Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?
Re: Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?
а когато си сменя ЛК, съответно и постоянния адрес и общината (обаче си оставам в София) има ли срокове, в които да трябва да се отпиша от едното данъчно, и да се запиша в другото ? и каква е процедурата, първо се отписвам или първо се записвам ?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:а когато си сменя ЛК, съответно и постоянния адрес и общината (обаче си оставам в София) има ли срокове, в които да трябва да се отпиша от едното данъчно, и да се запиша в другото ? и каква е процедурата, първо се отписвам или първо се записвам ?
говориш за прехвърляне от Сф-град към Сф-село или от друг град/област към Сф?
не ви знам колко данъчни имате в Сф, но данъка се води местна такса към общината и няма значение към коя териториялна дирекция ще подадеш документите (може и по поща).
vw_golf_4_tdi написа:говориш за прехвърляне от Сф-град към Сф-село или от друг град/област към Сф?
не ви знам колко данъчни имате в Сф, но данъка се води местна такса към общината и няма значение към коя териториялна дирекция ще подадеш документите (може и по поща).
оставам си в София-град, сменям си само постоянния адрес от една община (район) в друга, примерно от Изток в Оборище. Точно защото са местни данъци и такси към общината, предполагам, че трябва да се отпише от едното място и да я запиша на другото ? или те са вързани и щом веднъж съм регистрирал колата на мое име, няма проблеми, ще ме намерят ?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:vw_golf_4_tdi написа:говориш за прехвърляне от Сф-град към Сф-село или от друг град/област към Сф?
оставам си в София-град, сменям си само постоянния адрес от една община (район) в друга, примерно от Изток в Оборище. Точно защото са местни данъци и такси към общината, предполагам, че трябва да се отпише от едното място и да я запиша на другото ? или те са вързани и щом веднъж съм регистрирал колата на мое име, няма проблеми, ще ме намерят ?
е те не са ли райони към столична община. ако всеки район е с различен данък има логика да подаваш нови декларации. а ти като подадеш документите на ЕСГРАОН за новия адрес, ще знаят къде да те търсят.
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
emdless4 написа:vasstop написа:Глобата е към общината, а не към КАТ и е в размер от 20 до 200лв по усмотрение на общинския служител.
Т.е. в КАТ не глобяват, ако си сключил договор пред нотариус преди 6 месеца или 1 година да кажем, а отидеш днес да си смениш талоните, така ли да разбирам? И ще има само глоба като се отиде с новите талони в общината, за регистрация в данъчна служба?
И мен това ме интересува
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
vasstop написа:Глобата е към общината, а не към КАТ и е в размер от 20 до 200лв по усмотрение на общинския служител.
Точно така.Бях закъснял с 6-7 месеца да я регна в даначното,служителя констатира нарушение, и казва изчакайте решение за глобата.След два месеца ми цъфнаха на вратата от общинска полиция с известие за глоба от 20лв, и заплаха да ги платя до 5 дена иначе щели да ми пратя комисия по изземване

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Точно така.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Т.е. всичко е добре,ама съм сигурен че и в кат има глоба, а някой знае ли каква е тя ако не я регистрираш в КАТ да речем 2 години или повече. Що при мен случая е - регистрирах се в данъчното веднага, но си карам вече втора година с табелите на предния собственик и т.н.т, неам нерви за кат... 

- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
relaxxx написа:Т.е. всичко е добре,ама съм сигурен че и в кат има глоба, а някой знае ли каква е тя ако не я регистрираш в КАТ да речем 2 години или повече. Що при мен случая е - регистрирах се в данъчното веднага, но си карам вече втора година с табелите на предния собственик и т.н.т, неам нерви за кат...

А-спазваш сроковете(90%сигурни)
3 дена-застраховки
10 дена-КАТ
2 месеца общината
Б-неправиш нищо(вероятно не те закачат) и си остава вечно твоя
3 дена-застраховки
10 дена-КАТ
2 месеца общината
Б-неправиш нищо(вероятно не те закачат) и си остава вечно твоя
Код: Избери всички
vasstop
А общината е един месец.
Последна промяна от vasstop на Пет 25 сеп 2009 12:42, променено общо 2 пъти.
Причина: кат е 14 дни
Причина: кат е 14 дни
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:А-спазваш сроковете(90%сигурни)
3 дена-застраховки
10 дена-КАТ
2 месеца общината
Б-неправиш нищо(вероятно не те закачат) и си остава вечно твояКод: Избери всички
vasstop
А общината е един месец.
А ако прескочиш 14-дневния срок в КАТ, после като отидеш (след 2 години, както е в конкретния случай, за който питам) за каква глоба трябва да си подготвен?

- XaBaTa™
- Автомобил:
- Двигател:
Току що се обадих да питам в "МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ": срокът след прехвърлянето в КАТ е два месеца 
За отписване на продадено МПС няма срок
Необходими документи за вписване: копие на голям талон и договор
Необходими документи за отписване: копие на договор

За отписване на продадено МПС няма срок

Необходими документи за вписване: копие на голям талон и договор
Необходими документи за отписване: копие на договор
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
за отписване, колкото по-скоро толкова по-добре, защото пнякога новия собственик "забравя" да си регне в общината и теб те търсят за данъците
- berbatov86
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги а какво става примерно ако предния собственик не е регистрирал в данъчното колата и новия я регистрира?Дали новия собственик трябва да плати глобата и данъците на колата за годините в които не е била регистрирана?
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”