Конвектор, баня
Конвектор, баня
Дайте мнение добре ли е да се слага Adax (или подобна) в баня и 400W вършат ли работа за около 3 кв.м? Освен това чух за някаква френска марка - има ли някакви предимства пред Adax?
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Конвектор, баня
3 кв.м., но колко куб.?
Аз ползвам такъв, Адакс, за баня, но 600W. Помещението е хипер зле откъм изолаця, като сложиш, че две от стените са външни и обемът е близо 15 куб.м. (3 м. х 1.8 м. х 2.7 м.), за да затопли банята като навън е примерно -10 гр. до 22~23 гр. трябва да седи включен на максимум. Т.е. постоянно да работи.
П.П. За френските се конултирах с мой приятел, който в тях е с 2 Адакса и 2 от френските (сега им забравих името) и той категорично не беше доволен от френските. Затова се спрях на 4 бр. Адакс.
Аз ползвам такъв, Адакс, за баня, но 600W. Помещението е хипер зле откъм изолаця, като сложиш, че две от стените са външни и обемът е близо 15 куб.м. (3 м. х 1.8 м. х 2.7 м.), за да затопли банята като навън е примерно -10 гр. до 22~23 гр. трябва да седи включен на максимум. Т.е. постоянно да работи.
П.П. За френските се конултирах с мой приятел, който в тях е с 2 Адакса и 2 от френските (сега им забравих името) и той категорично не беше доволен от френските. Затова се спрях на 4 бр. Адакс.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
апартамента на нашите се отоплява изцяло от адакс , по добри няма
за 10 минути вътре става сауна (в банята)

за 10 минути вътре става сауна (в банята)
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Френските не - в банката в която работех бяхме с такива - изгоряха половината...
Адакс е номер едно... Аз скоро мисля да купувам само че голям - 2000 вата
Адакс е номер едно... Аз скоро мисля да купувам само че голям - 2000 вата

brabus написа:Затова се спрях на 4 бр. Адакс.
4 бр. в банята ли?

Като е на макс поне успява ли да затопли и за колко време? Иначе към 2.50 е на височина
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Контакти:
Как 4 за банята бре
Успява да затопли за около 2~2.5 ч. Но пак казвам представи си едва ли не банята да ти е на открито - външните стени са единична тухла и топлоизолацията е фаянса.
Сега по-сериозно. Ако помещението ти е тази кубатура (~ 8 куб.м.) ти препоръчвам пак 600W. Какво имам предвид?
Радиаторите са с перфектни термо-регулатори, така че хем по-бързо ще ти загрява помещението ако не е работил дълго време, хем после ако го оставиш да си работи, той се включва и изключва сама , за да поддържа зададената температура. Т.е. в разхода на ток няма да имаш разлика. Просто ще се включва за по-кратко време.
А що се отнася до моите 4 радиатора - 2 бр. по 2000W, 1 бр. 1500W и 1 за банята от 600W. Първите 3 са серия ТРА.

Успява да затопли за около 2~2.5 ч. Но пак казвам представи си едва ли не банята да ти е на открито - външните стени са единична тухла и топлоизолацията е фаянса.

Сега по-сериозно. Ако помещението ти е тази кубатура (~ 8 куб.м.) ти препоръчвам пак 600W. Какво имам предвид?
Радиаторите са с перфектни термо-регулатори, така че хем по-бързо ще ти загрява помещението ако не е работил дълго време, хем после ако го оставиш да си работи, той се включва и изключва сама , за да поддържа зададената температура. Т.е. в разхода на ток няма да имаш разлика. Просто ще се включва за по-кратко време.
А що се отнася до моите 4 радиатора - 2 бр. по 2000W, 1 бр. 1500W и 1 за банята от 600W. Първите 3 са серия ТРА.
Съгласен съм за по-голямата мощност, но има 2 недостатъка - 600W е по-скъпа от 400 и по-лошото май няма чист Adax, а само Glamox които са допълнително по-скъпи. 400 adax е към 130лв, а другата е почти 200 лв. - при 600W може и 250 лв. да удари. Т.е. разликата е почти двойна. Ако с 400W се затопля за 15 мин бих го сметнал за добро.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Контакти:
Ами ще успе да затопли за 15~20 мин и 400 ватовия, но само при положение, че не е външна банята и съседните помещения са отоплени. Може и да не съм прав.
http://www.bergbg.com/bath.php гледам, че на сайта им има и Адакс за баня, а не само Гламокс. На теб какво ти казаха? Че не предлагат или просто в момента нямат налични?
http://www.bergbg.com/bath.php гледам, че на сайта им има и Адакс за баня, а не само Гламокс. На теб какво ти казаха? Че не предлагат или просто в момента нямат налични?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
В целият апартамент съм с Адакс и съм супер доволен от тях.Консумацията на ток е прилично ниска.В банята нямам защото като отоплявам целият апартамент не се налага.Вземи по голямата мощност която има ако искаш да затопля бързо.На стройкото правят отстъпка ако не бързаш изчакай.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък съм с тия френските AIRELEC.Ползвам ги от 8 години.Работят си денонощно,в смисъл че не ги изключвам в отоплителния сезон.Много съм доволен.За банята(4кв.м.)ползвам 500 ватовия модел и за нула време става "баня"
Един единствен недостатък виждам при тях,който обаче много дразни-потъмнява им перфорацията на ламарината отпред(там където излиза топлото) и изглежда като горяло на белия им фон.Абе читави са но производителите определено не са мислили за външен вид.

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз живея до адакс и целия апартамент при жената е с тях.Послушай брабуса,ако имаш външна стена и не си изолиран земи 600 вата че иначе е мъка-се си е студено защото моя е с таймер на контакта.Тази година мисля да добавя от стенните печки на Адакс че е голям студ в банята.Успех.Наа стройкото ще хванеш 7 % отстъпка
Сложих Adax 600W, обаче нещо не съм очарован. Почти час трябва да топли да докара докъм 21°C, което нито е горещо нито е бързо.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
смятай с 400 W какво ми е ,но се ядва,и аз съм с вуншни стени.Тази година мисля дя добавя от тяхните лъчисти печки към този от 400W и да се пуска само като ползваш банята или малко преди това
- RADO 8463
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сложих в спалнята си AIRELEC (френските)и съм много доволен.Взех 3000 вата , като имам една външна стена - неизолирана.Стаята ми е 4.20/3.70/2.60 и за сега съм доволен.
Само да спомена че в момента в Метро има на промоция кварцова печка Fairline за 10 лева. Аз съм с такава от една година и е доста прилична. Топли си, пък ако може да я нагласиш да грее в теб (при мен не се получава, защото е тясна банята а съм я сложил над вратата) дори може да се препотиш. Изглежда по този начин:

само че не е Diplomat а Fairline.
Казвам го, защото печката си е печка - не знам Adax-а какво ще има в повече от тази, пък предполагам че ще му искат 100-тина лева.

само че не е Diplomat а Fairline.
Казвам го, защото печката си е печка - не знам Adax-а какво ще има в повече от тази, пък предполагам че ще му искат 100-тина лева.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”