питане за резервоара на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

питане за резервоара на голф 3

Мнениеот peachbaby » Сря 02 сеп 2009 19:31

здр.на голф 3 резервоара се даржи на 3 6ини от долу.тази ве4ер видях 4е на моя голф наи-дясната се е скасала от раждата.питането ми е как се сменят тези 6ини и трябва ли да се свалят много работи по задницата на колата за да се поправи това.дали са захванати кам купето с болт или са заварени.?ако имате предложения 6те сам ви благодарен ,4е не смея да карам така.извинявам се за правописа но някои букви не ми излизат.(6те трябва преинстал. но все няма време)

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: питане за резервоара на голф 3

Мнениеот GTspecial » Сря 02 сеп 2009 21:36

peachbaby написа:здр.на голф 3 резервоара се даржи на 3 6ини от долу.тази ве4ер видях 4е на моя голф наи-дясната се е скасала от раждата.питането ми е как се сменят тези 6ини и трябва ли да се свалят много работи по задницата на колата за да се поправи това.дали са захванати кам купето с болт или са заварени.?ако имате предложения 6те сам ви благодарен ,4е не смея да карам така.извинявам се за правописа но някои букви не ми излизат.(6те трябва преинстал. но все няма време)

Колега, немога да ти давам конкретни съвети(колко лесно, как точно), защото не съм свалял резервоаро. Но многократно съм лежал под нея и се виждат болтовете и планките за които е захванат резервоара.....и оттук следователно си мисля, че няма да изпиташ кой знае какви затруднения при подмчната на въпросната лента..... :wink:

П.С. Малко помощ... http://picbg.net/u/14372/30407/345481.jpg

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 03 сеп 2009 10:28

Ами аз го направих това упражнение...

Купих си от колега от форума здрави лайсни от не-здрав голф 3 :) И след това си загубих един ден да ги сменя, но много се мотах да махам където има ръжда...

Няма нужда да сваляш резервоара. Просто вдигаш колата на крик (аз така го правих при липса на канал или начин да вдигна цялата кола и да бачкам спокойно), слагаш (!!!) нещо стабилно да държи колата в случай че изпусне крика (щото все пак доста лежане пада :) ) и гледаш къде са болтовете на лайсните. Под задната броня има 2 и зад резервоара има още 3 (или беше обратното).
Изобщо няма никаква сложнотия в цялата работа (освен че е ръждясало), но бих те посъветвал да намериш канал защото иначе е голяма мъка...
А и да допълня: преди да свалиш изцяло шините подпри/вържи (или както там ти се вижда разумно) резервоара да не падне :)

Успех! :012:

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Чет 03 сеп 2009 13:58

ремонта е извар6ен.без канал .просто ка4их колата на тухли едини4ки и влязох от долу.развих парво болта от кам кантара на спира4ките,и свалих скасаното пар4е,после развих другото пар4е от кам бронята като предварително подпрях резервоара с труп4ета.сабрах на земята двете пар4ета и спред далжината им си направих нова 6ина от подра4на ламарина.пробих дупки по размера на старата и по обратния ред сабрах вси4ко.полу4и се добре.намерих и оригинална 6ина при бате тони но ве4е бях преправил вси4ко а и си спестих 20 лв за една проста 6ина.благодаря на вси4ки. :да:

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 03 сеп 2009 14:06

:да:

Ама как 20лв за една шина бе? :) Аз ги купих в перфектно състояние 3те за 15...

whatever :wink:

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Чет 03 сеп 2009 19:29

ами толкова ми иска "бате тони" от моргата на околоврастното над младост.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”