стъкло голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

стъкло голф 4

Мнениеот Deroni » Нед 23 авг 2009 20:52

Днес ми падна дясно предно стъкло на бричката.Търсачката неможа да ми помогне.Оказа се че стипките са счупени след разглабянето днес.Съмнявам се че някой е ръчкал с цел грабеж или на превъзходната ни магистрала Хемус,на която на места съм карал с 40 км, застото колата е със спортно окачване.Разглобих почти всичко, но не мозах да махна напълно железариата след кората.Трябва ли да развиа 2та болта на бравата, че точно там запава и не ште да излезе и точно как се вадят тези штипки илил водачи от жилото.Налага се сам да си я оправя штото в Търговище няма майстори. :banghead: :bowdown
Благодаря предварително и дано съм успял да ви обесня проблема си.
Поздрави

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Re: стъкло голф 4

Мнениеот egoist_ok » Нед 23 авг 2009 21:39

http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... &Itemid=57 Колега виж тук - това е за пасат ама на голфа е почти същото

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Пон 24 авг 2009 13:31

мерси колега за инфото.Сега остава да намеря водачите и механизма.Оказасе по сложно отколкото си го мислех с намирането на части в мойто село.Все още търся и се оказа че продават целия механизъм на 1000 фирми и хиляда цени.От 60кинта до над 200.И сега немога да зема решение кое да взема.

Потребителски аватар
Openeye
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Openeye » Чет 27 авг 2009 12:35

Вземи си този ремонтен комплект, на който ей тази джаджа (оградената в червено) е метална :lol:
В официалня сервиз струваше около 120 лева с ДДС (и са алуминиеви). Целия комплект върви с жилото тези два държача и пластмасовия механизъм на който се навива жилото.
Чувал съм, че се продавали и само тези държачи (на снимката) и излизало по ефтино. Стрували около 5-10 лева... (лично аз нямах време да обикалям да ги търся)
Прикачени файлове
27082009(001)edit.jpg

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 27 авг 2009 19:59

18 лева е комплекта са стъкло - пластмасови.
30 - изцяло алуминиеви. Само, че там се делят на ляви и дясни по обясними причини.

jordan_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordan_r » Пет 28 авг 2009 16:28

Колега на мен също ми се скъса жилото на машинката и беше отишла едната щипка.По моргите не можах да намеря втора употреба.Един колега е имал същия проблем и ме прати при майстор,който я направи.МАЙСТОРА явно разбира защото и на моя комшия съшо ходи при него,но за ГОЛФ4.Мога да ви помогна с неговия номер 0899287199 :beer

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Съб 29 авг 2009 7:53

pedalchobaba написа:18 лева е комплекта са стъкло - пластмасови.
30 - изцяло алуминиеви. Само, че там се делят на ляви и дясни по обясними причини.

Къде ги има металните държачи ? Да взема да сменя моите, защото и на двете предни съм побългарил пластмасовите оригинални. Нямам проблеми засега, ама знае ли човек ?!? А иде и зима... А тогава им е най-тежко на джамовете....

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Чет 03 сеп 2009 16:15

Сложих нови водачи и в момента някъде запъва и стъклото пак се връща.Какво ли непробвах Стъклото се пребира само, когато му помогна малко с ръка иначе запъва в уплатнението до сгледалото.Както и да го намествам, стягам малко не му
остава само да си се прибере.И винаги стъклото се размества в задния край. :banghead: :banghead: .

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Пет 04 сеп 2009 9:46

Преди да стегнеш здраво двата болта, които държат стъклото за държачите, е трябвало да го вдигнеш и спуснеш няколко пъти за да се намести и после го дозатягаш.

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Пет 04 сеп 2009 17:50

Днес проклетото съкло взе да се движи без да запъва, обаче като го смъкна до долу стърчи малко повече.Сглобих всичко и мисля да не пипам повече колкото и да ме е яд, че работата е на полвина.Когато имам възможност ще отида до някое представителсто да го дооправят пък и да ми оправят лосчето за отключване отвътре,че го счупих.Така става при гаражни ремонти колкото и да внимаваш.

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Пон 14 сеп 2009 17:49

стъклото пак се развали.Не ми е ясно дали тези водачи подлежат на регулаж или тези менте водачи толкова водят.Другият вариант, който е и най удачен е нов цял механизъм с поставянето в представителство е около 200 лв. с гаранция и водачите били железни не като на по старите четворки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”