Подаване на жалба срещу служители на реда

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Подаване на жалба срещу служители на реда

Мнениеот A_state_of_trance » Сря 26 авг 2009 0:54

vasstop написа:Аз първо винаги карам с колан.

Имах предвид в подобна ситуация.Не точно същата, било то за превишена скорост, неспазване на знак или колан.

vasstop написа:И второ ако ме спрат винаги ги карам да се представят по устав и закон, в пълна униформа със звание, име и фамилия и към кое районно са - понеже много малко от тях се сещат да го правят.

Да прав сте, че малко от тях се сещат да го направят, както беше и при нас.Направо ни заходи с цитирам: "Тая кола колани има ли?".Нито се представи, нито нищо.Но във фиша присъства името на съставилия го.

vasstop написа:И трето ако забележа, че те са в нарушение бих изискал от тях да си запиша техните имена, което имам право да направя и бих подал жалба в районното към което са, като подробно опиша нередностите, които съм видял.

Точно това исках да чуя/прочета.Малко напътсвие как да постъпим и какво точно да направим.Благодаря. :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 26 авг 2009 8:32

Няма какво да се постъпва,сега си малко афектиран но както са ти казали колегите просто е бил вашия ред! И аз съм бил в подобна ситуация, но да се опитваш да се оплачеш че теб са те спрели а други не са най-много да предизвика голям смях у този който ще го прочете така че спокойно изчакай да ти мине и другия път по-внимателно ! Все пак е само фиш и едни 50лв а можеше да са и точки....!

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 26 авг 2009 13:44

Да използвам темата и мен ме спряха без колан ама вече бях спрял пред кафето и един тича вика ще ти пиша фиш за 20 лева НО беше без шапка гелосал се все едно отива по гаджета не на работа отивам при другия и му обеснявм че съм спрял и свалих колана да слизам и ТОЙ беше без шапка и не ми се представи като го попитах що е без шапка ми вика че в колата можело да е без шапка както и да е почна да пише и ми написа фиша за 50 лева не за 20 що с мене неможело да се води диалог....Ще се промени ли нещо ако пусна жалба или както си мисля нищо няма да стане?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 26 авг 2009 13:49

amikus написа:Да използвам темата и мен ме спряха без колан ама вече бях спрял пред кафето и един тича вика ще ти пиша фиш за 20 лева НО беше без шапка гелосал се все едно отива по гаджета не на работа отивам при другия и му обеснявм че съм спрял и свалих колана да слизам и ТОЙ беше без шапка и не ми се представи като го попитах що е без шапка ми вика че в колата можело да е без шапка както и да е почна да пише и ми написа фиша за 50 лева не за 20 що с мене неможело да се води диалог....Ще се промени ли нещо ако пусна жалба или както си мисля нищо няма да стане?

ами ако беше отказал фиша, щяха да ти напишат акт в който можеш да напишеш възраженията си. и най - вероятно щяха да го скъсат.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 26 авг 2009 17:37

Хубаво си се сетил обаче без други доказателства застават вашите показания на санкционирани нарушители срещу тези на служителите на реда-те не ходят по двойки само щото се харесват :lol:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 26 авг 2009 17:49

Имах 2ма свидетели в колата + щях да ги снимам убавците ама ме излъга пед@ла че ще е за 20 лв. не за 50.Да беше писал акт 100 пъти по-добре щях да напиша сума ти възражение ама си викам сега 20 лв. майната му ама 50 боли вече.

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот A_state_of_trance » Сря 26 авг 2009 20:09

icoico написа:Хубаво си се сетил обаче без други доказателства застават вашите показания на санкционирани нарушители срещу тези на служителите на реда-те не ходят по двойки само щото се харесват :lol:

Да така е, но нищо не пречи да пробваме.Знае ли човек... :roll: Както и да е, днес платихме и ще видим какво ще се направи по случая.
Може да заключвате темата, аз вече няма какво да пиша по моя случай.Ако решите оставете темата докато и колегата amikus получи желаните отговори. :beer
Благодаря на всички.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 26 авг 2009 23:58

amikus написа:Имах 2ма свидетели в колата + щях да ги снимам убавците ама ме излъга пед@ла че ще е за 20 лв. не за 50.Да беше писал акт 100 пъти по-добре щях да напиша сума ти възражение ама си викам сега 20 лв. майната му ама 50 боли вече.

Актове и глоби до 50 лв включително не се обжалват. Това е тънката лайстна...

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Чет 27 авг 2009 17:40

Чета и гледам че тук много полицейски началници има за да съблюдават дали полицаите са със или без шапки,не сте вие хората които ще ги питате къде са има шапките,вярно ,че е част от униформата но никаде не пише ,че трябва да е залепена за главата/има си случаи които позволяват да не се слага шапка/.За представянето ,трябва всеки да го изисква ако не е чул да се представя служителя на реда.За снимките,знаете ,че в съда не се признават за доказателствен материал,поради простата причина ,че се нарушава конституцията и човешките права на човека/в случая 'полицай'/.При твоя случай,щом не ти харесва,искате да Ви напишат акт в който има поле /възражения/ и там си описвате какво Ви харесва и какво не.По бълг. законодателство -актове и фишове до 50лв не се обжалват/тъпо ,но факт/.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 27 авг 2009 17:49

За снимки и видеоклипове и аз съм чувал, че не се признават като доказателствен матреиал, но не знаех, че е поради тази причина.
Добре де, значи да речем имам квартално магазинче, охранява се със СОТ и камери.
Влиза сиганина със щангата, обира там квото си хареса по щандовете, СОД-аджиите идват след 10 минути, сиганина вече е на маршрутката за маалата.
Е да, ама го има сниман с камерите. Ако дам запис на полицаите те няма ли да го вземат? После да кажем го взимат, хващат сиганина и почваме да се съдим. Адвоката на сиганина ще ми каже, че нямам право да си слагам камери в магазина ли? :shock :shock :shock

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 27 авг 2009 17:51

Ще се надяваш със записите от твоите камери да го намерят първо и после да си признае за да го осъдиш!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 27 авг 2009 17:57

ако си сложил надпис, че има камери, тогава сиганина се води предупреден и преглъща нарушените си лични права (или както се водят там).
Друг е въпроса, че ти винаги може да снимаш сградата зад въпросното лице, което попада случайно в кадър. Като цяло това с личните права вече не минава, снимките при по-сериозни дела си важат и още как.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 27 авг 2009 17:58

VWGT написа:ако си сложил надпис, че има камери, тогава сиганина се води предупреден и преглъща нарушените си лични права (или както се водят там).
Друг е въпроса, че ти винаги може да снимаш сградата зад въпросното лице, което попада случайно в кадър. Като цяло това с личните права вече не минава, снимките при по-сериозни дела си важат и още как.

Ако снимаш сградата сигурно ще трябва да му скриеш лицето.
Иначе ако си лепна табелка "Автомобилът е под постоянно видеонаблюдение" на джама на гоуфа нема ли да стане номера? :mrgreen:

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Чет 27 авг 2009 18:05

Проблемът е, че българина винаги гледа в чуждата паница и по-рядко в своята. Голяма работа, че ти писали фиш, а на някой друг не. Понасяш си последствията и толкова.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 27 авг 2009 18:07

ISRalien написа:Иначе ако си лепна табелка "Автомобилът е под постоянно видеонаблюдение" на джама на гоуфа нема ли да стане номера? :mrgreen:

Темата тръгна в грешна посока, но все пак.... Мани мисли баце за стикери на голфо а мисли как да го вкараш на сигурно в гаража /форумния/ :D

П.С Ако никой го не изтрие тоя пост до утре сам ще си го изтрия щото е откровен spam

Върни се в “ОФФ-Топик - други”