Ако се грижиш за нея и и подменяш консумативите редовно и с качествени дълго време ще се радваш на надежден автомобил. Относително удобен е, но най-важното ЗДРАВ.
Относно фиятите браво се знае, че са сред най-неуспешните коли на марката в последните години - ти с иправи изводите защо са евтини.
Извод - искаш качествено - плащаш. А относно мерцедесът - ако на този етап мога да си го купя бих го купил - но за неговото качество с еплаща доста повече. А както знаем освен W 124 друг доайен в здравината мерцедес нямат. Човек с много запазен W 210 ми казва "на твоята ще и вземеш парите", и "ходовата част е по-здрава от на мерцедеса". Ти си прави изводите, успех
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
В допълнение към поста ми: В България две от най-добрите коли в средния клас за времето си са известни като коли на дураци - голф и и бмв3 от тези години. ТОва са две от най-добрите немски марки, както и сред най-добрит еавтопроизводители в света. Самият аз онази вечер видях едно много красиво бвм за малко под 5 000 лв и си мислих за бартер, но не се обадих по същата причина - моята си я карам аз, а онази... кой знае. Та който разбира поне малко знае, че немската кола е винаги по-добра от италианска или френска, затова и цените им са значително по-високи, но и по-добри.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Е след като половината форум се изказа в тая тема, айде и аз........
Според мене някой тука си направи малка гавричка с РЕЛИГИЯТА, този......., който и да е, само пусна неква муха и се почнахте с вичния спам, Голфа е по-добър от Полото, щото аз имам Голф и т.н.
Темата е напълно безсмислена!
А иначе истината за VW е само идна!
№1 в съотношението цена/качество.
И не всеки който кара GOLF слуша чалга /както и не всеки перничанин не може да произнася
л/. Просто сме практични хора:)
Според мене някой тука си направи малка гавричка с РЕЛИГИЯТА, този......., който и да е, само пусна неква муха и се почнахте с вичния спам, Голфа е по-добър от Полото, щото аз имам Голф и т.н.
Темата е напълно безсмислена!
А иначе истината за VW е само идна!
№1 в съотношението цена/качество.
И не всеки който кара GOLF слуша чалга /както и не всеки перничанин не може да произнася
л/. Просто сме практични хора:)
-
theultimate
Мерцедес 124 далеч не е от класа на Голф2/3. Съвсем друга кола е. Но пак е от старото поколение - където се мисли за ресурс, за пробег, за ремонтнопригодност и качество. Возил съм се в такъв мерцедес на 400 000 (и то по километраж) и е като нов. Публична тайна е че новите коли се смятат за 5-7 години и после колкото изкарат за да се продават по-новите модели. Не че бих карал една кола 10 години, но е по-добре ходенето на работа и на почивка да не зависи от майстори, сервизи, ремонти и т.н, а просто да си караш и да не мислиш за нищо - по-вероятно е на голф2 за 2500лв, отколкото на браво за 2500лв.
- _Demoson_
- Автомобил:
- Двигател:
Интерусуваш се от голфче;Ако все пак си навит на марката може да те заинтересува ауди 80 89година 112 коня пълна механична инжекция1,800 кубика,клима,ел.пакет,би-ксенон,рекаро седла и 4 нови гуми 
Последна промяна от _Demoson_ на Съб 05 сеп 2009 15:10, променено общо 1 път.
- kocho_pushacha
- Автомобил:
- Двигател:
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
_Demoson_ написа:Интерусуваш се от голфче;Ако все пак си навит на марката може да те заинтересува ауди 80 89година 112 коня пълна механична инжекция1,800 кубика,клима,ел.пакет,би-ксенон,рекаро седла и 4 нови гуми само за 4000лв.
хахахахха Ти уби всичко детско в мен "само за 4000" то за още 1000 можеш да си вземеш А4

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
_Demoson_ написа:Интерусуваш се от голфче;Ако все пак си навит на марката може да те заинтересува ауди 80 89година 112 коня пълна механична инжекция1,800 кубика,клима,ел.пакет,би-ксенон,рекаро седла и 4 нови гуми само за 4000лв.
човек,да не обърка нещо нулите

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
nikolai_an написа:_Demoson_ написа:4000лв.
човек,да не обърка нещо нулите![]()
![]()
![]()
Трепе навалицата

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Как за 20 годишна кола искаш 4000лв? Аз за тия пари ще си взема е-класата и то "само"на 16 годинки 

-
theultimate
По-вероятно да остане вечно твоя. В момента и аз гриза дървото с кола, в която съм налял около 5 пъти повече пари, от колкото мога да взема. Това е - налееш ли пари в стара кола си остава вечно твоя, защото заради годината никой не ти дава повече от 1000-2000лв.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Така е, предишният ми форд беше перфектен, въпреки, че беше форд. Продадох го на 19 години с дребн ипроблеми за 1400лв преди 3 години. За аудито просто няма как да вземеш толкова, пусни го за 3000 и някой кат иска да свали малко му го давай. Това е моят съвет.
-
rockstarr
- Автомобил:
- Двигател:
за 4 бона братле, си вземам перфектна 124-ка, че и пари за консумативи ще ми останат!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”