Съвети при покупка на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobomv
Автомобил:
Двигател:

Съвети при покупка на Б5

Мнениеот bobomv » Вто 01 сеп 2009 17:27

Здравейте колеги ,разгледах някой от темите за Б5 но така и не си отговорих на някой от мойте въпроси.Мисля да си купивам такъв автомобил но бюджета ми е ограничен на 6000 ,а по мой наблюдения са по 7 и нещо.В този ред на мисли искам да попитам как да се предпазя от измами и да ми дадете някакъв съвет за първоначален оглед на автомобила и по-точно какви симптоми да търся най-вече при дизелите защото не съм карал дизелов автомобил и не разбирам много от тях.Например признаците за турбина която скоро ще си заминава ,защото до колкото четах са проблемни .Мерси предварително !

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Съвети при покупка на Б5

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 02 сеп 2009 9:12

За 6 бинки (леффа) B5 дизел С ОРИГИНАЛНО ЛЯВ ВОЛАН - забрави!
Mission Impossible - ep. 5. mhihi

Потребителски аватар
bobomv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobomv » Сря 02 сеп 2009 10:39

Конкретен отговор по въпроса ми ще може ли.Колите са в застой зареди кризата няма нужда да обяснявам ,че хората искат да се отърват от тях и почти не се продава.

Major_Bobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Major_Bobi » Сря 02 сеп 2009 10:55

Колега аз имам такъв пасат.Много са хубави но от към окачване са калпави.Има едни 10 алуминиеви носача дето от наще прекрасни пътища се сменят през половин година и струват по около 200 лева парчето.Иначе са добри коли,гледай салона,волан,педали,как дърпа колата,закарай я на Бош дизел център ако имаш възможност,от към ръжда до сега не съм забелязал да имат проблеми (имам Б5 комби съм му първи собственик,демек аз си го купих) 2000 г 1.9 ТДИ АФН карам го с чип от около 3 години.Освен забележките по ходовата част,други няма.Климатик (троник) е на ниво.Не е изпуснал фреона вече 9 години (колкото и невзможно да звучи) но си го карай само с хубава нафта.Аз си го карам само с ШЕЛ В пауър дизел и съм доволен.За около 6 бона можеш да намериш но ще е орязън откъм екстри и окачването ще е в окаяно състояние = 2000 бона за носачи.По-добре да 7 за здрава кола с окачване отколкото 6 за такава дето носачите тропат и пеят като симфоничен оркестър.Поздрави

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 02 сеп 2009 12:17

Щом бюджета ти е ограничен до 6000 лв. по-добре се насочи към друг автомобил примерно опел вектра или нещо от сорта.За парите ,които си приготвил евентуално може да намериш безподобен дарак 97-8 г. в окаяно състояние и с бензинов мотор 1.6 максимум 1.8 и орязан откъм екстри,тди трудно дори и дарак да е.Не вярвай много на тея работи с кризата , супер падналите цени -по две за лев и големия зор на продавачите.Като тръгнеш да търсиш твоята кола и освен табелата с цената почнеш подробно да оглеждаш за кусури,сам ще се убедиш,че добрите ВАГ автомобили около 2000 г. си държат прилчни цени,а свалят цените с много само на тея дето нямат оправяне и продаване или дето са опели ,фордове,алфи ,рена,пежа и т.н. "марки".В случай,че вдигнеш бюджета и решиш все пак да си купиш пасат В5 абстрахирай се от глупостите за "десетте" носача дето се сменят на всяка смяна на масло едва ли не.Аз на моята А4/същото окачване като на В5/съм преброил само осем носача mhihi от които съм сменил 3 непосредствено след като я взех колата и вече около 20 и малко хиляди карам без да се е разхлопало нещо,като комплекта ,който си купих ми излезе към 400 лв. -всички носачи с биалетките и кормилните накрайници .Друг е въпроса,че пътищата ни са лайняни и се налага смяна по-често отколкото се е налагало в Германия или Италия да речем,но пък си заслужава заради возията и устойчивоста ,който дава това окачване срещу съвсем приемлива цена според мен.Успех в търсенето. :beer

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Сря 02 сеп 2009 12:42

За тез пари 6000 лв. може и някоя астра от тези полицейските където им викат. Поне така мисля де

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Сря 02 сеп 2009 13:10

ChimeyJimmey написа:За 6 бинки (леффа) B5 дизел С ОРИГИНАЛНО ЛЯВ ВОЛАН - забрави!
Mission Impossible - ep. 5. mhihi

и аз съм на това мнение, имай предвид обслужване към 600-700 лева, Каско 500, разни други таксички като ГО, преглед, Еко такса още към 500 лева. Като я купиш трябва да имаш поне 1500 лева.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Сря 02 сеп 2009 13:14

Колега при купуването на кола на старо всичко е до голяма доза късмет,ако можеш провери турбото и маховика,те са едни от най-скъпите неща,които могат да се развалят,виж в търсачката темите относно разбит демферен маховик и признаците на развалено турбо,поосведоми се малко и бог да е с теб.Относно двигателите правилно си се насочил към ТДИ,и ако си човек с ограничен бюджет си вземи от по-старите двигатели 110 к.с.АФН примерно,защото са по непретенциозни и ефтини за поддръжка от помпа-дюзата и имат добра динамика.За ходовата част не е толкова страшна, а 9 и 10 носач например са без пари. mhihi mhihi

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Сря 02 сеп 2009 13:26

като гледам в мобиле.де тия пасати дизел са по 3000 ойро на по 250-300 000км,
така че е абсурдно в БГ да вземеш читав под 8000лв
Аз гледах на Горубляне Б 5.5 2005година на 86 000 км, но като се поогледах в колата и случайно открих сервизната книжка - последната смяна на маслото беше година по рано и на 284 000км, та аз лично от БГ кола не бих си взел ( да не говорим че тези от белите държави са с поне 6 месеца гаранция)
Успех

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Сря 02 сеп 2009 15:39

Стига сте отчайвали колегта,непоправми неща няма,щом иска Б5 да си купи такъв пък после ако му се наложи нещо ще го смени.Както са на по 300 хил. тези коли спокойно могат да изкарат оше 200 хил.,зависи как са карани и поддържани и как ще се карат занапред.Стискам палци на колегата да си намери читава Б5 и му пожелавам да не се отказва от модела и двигателя,защото е много добра кола и няма нищо общо с предните модели Пасат,казвам го защото имам база за сравнение.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Сря 02 сеп 2009 16:20

Колега за тая цена можеш да вземеш б4-ка 1.9 ТДи 110коня 96г. и даже да ти останат пари ако има неща за смяна по нея,освен основните кохсумативи.Един приятел си купи точно такъв от Германия и е много доволен :да: Но все пак решението е твое.Успех в избора и дано случиш на кола :да:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 03 сеп 2009 21:42

Никой не иска да го разочарова,но в една тема за 1.6 двигателя,говорихме,че е правен точно за такива случаи- искаш да караш пасатче,ама не стигат жетоните.Ето ти решението,возиш се в най-ниско бюджетния пасат,но си в пасат.

Принципно не удобрявам израза- имам толкова и толкова пари за кола която принципно струва с 2000 отгоре.

Хипотетична ситуация.Намираш така мечтаното возило от теб-Б5 ТДИ,за 6500 лв (абсолютно невъзможно към днешна дата (който е в движение)) и го купуваш.Докато го караш от къщата към Вас,забелязваш че "странно" всичко едвам се държи и всичко скърца и пука.Пускаш музиката.Забравяш за пукането.Прибираш се,хвалиш се пред блока какво возило си си взел,вечерта с комшията опровергавате една бутилка домашен "Дом Периньон" и на другия ден,бодър решаваш да си покараш колата.Влизаш но се сещаш,че от някъде трябва да изровиш още 1000 лв,за смяна на масла ремъци ролки и филтри, и о ужас,ти ги нямаш (не се старая да те обидя или да ти накърня достойнството,просто се мъча да те вкарам във "филм") и тъй като си взел от онзи същия комшия тия 500 лв,за да можеш да си вземеш колата-ти не можеш да я обслужиш.
Прибираш я в гаража и стои там поне 3-4 месеца (първите 1-2 заплати,да си върнеш на комшията заема)и после посъбрал заветната хиледарка,ти ги изсипваш в 10-11 годишната барака,качваш се и се прибираш, и осъзнаваш колко си се прецакал.Осъзнаваш,че мечката скача според тоягата.И до като се прибираш,светва някаква лампа на таблото,през това време пронизващото скърцане и пукане,вече е почнало да ти избива по петите.И усещаш как уж прехвалената возия на пасата я няма,а то всъщност ти няма носачите,и онова чувство в корема,че си прецакан пак излиза-ето ти нови 500-1000 лв разход за окачване.И след 4-5 месеца като се качиш във вече колата,която може да вдигне 120,без да падне някоя врата,осъзнаваш,че си дал 8-9 хиляди лева,и пак караш орязан от към екстри модел,който климатроника е табу.

За това,мой съвет е (от опит) изчакай малко,може да излезе някой добър модел,поразгледай обявите в сайта,поне са гледани коли.И след някой месец (представи си как се луташ да си оправяш колата),а ти всъщност си въртиш синджирчето,отиваш на Горубляне да речем,и си избираш твоя хубавец,наперен,лъскав,с лети джанти "оргинални" климатроник,и още екстри, (които в ония филм от преди малко,само щеше да си мечтаеш)и си тръгваш с твоята гордост,а не срама в семейството ти

:) Дано съм бил достатъчно красноречив.Ако не си ме разбрал,изчакай известно време,и си вземи пазена кола,защото аз на 3 пъти щях да купя най-големите курници.
Успех

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 04 сеп 2009 8:31

Колеги стига сте му давали съвети на колегата какаво може да си купи за 6-6500 ако не сте забелязали в началото на темата той пита какво да гледа на едно старо ТДИ,представете си,че негов познат е много на зор и ще му даде Б5 за 6000 лева и престанете с тея предполагаеми филми.Това зи колко ще я купи си е негова работа,можеш да дадеш и 10000 и да гризнеш дървото.Още малко ще му препоръчате да си купи В3.Това,че ние сме давали преди година 9-10000 лева за такава не е причина сега тя да струва 6-7000 лева,криза е и търговец,който се издържа само от продаване на коли и не е продал нищо от 2-3 месеца може да я продаде и под себестойност.За пример докато купувах колата съм наблюдавал много коли включително и мойта,която първоначално беше обявена на 11 000 и след половин година престой я купих за 9 0000 лева,да не говорим, че можех и още да сваля.Позната ми е психологията на търговците работил съм дълго с такива и въобще не си представяте колко надута може да бъде една цена,но сега в низгодно положение и дойде време клиента да диктува пазара.Просто много ме е яд,че не трябва сега да си купувам кола да се позабавлявам искрено.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 04 сеп 2009 12:36

За 10 годишен таралясник с неясна подръжка и незнайни километри и 6000 ми се виждат много.Гледам редовно обявите и нещо не виждам да са паднали цените.Дебна едно Поло и от 6 месеца си седи но 10 999лв.За малко повече от 6000лв може да се вземе приличен Пасат В5 но не от България.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 04 сеп 2009 13:09

И повярвай,няма да е приличен !

Върни се в “Passat”