Домашен усилвател

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Домашен усилвател

Мнениеот rosen79 » Сря 26 авг 2009 13:15

Колега,моя съвет е да си търсиш ямаха усилвател.Аз съм с такъв и мога да ти кажа,че съм доста доволен.Има процесор за 5+1 канала,отделен изход за буфер,тунер,и е долби дигитал.Доста е силен и вади много добър звук.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 26 авг 2009 13:22

Колега ако ще взимаш само за аудио не и за кино ти препоръчвам Онкио усилвател.Не казваш какви източници ще ползваш ако е от комп тогава ти трябва качествена звукова карта м-аудио примерно.Ако искаш домашно кино тогава ти трябва качествен ресиивър но цената заедно с активен суббас и сателити ще дойде голяма.За озвучителни тела се насочи към някоя добра марка втора употреба по-добри са в пъти от евтините боклуци по магазините.

golf3cl
Автомобил: 96 Golf 3 GT AEK
Двигател: Мощен бензинояд асматик 16V

Мнениеот golf3cl » Сря 26 авг 2009 14:20

amikus написа:Колега ако ще взимаш само за аудио не и за кино ти препоръчвам Онкио усилвател.Не казваш какви източници ще ползваш ако е от комп тогава ти трябва качествена звукова карта м-аудио примерно.Ако искаш домашно кино тогава ти трябва качествен ресиивър но цената заедно с активен суббас и сателити ще дойде голяма.За озвучителни тела се насочи към някоя добра марка втора употреба по-добри са в пъти от евтините боклуци по магазините.

Ами източника ше е лаптопа ми може и Мп4-ката :wink:

П.П Загледах се малко в горепосочения саит и видях това http://www.ljclub.net/home-audio/amps/S ... 0H/amp.htm струва ли си ? :wink:

Потребителски аватар
icemans
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icemans » Чет 27 авг 2009 16:37

Ще имаш ядове с тези входове (букса 5-ица). Всмисъл, че ще трябва да си правуш ти кабелчетата - имах такива ядове като ползвах Студио 3. По-добре си вземи нещо с нормални входове! Примерно това. Но все пак зависи и каква мощност търсиш!

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 27 авг 2009 16:44

Taкаааам...
Колко пари си приготвил? И колко колони? И какви?
Защо не се замислиш за ресийвър направо?
Ако ще лупаш еМпеТрици през тези усилватели - смисълът се губи тука, мъжка котка куче чука. :roll:

Аз бих си взел това. :041:

golf3cl

Мнениеот golf3cl » Чет 27 авг 2009 19:57

ChimeyJimmey написа:Taкаааам...
Колко пари си приготвил? И колко колони? И какви?
Защо не се замислиш за ресийвър направо?
Ако ще лупаш еМпеТрици през тези усилватели - смисълът се губи тука, мъжка котка куче чука. :roll:

Аз бих си взел това. :041:

До 150 лв повече не ми се дават 4 тонколонки по 10вата на 4 ома и един субуфер 4 ома 220 вата ама до колко реални не знам :wink:

golf3cl

Мнениеот golf3cl » Пон 31 авг 2009 22:15

http://www.ljclub.net/home-audio/amps/P ... 41/amp.htm ето това си харесах, пак казвам не ми трябва наи-скъпия наи-мощния усилвател трябва ми колкото да си слушам музиката спокоино в къщи :wink:
П.П кажете ми как е става ли :?: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Вто 01 сеп 2009 11:41

Основното с което трябва да се съобразиш е на какво съпротивление работят
изходите на усилвателя. Ако свържеш две от твоите тонколони към усилвателя
който си харесал има голяма вероятност едно от нещата да здаде багажа.
Съществува вариянт да ги свържеш две по две последователно и така
четирите ти тонколони към усилвателя. Перфектния вариан за теб е пет канален на 4 ома.
Вземи се свържи с човека в чийто сайт ровиш и го накарай той да ти предложи нещо.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 сеп 2009 14:47

golf3cl написа:До 150 лв повече не ми се дават 4 тонколонки по 10вата на 4 ома и един субуфер 4 ома 220 вата ама до колко реални не знам :wink:

Това означава, че си в супер куцо положение. Тези 4 колонки са предпомагам от някое домашно кино, а можеби събуфера и той. Най ефективние вариант е да си купиш едно домашно кино без колонки, но ще ти липсва една колонка за да се получи 5.1. А още по неприатния момент е, че 5.1 за музика НЕ СТАВА. Най-добрия вариант е да си вземеш един стерео усилвател + 2 прилични колонки щом идеята е да се слуша музика. Лошото е, че като вземеш някакъв приличен усилвател и що годе читави колонки ще почнеш да схващаш, че и MP3 на става на музика и така кръгът е омагйосан :) иначе варианти мога да ти предложа много ама на лични ако имаш желание.

golf3cl

Мнениеот golf3cl » Вто 01 сеп 2009 21:40

radi_nrj написа:
golf3cl написа:До 150 лв повече не ми се дават 4 тонколонки по 10вата на 4 ома и един субуфер 4 ома 220 вата ама до колко реални не знам :wink:

Това означава, че си в супер куцо положение. Тези 4 колонки са предпомагам от някое домашно кино, а можеби събуфера и той. Най ефективние вариант е да си купиш едно домашно кино без колонки, но ще ти липсва една колонка за да се получи 5.1. А още по неприатния момент е, че 5.1 за музика НЕ СТАВА. Най-добрия вариант е да си вземеш един стерео усилвател + 2 прилични колонки щом идеята е да се слуша музика. Лошото е, че като вземеш някакъв приличен усилвател и що годе читави колонки ще почнеш да схващаш, че и MP3 на става на музика и така кръгът е омагйосан :) иначе варианти мога да ти предложа много ама на лични ако имаш желание.

Еми да колонките са от 5.1 система ама буфера не. Субуфъра съм си го купил отделно и кутията и говорителя.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 02 сеп 2009 14:43

golf3cl написа:Еми да колонките са от 5.1 система ама буфера не. Субуфъра съм си го купил отделно и кутията и говорителя.

Това изобщо не променя нещата, единственото, което можеш да направиш е да си намериш 5та колонка и да си вземеш едно такова и да си глецкаш DVD-та, но пак ти казвам това за музика не става.

Последна промяна от radi_nrj на Сря 02 сеп 2009 16:22, променено общо 1 път.

golf3cl

Мнениеот golf3cl » Сря 02 сеп 2009 16:02

Ами да това за 90лв което е ми харесва :wink: . А ще мога ли да го свързвам към лаптопа ?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 02 сеп 2009 16:21

golf3cl написа:Ами да това за 90лв което е ми харесва :wink: . А ще мога ли да го свързвам към лаптопа ?

Всъщност мисля, че е останало само едното и е на 80лв и да имат входове за допълнителни устройства.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Сря 02 сеп 2009 19:27

Абе хора това 5.1 е за филми разберете го като си ограничен финансово в конрад има озвучителни тела Кода 2 по 80 за 62 лева двулентови извадиха 22 херца бас и над 16 к високи пробвах ги на мини хай-фи сони свирят доста прилично за парите си имат и гаранция.От толкова усилватели баш у филипса да се удариш незнам просто по картинки озвучаване не се избира трябва да се слуша най добре е да завлечеш озвучителните тела дето ги имаш в магазина барабар с лаптопа ти или там какъвто източник имаш в магазина и да чуеш няколко усилвателя така ще придобиеш представа има огромна разлика между тях аз така пазарувам по слух що всеки човек възприема различно.Ако целта ти е да дъниш мп3-ки и да има БУМ-ЦАЦА не взимай под внимание редовете по-нагоре.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 02 сеп 2009 20:10

amikus написа:Абе хора това 5.1 е за филми разберете го като си ограничен финансово в конрад има озвучителни тела Кода 2 по 80 за 62 лева двулентови извадиха 22 херца бас и над 16 к високи пробвах ги на мини хай-фи сони свирят доста прилично за парите си имат и гаранция.От толкова усилватели баш у филипса да се удариш незнам просто по картинки озвучаване не се избира трябва да се слуша най добре е да завлечеш озвучителните тела дето ги имаш в магазина барабар с лаптопа ти или там какъвто източник имаш в магазина и да чуеш няколко усилвателя така ще придобиеш представа има огромна разлика между тях аз така пазарувам по слух що всеки човек възприема различно.Ако целта ти е да дъниш мп3-ки и да има БУМ-ЦАЦА не взимай под внимание редовете по-нагоре.

Ти явно не си разбрал мъката на човека :D. Той се чуди как да оползотвори наличните неща като даде по-малко от 150лв. По добър вариянт за това от едно домашно кино няма. Ако реши да слуша музика пуска киното в режим 2.1 и това е... за тез пари толкоз. Иначе аз на компютъра съм вързал един стерео ресийвър Bang & Olufsen Beomaster 5000, който спазарих за 120лв, след известно време попаднах на едни за хорни за Visaton FRS8 за 60лв и набавих говорителите за тях за 40лв. Колко сатанаха - 220лв и свири няколко пъти по добре от пършавите Коди. Но такива неща не изпадат всеки ден.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”