Здравйте! Това ми е първият пост в този форум и се извинявам предварително, ако зачеквам тема, която е дискутирана преди. Търсих с търсачката, но не намерих това, което търся.
От съвсем скоро съм собственик на VW Scirocco 3 140 TDI. Колата е просто невероятна и се радва на много внимание. Да - двигателят може да не е съвсем подходящ за такова спортно купе, но пък е адски подходящ за софийските задръствания - около 7 л/100км, и за мен си е напълно достатъчен. Въпросът ми:
Какъв дизел да зареждам след като двигателят се води Euro 5?
Отговора в повечето нормални страни е лесен - Euro 5 Diesel, но за БГ съм особено сигурен. Лукоил твърдят, че дизелът им е Евро 5, но тогава защо е чувствително по евтин от ОМВ Премиум дизел? Изобщо струва ли си да давам доооста повече за ОМВ премиум като и спринт ще върши същата работа (че ако не и по-добра)? Четох тук някъде да се избягва Shell - OK. А ЕКО? Чувал съм и предложения за бензиностанцията на Вълка в Горубляне?
Много въпроси зададох, но каквото и инфо да имате, ще съм благодарен!

Дизел за Euro 5 двигател?
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дизел за Euro 5 двигател?
честито за страхотното возило!
лично най-много ми харесва как работи кошарата ми с дизела на ром петрол
поздрави
лично най-много ми харесва как работи кошарата ми с дизела на ром петрол
поздрави
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Обществена тайна е,че всички бензиностанци зареждат от едно и също място,с изключение на една,Ром петрол.Въпроса е какво стига до моя/нашия резервоар.Шел зарежда или от Лукойл,или от ОМВ.Но качеството на нафтата е много ниско.На ОМВ от както зареждам нямам проблеми.Зареждам предимно премиум дизел.Разликата в цената е,че в премиум дизела има добавки(поне така казват),а в нафтата на Лукойл няма.
-
- Автомобил: Scirocco
- Двигател:
Мерси за бързите отговори! И аз самия имам хубави наблюдения от ОМВ и Лукоил. Другата кола в семейството е 2008 Ауди А4 143 2.0ТДИ, същия двигател като на Сирокото, но отговарящ на Евро 4 стандартите. Досега сме я карали само на ОМВ Спринт дизел без абсолютно никакви проблеми. Притеснява ме факта, обаче, че филтъра за твърди частици на мойта може да е доста по-чувствителен (след като отговаря на Евро 5). Затова ми се иска да сипвам качествен Евро 5 дизел, но...кой знае...
Лукоил май е най-добрия вариант за мен, пък дали е Евро 5...поне е на прилична цена!
Лукоил май е най-добрия вариант за мен, пък дали е Евро 5...поне е на прилична цена!
Колега сложи някоя снимка да се порадваме на колата, че май ти си първия с такава
.
От нова година насам, всички горива трябва да покриват Евро 5 стандарта в България. Аз използвам Шел и съм доволен, но колата ми е Евро 3. Аз лично те съетвам да я караш с V-power на Шел и слагай добавката Speed Diesel на Лики Моли, при мен разлика има.

От нова година насам, всички горива трябва да покриват Евро 5 стандарта в България. Аз използвам Шел и съм доволен, но колата ми е Евро 3. Аз лично те съетвам да я караш с V-power на Шел и слагай добавката Speed Diesel на Лики Моли, при мен разлика има.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с Кади без ДПФ филтър, лонг лайф 3 масло, вече е на 32К км, карам почти само с ОМВ дизел, дали Спринт, дали Премиум, няма голямо значение, защото слагам добавката Кастрол ТДА.
-
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Маслото или Кадито като цяло е на 32000км.?
Caddy'то е на 32К, маслото е сменено един пјт на 26К.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
За 32000км маслото е сменавано само един път?И то на 26000км?
Правилно ли съм разбрал?

Правилно ли съм разбрал?

- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
rosen79 написа:За 32000км маслото е сменавано само един път?И то на 26000км?![]()
Правилно ли съм разбрал?
лонг лайф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
palikari написа:rosen79 написа:За 32000км маслото е сменавано само един път?И то на 26000км?![]()
Правилно ли съм разбрал?
лонг лайф 3
Даже да не сме офф ама е имал още 3к да кара.

Нали имаше тест с 100 000 без смяна..
ПП Италянките не сменят масло далече над 200к така че какво се учудвате..Иначе горивото трябва да е Евро 5 колко е ...никой не знае..
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Ромпетрол е с най-доброто дизелово гориво засега - 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
веселин написа:Ромпетрол е с най-доброто дизелово гориво засега -
Сигурен ли си? Защото ако е така трябва да си променя навиците... въпреки 7-те стотинки отстъпка на литър...
веселин написа:Ромпетрол е с най-доброто дизелово гориво засега -
Това как е установено? Съвсем сериозно питам

Върни се в “Дизелови агрегати”