Мнениеот batececo » Сря 02 сеп 2009 13:00
Не можах да открия такава тема с търсачката - има една в която е показан вече тапициран волан и още две - рекламни. Затова и питах в тази тема...
Случая ми е следния:
Моя волан беше много изгорял от слънцето (колата е внос от Италия). Затова си взех преди 1 година комплект - парче от естествена кожа и дебел здрав конец за зашиването на кожата, на невероятната цена от 7 лева. Калъфа се шие на ръка, освен по-късия конец и 2-та часа време необходими за зашиването му - друг недостатуък в момента на поставянето не намерих.
Логично беше, че за толкова пари не може да се очаква да е качествено (все пак не ми се даваха 100 лева за волан на кожодерите, опа извинете - тапицерите). Иначе кожата наистина е естествена, но ... За 1 година и 14000 км изминати от мен сууупер много се протри ама многооо. Стана по-зле от оригиналното покритие на волана...
Сега ще я махам и се чудя за варианти (100 лева категорично отпада). Може би трябва да потърся по-качествено парче кожа (то вярно е едно парченце само), в една друга тема чтох, че от кожа до кожа имало голяма разлика, макар и наложени една до друга външно да изглеждат еднакво.
Та, на автора на темата stereofonix мога да кажа, че се шие както е показано на клипчето на miti_kamenov, само че аз го ших с обикновена права игла и е малко трудно, за това питах от къде да взема крива игла като на клипчето, изглежда много по-лесно с нея.
Преди да започнеш да шиеш си вземи здрав обущарски конец, понеже предлагания в комплекта стига на 2/3 от волана... хем го прочетох в няколко различни форума и пак не си взех конец, та после ходих, обикалях да намеря кончЕ да си го до-зашия.