Почистване на нагара в двигателя
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на нагара в двигателя
Ох,изчетох тази тема сега!Моето мнение е ,че подобни упражнения са излишни,има добавки(които аз не ползвам).По-добре е с тях да се прави това.Това е моето мнение.
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Добавките са си добавки, файда от тях -недоказуема. Нека някой дето ползва добавки да направи снимки на разглобения си ДВГ да го видим. Човека рискувал, пробвал- ефект има. Друг пробвал-няма. Имайте предвид че ако чакаме някой да открие нещо без да рискува е много трудно. Предупреждава се за евентуални последствия при неправилно изпълнение. Това го пише на доста от схемните решения за доста подобрения, въпреки това на който му стиска и има някакъв опит и интелект ги правят нещата. Виждал съм едно Пежо дето като му свалихме главата имаше вода в 2 цилиндъра(почистени идеално). Така си палеше и вървеше без проблем, само дето в началото до де издуха антифриза му беше зор. И изкара доста време така.
Аз бих пробвал. Файдата- после, да видим какво ще стане.
П.С. Да знаете навремето като ученик колко електроника съм опукал, ама сега знам как да не я опуквам
Аз бих пробвал. Файдата- после, да видим какво ще стане.
П.С. Да знаете навремето като ученик колко електроника съм опукал, ама сега знам как да не я опуквам

- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как ще няма пробвал, аз и сипах почти 1л наведнъж 

- Tatrata
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: ABF
Изчетох я темата от-до, но невидях някой да го е правил на механична инжекция. Каде бихте ме посъветвали да пръскам и колко ? Впрочем колата е 8V !
-
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от vaskoto1 на Нед 23 авг 2009 22:13, променено общо 1 път.
Причина: престани вече! на косъм си от предупреждение
Причина: престани вече! на косъм си от предупреждение
Изчетох цялата тема и все още съм на кантар. Мисля да поразпитам грамотни хора за този вид интервенция за да склоня на едната страна.
Аз лично съм чувал за друг вид почистване на цилиндрите: във всеки цилиндър се сипва газ за горене (през отвора за свещта) до горе, след което се оставя за 24-48часа и се върти двигателя на стартер без свещи за да може да издуха гадостите навън (не през гърнетата). За съжаление не съм го пробвал, но има логика, защото газта за горене разтваря нагарите.
С удоволствие бих чул и чуждо мнение по въпроса.
Аз лично съм чувал за друг вид почистване на цилиндрите: във всеки цилиндър се сипва газ за горене (през отвора за свещта) до горе, след което се оставя за 24-48часа и се върти двигателя на стартер без свещи за да може да издуха гадостите навън (не през гърнетата). За съжаление не съм го пробвал, но има логика, защото газта за горене разтваря нагарите.
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
колеги, аз едно голфче го напоих с близо половин кило вода и нямаше никаква файда, е вярно е че не сигурно дали от нагар или от друго няма компресия на едното цилиндърче ама с вода не стана раотата
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
kirhadj написа:http://www.youtube.com/watch?v=u3s0nJ3pFHY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=T4pY3p8_ ... re=related
Ето две клипчета.
Това не е ли препарат,дето го слагат да прави пушеци

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
kosco написа:Изчетох цялата тема и все още съм на кантар. Мисля да поразпитам грамотни хора за този вид интервенция за да склоня на едната страна.
Нали не смяташ, че сегментите в покой уплътняват кой знае колко?
Газта за горене ще се задържи максимум 30 секунди в цилиндъра, след което бавно, но славно ще започне да се стича в картера...
На сутринта ще имаш чисто пълен с газ за горене картер и не дотолкова почистен двигател

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
kosco написа:...........
Колега незнам кой ти го е казал това за газта за горене ама му кажи да вземе един по голям камък и да се тресне със него по главата белким поумнее. Както ти е казал машинката дето няма да си почистиш нагара от мотора ами и масло ще сменяш бадева.
Те от такива "МАЙСТОРИ" най да те е страх. Никой неможе да ме убеди че няма да се стече през сегментите в картера газта за горене (дори и на чисто нов автомобил). Който има поне бегла предства от двигатели ще ме разбере защо. Също така ще кажа че маслото може да увеличи компресията която на мотор на 1ХХ ХХХ + км няма как да е като заводската ако ще и самият господ да го е карал. Няма мотор който да не харчи масло въобще (от смяна до смяна минимум 100гр) те такова животно нема. И този минимален разход на масло е пак от сегментите защото не са плътни (малко се поотплеснах в приказки но това е начинът да обясня защо газта няма да остане в цилиндъра).
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с телената четка се сваля най-добре нагара
а газта за осветление става за почистване на бензинови пътища

а газта за осветление става за почистване на бензинови пътища
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
със сигурност има добавка която се слага по същия начин през отворите на дюзите и се върти на стартер,обаче не се чака мн май няколко минути .Обаче не мога да се сетя коя беше а колкото до изтичането през сегментите ако е по гъста добавката дооста по бавно ще изтече ама пак няма да устиска 24 часа

freestyler911 написа:От практическа гледна точка, работих в едно заведение , и чистих скарата, която беше неръждаема плоча която се нагрява от газова горелка.Плочата беше 70 см. на 1,20 м , метода беше подобен, както е гореща скарата се заливаше ОБИЛНО с вода, и след известно време престой с шпакла лесно се почистваше, но след шпаклата телче циф и яко търкане за да стане огледало.Пробвал съм и както е нагрята да и капна вода , но малко и да стържа там, е нищо не става, даже се спича повече, и водата яко пука, и се изпарява бързо...
От практическа гледна точка ме кефи как точно сравняваш скара с четири тактов двигател

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Такаааааааа... Вчера и аз си приложих същата процедура
На 2Е-то, с пръскало за прозорци.
Пръсках в отвора, дето влизат картерните газове.
Първо - относно предупрежденията, че мотора едва ли не ще се разхвърчи във въздуха или поне ще натроши бутала и сегмента: в този форум преди годинки се регистрирах заради проблем - избила гарнитура м/у водна магистрала и I цилиндър.
viewtopic.php?f=6&t=11636&p=171532#p171532
И бях карал така почти 8к км.
Като отворих двигателя - освен идеално чистите бутало, клапани и свещ нищо друго притеснително не видях.
Сега за вчерашната интервенция:
Пръсках съвсем малко, може би към 150-200мЛ, че си падам малко много мързел (
), но това не пречи днес отново, както преди няколко месеца, да не си чувам двигателя на празен ход!
Относно вървенето не мога да кажа нищо - отидох просто до магазина с колата и определено не съм я 'пробвал'

На 2Е-то, с пръскало за прозорци.
Пръсках в отвора, дето влизат картерните газове.
Първо - относно предупрежденията, че мотора едва ли не ще се разхвърчи във въздуха или поне ще натроши бутала и сегмента: в този форум преди годинки се регистрирах заради проблем - избила гарнитура м/у водна магистрала и I цилиндър.
viewtopic.php?f=6&t=11636&p=171532#p171532
И бях карал така почти 8к км.
Като отворих двигателя - освен идеално чистите бутало, клапани и свещ нищо друго притеснително не видях.
Сега за вчерашната интервенция:
Пръсках съвсем малко, може би към 150-200мЛ, че си падам малко много мързел (

Относно вървенето не мога да кажа нищо - отидох просто до магазина с колата и определено не съм я 'пробвал'