1.3 ADX - тракане при студен двигател

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
frugo
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.3 ADX - тракане при студен двигател

Мнениеот frugo » Нед 30 авг 2009 15:13

Здравейте,
Това не е проблем. При мен е същото и си говорих с механици. Просто маслото, което сега си сложил е по-гъсто. Затова през първите секунди двигателя трака докато се нагласи. Следващия път си сложи синтетично масло. Сега вероятно си на полусинтетика. Отхвърлям възможността да си на минерално, което е доста по-гъсто.

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Нед 30 авг 2009 17:58

Май съм точно с минерално:
http://avtoexpert.net/component/page,sh ... /Itemid,1/
:roll:

frugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frugo » Нед 30 авг 2009 23:49

Избора на масло се определя от пробега на колата. По принцип, колкото е по сдухан двигателя, толкова по гъсто масло би трябвало да се слага. Ако двигателя ти е на много километтри и му сложиш финно масло, тогава може да имаш течове или пък двигателя да ти гори масло. Трудно ми е да определя случая на двигателя ти, без да знам нещо повече за него :) пък и не съм механик, но скоро сменях масло и се интересувах от тези работи. Аз съм на полусинтетично и съжалявам, защото моя двигател почна да трака поради тази причина, трябваше да му сложа синтетично, тоест най-финното, защото аз съм в момента на 80 000 км само

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Вто 01 сеп 2009 9:02

Двигателят ми, според показанието на километража, е на малко повече от 127 хил. (не знам дали е реално или не), но смея да твърдя, че е в перфектно състояние.
Според мен няма износен/неизносен или стар/нов мотор.. има добре поддържан/зле поддържан. :)
Но очевидно не съм случил на масло - идва по-гъстичко от необходимото. За зимата ще го сменя 100%, защото с тва минерално масло 15w40 става мазало - докато го вдигне помпата ще трака като лудо.
Ще се консултирам пак със специалисти като му дойде времето, докато е топло ще карам с тва, че ми писна от тая кола вече.. само ядове. Ама така ще е като караме 13 годишни таралясници. :)

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Нед 18 окт 2009 12:07

Колеги, смених си маслото тракането изчезна. :)
Сложих Mobil 10w40 полусинтетика и сега двигателят мърка като котенце. :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”