Вграждане на радар детектор

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Вграждане на радар детектор

Мнениеот radi_nrj » Пет 03 апр 2009 23:32

От нашите коли само Мултиванчето (щото освен мен и една луда глава го кара) има няква кобра, но на моя Голф и на сестра ми Бра(д)вата нямат.
Аз на Голфа не смятам да използвам най-добрия радар детектор Модел "Карай под ограниченията".

Модела има следните предимства:
- намален разход на гориво,
- понижена амортизация на автомобила,
- намален риска от ПТП,
- никакви проблеми с полицията,
- разрешен за употрба в цял свят,
- намалява загубата на контролни точки с 60 до 100%,
- Абсолютно безплатен (в момента всеки един от вас има такъв детектор, но не всеки знае как да го използва).

Тъпото е, че аз трябваше да спра в една Нексия за да ми дойде акъла в главата. Хубавото е, че последствията бяха само ламаринено/пластмасови.

Дано и вашия акъл дойде преди да има каквито и да е било последствия.

Съжалявам за офф топика ама това е голата истина: радар детектора не дава 2-ри живот.

Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Speed_Am_All » Чет 23 юли 2009 16:59

Колега, радвам се че има хора които, все още имат нерви да спазват всички ограничения, но пропускаш факта, че не живеем в нормална държава с нормални знаци и нормални полицаи. Ако караш малко повече извън градско по разнообразни маршрути, неминуемо се натъкваш на някои финансово незадоволен шапкар, които седи на някое малоумно място и чака само да каже "ми ся ко ша праим".

Излишно е да спорим за достоверността на знаците и честността полицаите, защото аз си купих радара, след като се опитаха да ми пишат акт за 82км/ч при ограничение 90км/ч с думите "ми сега лишаване от правооправление", защото преди разклона имаше ограничение 60км, а той се опитваше да изкара, че ограничението важи след кръстовището. Дори и така да беше, какво лишаване от правооправление при превишаване на скоростта с 22км/ч.

И не на последно място, съгласете че да караш голф2-3, поло, астра, корса и т.н. двигател под 1.4 с оригинално предписаните спирачки и гуми с 90км/ч (говора за коли преди 95г), е много по-опасно от колкото да караш нов пасат, ауди А6-8, 5-7-серия и т.н. (или пък нещо като порше и т.н.) с 120км/ч. Само, че това няма как да бъде отчетено от органите на реда. Просто всеки си преценява. Но за съжаление много хора си надценяват колите и повярвай ми нашите коментарченца няма да ги промени.

Сега по темата:
Според мен няма почти никакво значение, къде на стъклото ще е радар-детектора. Радио вълните с които ни стрелят нашите органи на реда, достигат почти едновременно до цялото предно стъкло. Но да си държите радар-детектора в жабката е малко несериозно. Вярно че не съм чул някои да са го стреляли с лазер в БГ, ама никога не се знае кога ще е първия път.

Относно закупуването на модел радар-детектор според мен от практическа гледна точка няма значение дали е по-скъп или по-евтин. Аз съм с Cobra 9950 и чесно казано, не се различава като чувствителност по нищо от по евтините модели. Даже на скоро си изключих и POP-alert-a (които беше основна причина да си купя скъп радар-детектор), защото никога до сега когато е писнал не е имало полицаи. А пищи все едно ме стрелят от 20метра полицаите и чак след секунда казва "POP-alert".

Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Speed_Am_All » Чет 23 юли 2009 17:18

Колеги някои знае ли защо Ka-band на кобрите не може да се изключва?
Защо като карам срещу някои куки, първо ми пищи X-band, като съм на 1-2 метра от тях започва да изписва Ка.
Това да не нещо то радио станциите им. Имали такива радиостанции на 33.4 - 36 GHz?

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Чет 23 юли 2009 19:47

Като се разминеш с някой , който има също Кобра пак дава Ка-банд. Така се поздравявали mhihi . Явно нещо недомислено има в Кобрата. Карах с един Wisthler много по-добро задействие когато трябва и по-малко фалшиви тревоги.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 12 авг 2009 13:41

По въпроса с Кобра и Ка банд-а. Аз лично имам XRS-9930 и отначалото си мислех, че се е скапал понеже понякога като захапе Ка и няма пускане. След много блъскане и чудене се оказа, че понеже радара ми е много "интелигентен" е решил, че може да попрегрява малко и оттам да се побърква. Нещата са проверени и в моя случай са верни на 100% понеже като си пусна климатика да духа на стъклото (радара е монтиран в/у таблото на 5-10 см от центъра на решетката за предното стъкло на Пасат Б5.5) и радара се охлади си работи без проблеми. Причината да се бъгва така според мен е понеже устройството колкото и примитивно да изглежда отвътре всъщност представлява нещо като фуния (алуминиева) в която на определени места са завити на определена дълбочина едни болчета от месинг. Та при нагряване понеже металите са различни и се нагряват различно, оттам се променя макар и малко структурата на метала (говориме на микроскопично ниво едва ли не) и оттам нещо му се прецаква. Ако някой все пак е по-навътре с радар детекторите и как работят много моля да сподели, че да знаеме ние за какво иде реч.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 12 авг 2009 13:50

казаха ми че не са мн. ефективни с/у ръчни радари, тъйкато не работели постоянно а с натискане като пистолет.

Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Speed_Am_All » Пет 14 авг 2009 22:29

vw_golf_4_tdi написа:казаха ми че не са мн. ефективни с/у ръчни радари, тъйкато не работели постоянно а с натискане като пистолет.

Така е. Моя на половината патрулки въобще не се обажда. Няма сто процента защита, но помага в някои ситуаци. Факт е, че от като го имам (15000км) не са ме спирали, а преди всики месец.

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Вто 25 авг 2009 15:41

:shock Драги ми Speed_am_All,един такъв с нов Опел, ай-би- еси,контроли и купчина други средства за сигурност ме направи инвалид за цял живот!!!!!!!!!!!Нищо, че карал само с 28 км превишена скорост в населено място, по булевард широк и чист! Tова че държавата и полицаите имат косури не ти дава право да застрашаваш живота на другите и да се оправдаваш.. Просто в цяла Европа има определени правила за скоростта при различни условия, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ!Защо ли в Швейцария и в Германия,и в Дания дори (там най-късно въведоха задължителните шофьорски изпити и книжки, чак през 1968. год.) мощни Аудита лазят с 40-50 км?И ТО НА ПУСТИ УЛИЦИ И БУЛЕВАРДИ!?Без помен от полицаи?Правилата са за това-да се спазват!А гладните полицаи-те са такива, каквито ние им позволяваме да бъдат!Колко пъти при намек от тяхна страна,, ами сега какво ще правим'' си се обадил на 166 за да докладваш къде и кой те изнудва? Там всеки разговор се записва и се анализира!Колко пъти си се обърнал с жалба с вх. номер във военна прокуратура или в съда?Наистина, първия път е МНОГО трудно-иска се и време, и кураж!Но има резултат!Мисля, че това е част от съзнанието ни за граждански дълг-да спазваме правилата и да търсим отговорност! Извини ме-нищо лично не влагам, но мисля, че и чрез Форума може да се подкрепяме и да търсим промяна на системата за добро!Поздрав!

Последна промяна от Ivaile на Чет 27 авг 2009 10:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 27 авг 2009 9:30

GodLike написа:Аз съм с може би най-ефтиния модел на пазара, но откакто го имам вече близо 2 години акт за превишена скорост нямам! Засича полицаите от почти километър!

http://www.911.bg/a2/offers.asp?p=923385&parent=5433

Аз имам 2 такива. Страшно съм доволен :)

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 27 авг 2009 10:22

колеги като говорите за радар детектори знаете ли трика с телефонче нокия че същото се получава :wink:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 27 авг 2009 10:26

kacarov_dupnitsa написа:колеги като говорите за радар детектори знаете ли трика с телефонче нокия че същото се получава :wink:

Кой трик, айде да ти доставя удоволствие..........

Колега Кацаров, бихте ли споделили с непросветените форумни люде за този трик, който явно само Вие знаете......! :beer :lol:

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 27 авг 2009 10:32

колеги това съм го чувал от другар милиционер става въпрос за Нокия 1600 мисля че бяха те с едни прозрачни копчета та мушка се една клечка от кибрит в гнездодо за слушалките и на дисплея от горе се показва една количка. Всички казват че по този начин телефона минава на режим за автомобил може би е така а може би не защото като го оставиш на таблото на автомобил и свири когато има радар някаде. Аз лично съм пробвал нокия 6600 от горе пак излиза нещо не е количка но не засича нищо. Тази нокия 1600 съм говорил с още много хора които казват че действа но аз още не съм я пробвал за сега е само МИТ но ще се провери :wink: ако не от мен поне някой от вас със сигорност има такава :beer

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 27 авг 2009 10:36

Ето какво показа чичко Google по въпроса!
http://news.cnet.com/8301-17939_109-9904663-2.html

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Чет 27 авг 2009 10:38

я не манимаю :063:

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran