Kasapina и проект Rot :) ... Vw Polo 2F 1.0T

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Kasapina и проект Rot :) ... Vw Polo 2F 1.0T

Мнениеот Persefona » Вто 11 авг 2009 23:00

peshoxx написа:С какво окачване бяхте,"пълнено" или заводско? Бая добра скорост за този завой!

Persefona написа:...Окачване за Поло 2F (комплект - амортисьори с пружини) по каталога на FK от Pit Stop Tuning.Специално много искам да благодаря на Carbonara и Pironski за съдействието, бързата доставка и поисканите впечатления от артикула след монтажа :D :
Изображение
Изображение
... след още един неочакван обрат (появата на едно малко по-custom предно окачване)...:
Изображение
...предните 2 амортисьора с пружините си намериха нов собственик, който натовари малко G40 пауа отгоре им :heavymetal: :twisted:....

Гумите също, въпреки възрастта си направо ми скриват шапката как държаха на фона на всичките тия сликове наоколо, като им беше четвърто каране на Калояново :shock
Toyo Proxess rulzzz :heavymetal:

Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Сря 12 авг 2009 8:51

:oops: Пропуснал съм го.Отзад сте само с нови значе,а другото отпред е КW май.

Stoqn4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqn4o » Сря 26 авг 2009 12:23

Абе тва поло наистина върви мноу добре за 1300 кубика е направо страхотия. Тряа да отида до касапина и аз да ми спретне едно такова само да не огелпи нещо

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 26 авг 2009 13:07

1000 кубика

Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Мнениеот Pironski » Сря 26 авг 2009 13:58

Vizor написа:1000 кубика
За пръв път му е на човека случва се.
Верче,ако решиш нещо да сменяш окачването драсни едно л.с 8)

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Сря 26 авг 2009 22:04

Vizor написа:1000 кубика

Представям си като вдигнем бууста как ще питат както на миналия шампионат за на Nasako бялото поло, дали е 1800 или 2000 cc mhihi
pironski написа:За пръв път му е на човека случва се.
Верче,ако решиш нещо да сменяш окачването драсни едно л.с 8)

Здравко, може да не е за полото, но определено мисля да се възползвам от предложението ти скоро ;)

П.П.: На 6-ти Септември има свободен ден за каране на писта Дракон в Калояново. Таксата за участие е 20 лв.
Ще бъдем полото, 2 хонди и един ABF от нашата дружинка, като всичко освен полото ще тръгва от София в неделя сутринта. Който иска да дойде, може да се включи.
Колкото повече - толкова по - VW love.vw ;)

повече инфо :arrow: http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 435&ref=ts

Последна промяна от Persefona на Пет 28 авг 2009 18:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 27 авг 2009 1:18

Мда, ма повечет ще сме на Роженските ливади и ще се опитваме да изтрезнеем, иначе щях да ти плясна две три снимки в движение :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Чет 27 авг 2009 10:39

madcap написа:Мда, ма повечет ще сме на Роженските ливади и ще се опитваме да изтрезнеем, иначе щях да ти плясна две три снимки в движение :Mr Green Fun

Ох верно, че Рожен е на същия ден :banghead: Жалко :(

vr6vr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr6vr6 » Нед 30 авг 2009 21:21

много добро Поло браво за желанието :D

Да попитам от къде мога да си намеря <твърда връзка тип "леща":> на първата страница сте е снимали

:beer

Stoqn4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqn4o » Вто 01 сеп 2009 12:39

Да бе освен да е 1000 кубика, може и да ми е за сефте ама не съм глух тва че го представят за 1000 и има кой да им вярва си е лично ваш проблем не мой

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 01 сеп 2009 15:57

1000 кубика mhihi + това Вяра и оня бухал дето се заяжда само.. не са лъжци!

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Вто 01 сеп 2009 17:41

vr6vr6 написа:Да попитам от къде мога да си намеря <твърда връзка тип "леща":> на първата страница сте е снимали :beer

Колега, не помня точно от къде сме я взели в Пловдив, но в София мисля, че може да се намери на места където продават гърнета и тръби за генерация.
За съжаление не мога да ти кажа със сигурност :(

Stoqn4o написа:Да бе освен да е 1000 кубика, може и да ми е за сефте ама не съм глух тва че го представят за 1000 и има кой да им вярва си е лично ваш проблем не мой

Здравей Стоянчо :)
С теб не се познаваме и може би това, че не познаваш предисторията на тази кола и моето отношение към нея е довело до грешните ти впечатления.
Цялата история около състезанието с полото започна доста преди да я турбинираме и да започнат да я забелязват хората, но сега няма да изпадам в подробности :D
Идеята около този проект се роди от моето желание да си карам моята кола с моя си двигател и.... с турбина. Тоест, не да бъде с по-голям обем (защото ако се търси по-голям обем има много по-добри варианти от 1.3 ;) ), а да бъде уникална. Защото полота 1.3 с принудително пълнене има достатъчно, но друго AAU с принудително пълнене НЯМА :!:

Това е втория проект на Kasapina, който се справя по-успешно от очакваното. Толкова добре, че хората да не вярват, че е толкова малко кубици. :applause: Мисля, че това говори само по себе си за неговите способности :mrgreen:

Ако наистина ти е интересно как е направен този двигател и искаш да го разгледаш разглобен, си добре дошъл зимата в гаража, където ще го "освежаваме" и ще ти го покажем (въпреки, че всичко от процеса се вижда на снимките по-назад в темата ;) ) :да:

Vizor написа:1000 кубика mhihi + това Вяра и оня бухал дето се заяжда само.. не са лъжци!

Иво, а вие двамата да спрете да се дърпате като ученички и да се научите, че не всичко е мерене на мап сензори ;)

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 02 сеп 2009 11:14

Да ,но нали се сещаш как се смятат двигателите с принудителното пълнене за съответния клас? На състезания от сорта на Италиански и Time Attack ,полото няма да е в ниския клас със сигурност :D

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Сря 02 сеп 2009 18:07

Да, прав си :да:
Нa Drift Day & Time Attack тази година коефициента за умножение на двигатели с принудително пълнене беше 1.7 (май според БФАС това е общовалидния коефициент :gruebel ). Тоест аз карах с двигател 1773cc, а ако бях 1,3 щях да влизам в големия клас над 2000сс :lol:
Малко ни понапляскаха в средния клас mhihi, представям си 1.3 покрай на Ванката БМВ-то, Мантата и останалите над 2000сс как ще се озори :lol: (За сравнение : на полото най-доброто време е 1.03, а на тези, в големия клас - 0.56 - 0.57)
... няма да коментирам, че в малкия клас бяха Ангел (Clio16) и Емо (1net), като и двамата направиха под минута mhihi, което пак доказва, че на тази писта не всичко е обем 8) :heavymetal: (aма тва е друга болна тема :Mr Green Fun )

Винаги ми е било интересно какви резултати би дала една стокова G40 на тази писта в сравнение с полото :roll: , но никой от притежателите на такива красоти още не е дошъл на Open Track Day за да ги сравним на едно италианско. :cry:
Знам само, че G40 с компресор от G60 ме бие с една-две (ааайде 3 да бяха :lol: ) коли разлика на 400 метра (като вземаме под внимание, че Pavko тогава още не се беше научил да тръгва без да върти гуми ;) )
За сега не намирам за нужно да имам по-голям двигател с турбина на предно, не ми е такава идеята... или ако реша да взема такъв, няма да е с принудително пълнене, а атмосферен ;)... поне за сега съм на такова мнение :)

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Чет 15 окт 2009 15:43

мерила ли си го полото колко коня е станало :) иска ми се да го видя наживо това поло колежке

Върни се в “Силов тунинг”