Предстои ми пътуване в Гърция. Битува мнението, че гръцката нафта е много по-добра от нашата. До сега не съм пробвал. Ще помогне ли някой да каже, от бензиностанция на коя верига в Гърция да заредя?
Благодаря!

Нафта от Гърция
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Нафта от Гърция
аз съм чувал че в гърция да се зарежда гориво само в големите градове че в селцата и между селцата била скъпа
-
- Автомобил:
- Двигател:
То битува мнение, и че БГ нафтата била много лоша, но аз не мисля така, защото зареждам от големи вериги бензиностанции. Та, същото правило важи и за Гърция. Имай в предвид, че там дизеловите коли са доста по-малко на брой, отколкото у нас. И внимавай да не зареждаш от нафтата за отопление, макар, че колонките за тая нафта по правило са заключени 

- miti4nia78
- Автомобил:
- Двигател:
истина е колега,аз ходих преди 3 месеца до Атина и заредих от един шел на Катерини и дати кажа усеща се веднага.и работата на двигателя се променя а и разхода ми падна с около литър.до Атина и обратно до шела на връщане ми даде разход 4.1литра.а от България до този шел го засякъх ми даде разход 5 литра.ако зареждаш само на големите бензиностанции
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм зареждал във солун на едни сини бензиностанции(atear) ще ги видиш,както и на едни зелени (bp) и съм доволен.Според мен е по добро горивото там и дизел и бензин както си избереш сам

- tremendous
- Автомобил: Passat
- Двигател: AAZ
Ми често казано аз не съм много доволен от гръцката нафта. Миналото лято ходих на екскурзия и от БГ заредих на ОМВ Алпин да се прочисти малко двигателя. След като приситгнах при палене (студена) , колата вобще не изпуши следователно си мисля ,че е хубава нафтата. Та след като я издухах заредих от гръцка бензиностанция уж някаква голяма беще имаше опашки по колонките... при палене черни калбета облаци и мн стана шумен двигатела и мощноста малко падна.... та нямам хубави впечатления. ОМВ алпина доста повече ми хареса
-
- Автомобил:
- Двигател:
miti4nia78 написа:истина е колега,аз ходих преди 3 месеца до Атина и заредих от един шел на Катерини и дати кажа усеща се веднага.и работата на двигателя се променя а и разхода ми падна с около литър.до Атина и обратно до шела на връщане ми даде разход 4.1литра.а от България до този шел го засякъх ми даде разход 5 литра.ако зареждаш само на големите бензиностанции
Нали отчиташ факта, че си карал само по магистрала, Катерини-Атина? А по какъв път си карал от София до Кулата?
- miti4nia78
- Автомобил:
- Двигател:
аз заредих на шела на кулата,а на катерини просто си допълних резервоара,и го засякох от кулата до катерини-и после от катерини до атина.а и не е само магистрала до атина
Върни се в “Дизелови агрегати”