Върви върви та гасне!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Пет 31 мар 2006 15:06

Е аз мойта точно там я закарах преди да ида при Васко. Общо взето нямаше голям смисъл бая време я гледаха, изгасна пред тях, не намериха проблема...платих си. Не казвам, че са некадърни или нещо такова, той проблема си е гаден и трудно се открива и доказва, именно затова е по- добре според мен да я гледа човек който разбира от VW-та. Това което не ми хареса е, че не ми дадоха никакви насоки какво би могло да се направи, какво и как би могло да се тества, да се пробва. Това което ми казаха е че според тях е нищо по ел. системата - може би аларма и толкоз.

Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Пет 31 мар 2006 15:13

оф да му е... мамата... как да я закарам до васко като до там са поне 30-40 мин. а тя гасне през 5-6 ... Някой знае ли колко струва датчика за оборотите на коляновия вал ?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 31 мар 2006 15:18

Agonize написа:оф да му е... мамата... как да я закарам до васко като до там са поне 30-40 мин. а тя гасне през 5-6 ... Някой знае ли колко струва датчика за оборотите на коляновия вал ?

1. С дърпане...
2. 260 лв.

Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Пет 31 мар 2006 18:10

ММММм има някво развитие по въпроса са ше кажа кво е да видя и вашето мнение какво е. Развих първата свещ от дясно наляво както съм застанал пред колата, врътнах ключа да запаля и опрях свещта в двигателя, нямаше никаква искра. Премерих дали има ток преди разпределителната кутия, има. После махнах централния кабел, този който идва от бобината и повторих същото действие(с 2 различни кабела), пак нямаше искра (не съм много сигурен дали трябва да има, който знае моля да ми каже...). Премерих дали има ток преди бобината има, с няколко десети от волта по-малко от това на акумулатора. Питах един приятел и той твърди, че ми е заминала бобината. Само да вметна че колата изобщо отказа да пали, така че може и от бобината да се окаже в крайна сметка... И последно има ли някъв начин да се провери в домашни условия дали е здрава бобината или трябва да я нося на ремонт... Сега като се позачетох в това което съм писал виждам, че не съм благодарил на хората, които са обърнали внимание на проблема ми :( МНОГО МНОГО БЛАГОДАРЯ КОЛЕГИ! Дано нямате такива шантави истории като моите :)

Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Съб 01 апр 2006 10:37

МММММ защо не ми отговаряте, да не съм много грозен на снимката? :)

Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Вто 04 апр 2006 7:43

Аве колега тая цена 260 лв. наистина ли е толкова? Заеби ... Ваското беше писал че за датчика и за комутатора се бръкнал 160 лв. пък то само датчика 260 ....

Потребителски аватар
Taffy
Автомобил: Audi A4
Двигател: ADR 2000

Мнениеот Taffy » Вто 04 апр 2006 9:03

Брат по кола. :lol:

Имах същият проблем като твоя. Първо се почна с трудно палене, после някак си преминаха нещата към само-изгасване когато крака не ми е на газта. Отидох, гледаха и [i]смених: кабели, свещи, капачка на делкото, палец. Бобината ми била наред, свещите ми дават искра и т.н.
Имах едно счупено нящо(на капачката от горе има едно пластмасово, ще изпратя снимка), което ми замениха. От него се получаваше прекъсване, тъй като кабелчетата нещо се допираха. НО проблема не беше решен и ми дадоха тел. за връзка на човек занимаващ се с електроника.
Отидох при него, човека работи и след като свърши работа колата спря да ми гасне. Когато я пооставя за няколко дни и не я карам пак паля с малко въртене но пали. Така че причини много. Акоискаш ще ти кажа къде е този човек. И без това е по пътя за Ваското. :) [/url]

Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Вто 04 апр 2006 9:06

Брат по кола :), май проблемът ни не е еднакъв, защото моите свещи искра не дават ...

Потребителски аватар
Taffy
Автомобил: Audi A4
Двигател: ADR 2000

Мнениеот Taffy » Вто 04 апр 2006 9:34

За проверка на бобината незнам как става точно, но тея кабели и то най вече централният нещо не пробва ли с друг?

Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Вто 04 апр 2006 9:45

Пробвах, не е от кабеляците за съжаление :) Са днес ше помоля един съсед да сложиме неговата бобина да видим кво ше каже.

Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Вто 04 апр 2006 12:08

Agonize написа:
оф да му е... мамата... как да я закарам до васко като до там са поне 30-40 мин. а тя гасне през 5-6 ... Някой знае ли колко струва датчика за оборотите на коляновия вал ?

1. С дърпане...
2. 260 лв.

Колегата може би се е объркал, преди малко питах в един магазин, цената на датчика на Хол (производство Бош) е 60 лв. Има и по-евтини между 45-60 лв.
Цената на бошовска бобина е 130+ лв. а имало някви чешки, които са на скромната цена от 50-60 лв. Дано съм бил полезен, ако някой се интересува къде е магазина, където предлагат тези цени, да ми пише ЛС.

Потребителски аватар
s3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s3 » Вто 04 апр 2006 14:06

Полезен си...пиши като има развитие.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 04 апр 2006 15:17

Agonize написа:
Agonize написа:
Някой знае ли колко струва датчика за оборотите на коляновия вал ?

Колегата може би се е объркал, преди малко питах в един магазин, цената на датчика на Хол (производство Бош) е 60 лв. Има и по-евтини между 45-60 лв.

Не съм се объркал колега, датчик за обороти на колянов вал и датчик на Хол са различни неща, да кажем при АБФ двигател...
При Г3 1.6 моно имаш само датчик на Хол ;) и той наистина струва толкова, колкото си писал.

Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Вто 04 апр 2006 16:02

Ох невежество невежество, ще ме убие това невежество моето :) Мерси че ме просветли колега :applause:

п.с. Ваското беше писал един начин да се провери дали комутатора или датчика на Хол е заминал, като се използва един светодиод и един резистор. Пробвах го, но не съм сигурен че правя нещата както трябва. Като свържа минуса на диода към крачето което е по-близо до предното стъкло диода свети, а като врътна не мига. В другия случай (когато свържа минуса на диода с крачето което е откъм фаровете) не свети преди да почна да въртя стартера, а като въртя стартера не мига. Кой от двата варианта е правилния?

Последна промяна от Agonize на Вто 04 апр 2006 16:24, променено общо 1 път.

Antonski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Като си започнал...

Мнениеот Antonski » Вто 04 апр 2006 16:23

Agonize, като си започнал да проверяваш, карай нататък. Свали си дистрибуторната капачка и огледай "контактите" вътре да не са много прегорели. Огледай и палеца. Наскоро имах подобен проблем с Г2, но го хванах по-навреме. Смених капачката и сега е ок.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”