проблем с ксенон
проблем с ксенон
Здравейте от както взех един ксенонов кит имам проблем с него! Значи като пусна фаровете и покарам малко забелязвам че започват да мигат та мога ли изобщо да направя нещо за да отстраня този проблем? п.п. ксенона е само на късите светлини. благодаря предварително! 

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Re: проблем с ксенон
баласт най-вероятно!
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
стария ми ксенон беше така но да спомена че беше и от по евтините,карай си така моя го карах над година така с трептене и му нямаше нищо а за решение съм чувал за некви като филтърчета ли трафчета ли но ако не те дразни....карай така
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
xalerrelax написа:стария ми ксенон беше така но да спомена че беше и от по евтините,карай си така моя го карах над година така с трептене и му нямаше нищо а за решение съм чувал за некви като филтърчета ли трафчета ли но ако не те дразни....карай така
А освен него да го дразни, дали не дразни и насрещно движещите се!?
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Рекламация. Ходи там от където си го купувал да си оправят бакиите.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:xalerrelax написа:стария ми ксенон беше така но да спомена че беше и от по евтините,карай си така моя го карах над година така с трептене и му нямаше нищо а за решение съм чувал за некви като филтърчета ли трафчета ли но ако не те дразни....карай така
А освен него да го дразни, дали не дразни и насрещно движещите се!?
не защото трептенето е почти незабележиимо едва ли пречи освен на собственика
хмм.. мерси за предположенията днес проверих как зарежда колата и не беше добре 12.5 след като почистих масата на колата стигна на 13.5 сега да се надявам че от това е било проблема ще гледам дали ще се оправи и ще пиша! а мигането наистина е гадно защото гасне и се пали веднага, а при пускане на мигач все едно смуче тока и на фаровете и им намаля от светлината
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
е колега при тебе проблема е по сериозен щом гасне и се пали при мене беше лек трептеж.при тебе може да излезне и баласт
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си масата.
Имах такъв проблем, 6 месеца след като сложих ксенона единия фар започна да премигва от време на време - оказа се че неговата маса се е охлабил винта пристягащ шайбата и кабела.

Имах такъв проблем, 6 месеца след като сложих ксенона единия фар започна да премигва от време на време - оказа се че неговата маса се е охлабил винта пристягащ шайбата и кабела.
значи масата съм я зачистил и стигнах на 13.3 зареждане сега по рядко почна да примигва а днес ми казаха че именно заради слабото зареждане мигали. по принцип знам че нормалното е около 14.2 и тия дни сигурно ще сменя релето на алтернатора за да започне да зарежда нормално 

-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Проблема се появи днес. Опел вектра със заводски ксенон на 5 години. При запалване на фаровете левия фар светва, почва да мига и след минута загасва напълно и светва лампа на таблото за изгоряла крушка.
1. Баласт или крушка или друго
2. Добро и проверено място за ремонт извън оторизираните сервизи?
1. Баласт или крушка или друго
2. Добро и проверено място за ремонт извън оторизираните сервизи?
- Golf2GTISLIVEN
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR
Това е от запалката , китайските ментаци така правят , ако имаш приятел с качествен ксенон размени запалките и пробвай и ще видиш дали трепти пак ! Аз също съм с ксенон имах добри запалки нямах проблеми , обаче една изгоря купих китайската понеже нямах тогава друг избор и трепти
- К.Одаджийски
- VW експерт
Заводски пише че е ксенона, освен опел да си поръчват ксеноните в китай, не че е невъзможно
- Golf2GTISLIVEN
- Автомобил: VW GOLF 2
- Двигател: 1.8 EV GTI + 16V KR
YoZ написа:Здравейте от както взех един ксенонов кит имам проблем с него!)
Това прочетох и пише че е взел и другаде на прочетох да е оригинален , ако съм в грешка моля да бъде извинен
- К.Одаджийски
- VW експерт
Хах, то това е от 2009 година, дримленд е вдигнал темата с въпроса за вектрата днес
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”