! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Dragon » Сря 26 авг 2009 7:09

За лош късмет дойде ред и аз да запиша пореден идиот в тази тема. Не че не са ми се случвали гадни номера от други колеги, но все някак успявам да овладея ситуацията, къде с усмивка, къде с ругатня...! Но когато нерваците решат, че всички останали са им виновни затова че са станали с гъзовете (простете, модс)нагоре или че са недо...спали или че жената (мъжа) им има пъпка на носа, става страшно. Такъв един пъпковец реши да ми се кара, въпреки че според мен не съм виновен за следната случка (вие си кажете мнението).
Действието се развива във Варна, в много тясна уличка, където може да мине само една кола (заради спрели МПСта). Та карам аз в дясната страна на уличката с 5 км/ч (пет), а от лявата страна паркирани автомобили. Насреща ми моторист с много мощен мотор. Беше тръгнал да минава, както си му е реда от лявата ми страна, но аз прецених, че няма да има място за мотора му (ако не се лъжа Сузуки) между мен и паркирания бус в ляво, затова реших да му направя място от другата (дясна моя) страна. Тъй като той видимо се ошашави, аз реших да спра, за да го изчакам, а той не успя и падна на 3 метра пред колата, като моторът му се завъртя два пъти около оста си, тъй като моториста не успя да го овладее. Ставайки, почна да ми се кара нещо, та аз реших да изляза да видя какво съм му виновен. Така и не разбрах какво му бях виновен за виковете и събирането на махалата, но репликата, която ме същиса беше "какво като си огромен?", въпреки че не аз, а той ме нападаше (с кофти думи) пред 2те деца, които возех.
Аз винаги се опитвам да пазя мотористите, да ги пускам да ме изпреварват (та да ги виждам не през огледалата), но явно има такива, които сами си го просят.
Имате ли случки от този порядък с мотористи?

Потребителски аватар
motofan
Автомобил: A4
Двигател: 1.8T

Мнениеот motofan » Сря 26 авг 2009 8:14

според мен това , че ти си решил да му помогнеш е добре,НО как реши да обърнеш движението по собствена инициатива ?А той на Ванга ли приличаше за да предположи Ти какво си решил? товоя грешка колега !!! Ако ти можеш с едно движение да направиш такава маневра, за него това си е сериозен проблем особено ако е бил с някое PVC mhihi .
...Пазете мотористите моля ви!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 26 авг 2009 15:08

motofan написа:според мен това , че ти си решил да му помогнеш е добре,НО как реши да обърнеш движението по собствена инициатива ?А той на Ванга ли приличаше за да предположи Ти какво си решил? товоя грешка колега !!! Ако ти можеш с едно движение да направиш такава маневра, за него това си е сериозен проблем особено ако е бил с някое PVC mhihi .
...Пазете мотористите моля ви!

Йеп... мотора неможе да счупи волана като колата и така като се промени курса рязко... туууп :beer Аз съм стигнал до извода че когато решиш да импровизираш в полза на всички, това обикновено води до объркване mhihi

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 26 авг 2009 15:28

Dragon написа:За лош късмет дойде ред и аз да запиша пореден идиот в тази тема. Не че не са ми се случвали гадни номера от други колеги, но все някак успявам да овладея ситуацията, къде с усмивка, къде с ругатня...! Но когато нерваците решат, че всички останали са им виновни затова че са станали с гъзовете (простете, модс)нагоре или че са недо...спали или че жената (мъжа) им има пъпка на носа, става страшно. Такъв един пъпковец реши да ми се кара, въпреки че според мен не съм виновен за следната случка (вие си кажете мнението).
Действието се развива във Варна, в много тясна уличка, където може да мине само една кола (заради спрели МПСта). Та карам аз в дясната страна на уличката с 5 км/ч (пет), а от лявата страна паркирани автомобили. Насреща ми моторист с много мощен мотор. Беше тръгнал да минава, както си му е реда от лявата ми страна, но аз прецених, че няма да има място за мотора му (ако не се лъжа Сузуки) между мен и паркирания бус в ляво, затова реших да му направя място от другата (дясна моя) страна. Тъй като той видимо се ошашави, аз реших да спра, за да го изчакам, а той не успя и падна на 3 метра пред колата, като моторът му се завъртя два пъти около оста си, тъй като моториста не успя да го овладее. Ставайки, почна да ми се кара нещо, та аз реших да изляза да видя какво съм му виновен. Така и не разбрах какво му бях виновен за виковете и събирането на махалата, но репликата, която ме същиса беше "какво като си огромен?", въпреки че не аз, а той ме нападаше (с кофти думи) пред 2те деца, които возех.
Аз винаги се опитвам да пазя мотористите, да ги пускам да ме изпреварват (та да ги виждам не през огледалата), но явно има такива, които сами си го просят.
Имате ли случки от този порядък с мотористи?

човека панически е решил, че си тръгнал да го газиш и се е спекъл. аз лично бих спрял в моята лента, пък той да се оправя и да минава както може.

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Сря 26 авг 2009 16:23

Dragon написа:човека панически е решил, че си тръгнал да го газиш и се е спекъл. аз лично бих спрял в моята лента, пък той да се оправя и да минава както може.

Не бих спрял,а бих продължил да се движа напред.Щом се е засилил моториста е видял и си е направил сметката,че докато дойде до спрялия бус теб вече няма да те има и ще може да си мине спокойно :да:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 26 авг 2009 16:26

ilkomuhata написа:
Dragon написа:човека панически е решил, че си тръгнал да го газиш и се е спекъл. аз лично бих спрял в моята лента, пък той да се оправя и да минава както може.

Не бих спрял,а бих продължил да се движа напред.Щом се е засилил моториста е видял и си е направил сметката,че докато дойде до спрялия бус теб вече няма да те има и ще може да си мине спокойно :да:

ако продължа да се движа ще отмествам въздух и около мен ще се получи ударна вълна и мога да го дебалансирам.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Сря 26 авг 2009 16:31

Не забравяйте, че се движех с 5 км/ч, спирачният ми път беще около педя (моята е голяма около 25 см), пресметнете за какво газене става дума... death :horror:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 26 авг 2009 16:34

Dragon написа:Не забравяйте, че се движех с 5 км/ч, спирачният ми път беще около педя (моята е голяма около 25 см), пресметнете за какво газене става дума... death :horror:

а той не се ли движи?
при тела движещи се едно с/у друго скоростта се събира, ако той е бил с 15, скоростта при сблъсък е 20км/ч, достатъчно да хвръкне на капака ти и да ти начупи предното стъкло.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 26 авг 2009 16:48

vw_golf_4_tdi написа:ако продължа да се движа ще отмествам въздух и около мен ще се получи ударна вълна и мога да го дебалансирам.

Ако при скорост от 5км/ч успееш да дебалансираш дори лястовичка ще те вземат за ракетен инженер!

Иначе и аз мисля, че в подобни ситуации или спираш или си се движиш в дясно, човека отсреща очаква подобна реакция и всяко друго поведение може да го накара да почне да мисли. А това не е работа за всеки. Особено като се движите един срещу друг.

racing_fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот racing_fan » Сря 26 авг 2009 17:24

Абе Драгоне ти си си виновен! Що за малоумна постъпка!? Човека си кара и ти изведнъж му завиваш срещу него?! То дето каза няко по-горе прекалената колегиалност води до глупост!

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Сря 26 авг 2009 20:48

racing_fan написа:Абе Драгоне ти си си виновен! Що за малоумна постъпка!? Човека си кара и ти изведнъж му завиваш срещу него?! То дето каза няко по-горе прекалената колегиалност води до глупост!

Може, може, ако го намеря ще му се извиня, макар че всъщност той викаше "аз ще те намеря тебе..." Стават грешки. Възможно е да сте прави, но улицата беше тясна и за двама ни, според мен той трябваше да ме изчака, тъй като имаше паркиран автомобил в неговата лента( не в моята), а и не можа да овладее мотора си, т.е. като има "ситуация" беше редно да спре. Аз само загатнах за посоката си (грешна, съгласих се). Но нека вие сте прави, повече глави мислят повече от една. Признат грях - половин грях.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 26 авг 2009 21:11

Мдааа... Айде и аз! :mrgreen:
Отивам барабар с цялото домочадие да купуваме на баткото сандалки.
Стигаме до мястото- там поне 30 метра къде можеше да се паркира :shock (баси- това е като дежа вю от миналото!)
Една кака със субару решила да паркира. Зад нея място много- спирам на 5-6 метра от нея.
Да, ама тя реши, че е паркирала доста навътре и трябва да се приближи.
Мина 2 метра напред, включи задна и със засилка от почти 8-10 метра на задна, без, разбира се, да гледа ДАНННннн... в моята броня! :Mr Green Fun
То хубаво, ама аз точно бях извадил ключа от контакта и нито можех да свирна, нито нищо! Само гледах как се приближава на скорост, натиснах съединителя и толкова!
За щастие- в последните 1.5 метра тя наби спирачки (може би ме видя)...
Излиза и:'А! Ама аз май Ви ударих! :oops: ' :063:
В резултат на което аз само дето не избухнах в бурен смях mhihi
Най-интереснто е, че и на двете коли им нямаше нищо! Което наистина беше странно, защото скороста й хич не беше малка.

След като слезнахме всички, видяхме, че на никой нищо му няма и тръгнахме към магазина, малкия се изцепи: 'Тате, сигурен бях, че тази ще е блондинка, пък тя с кафява коса... '
mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 26 авг 2009 21:29

Здравейте колеги и аз да споделя за некадърни шофьори. Значи на 25.08.2009г. Някъде към 22:00 си вървиме с приятели и пресичаме една улица, и БУКВАЛНО пред нас профучава някакво Черно ПЕЖО и набива спирачките ( И аз си викам аиде почна се ще има разправии тази вечер) и този с пежото тръгна да да прави така нареченото софииско паркиране назад. Гледаме и изчакваме, обаче тоя не гъси колата и решаваме да перминем отзаде му, обаче тъкмо сме му зад емблемата на колата човека решава да излиза, (като се има на предвид че няма и 1 минута паркира колата със софииско паркиране :mrgreen: ) и в последния момент вкара задна и да ни отнесе, аз в същото време удрям прозореца за да ни види и да не ни прегази, Тоя лудак Слиза от колата и казва, "Кой чукна по прозореца?" естествено аз казвам "Аз бях, замалко да ни прегазиш", Въпросния шофьор: "Абе пик*** ти ли ще ми казваш как да карам бе, ся ще ти смачкам тиквата, (и продължава да обижда) и съответно се намесиха хората и не стана нищо. Направо немога да повярвам ако не бях чукнал по прозореца щеше да ни замаже за другата кола, направо ще и направише преса и готови за инвалидна количка, незнам как може да има такива хора, има огледало за задно виждане да погледне поне :screwy

п.п Разпитах натук натам излезе че въпросният чичко с Пежото е служител на реда ПОЛИЦАЙ , самоче тогава не беше с ониформа, но това не му дава право да се държи така, поне да кажеше че не ни е видял, не искам извинения или прочие, малко човечност.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 26 авг 2009 21:54

какво означава софийско паркиране?
защо не разбереш в кое районно е и да подадеш жалба. Не че нещо ще стане, но жалбата се завежда и ако му се съберат няколко не е хубаво за него

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Сря 26 авг 2009 22:01

Днес на прибиране от Крапец доволно идиоти които си мислят че са безсмъртни, изпреварват без никаква видимост - точно 4 пъти трябваше да отбивам в дясно, като единия път чист късмет че имаше отбивка та там се успях да се изнеса иначе щеше да ме сполети джип с джет .
Най бруталното изпълнение беше малко след Търговище, в посока София има едни хубави завойчета. Та там едно камионче си пъпли с 40 км, аз съм втора кола, пред мен една тъмно сива или синя (не помня) джета с търговищки номера, та процесията навлезе в дефилето и има един прав участък, за късмет само един тир в далечината, джетата дава ляв мигач, аз давам ляв мигач като си правя сметка и аз да изпреваря камиончето което вече се движи с 30 км, изнасям се зад джетата и чудо, джетата почна да намалява като стигна средата на камиончето, спирачки и някак си се прибрах зад камиона и чувам как на джетата и хъхрят скоростите на умряло, не може да включи на скорост, камиончето почти спря - то човека се шашна, само дето тоя с тира отсреща хич и не намаляваше, почти си представях как тира минава през джетата и камиона и така по ред на номерата. За късмет на всички във вече спрялата колона, шофьора на джетата успя да включи на някаква скорост.
Сториха ми се някакви младежи в колата, хич не съм ги и заглеждал.

Върни се в “Пътеводител”