1,1 промила в Турция - последствията

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

1,1 промила в Турция - последствията

Мнениеот kiko » Сря 02 сеп 2009 18:32

става въпрос за мой познат-намериха ме родителите му -ужасно притеснени...и тъй като нямам никаква идея ,а има хора от форума,дето са пътували там често,да знам какво да им кажа...ситуацията -спрян някъде преди Истанбул на идване от Измир -пил е и вероятно е лъхал на алкохол и е поканен за медицински тест ,който показал 1,1 промила...осигурен му е преводач ...в колата са били жена му и двете му деца ,които по-късно са качени на автобус и са в България ,по тяхно желание ...лошото е,че случая май се гледал от някакъв сериозен комисар,който в началото бил склонен да го пусне с глоба,но като разбрал ,че возил пиян деца ,се вбесил и сега му казали ,че делото :!: му ще се гледа утре сутринта...та полезна е всякаква информация ...горе-долу какво да очакват хората...тва момче си пие и кара тук ,не ми пука много,но ми е жал за родителите му...да не отиде млад и зелен в кауша...някакви предварителни насоки какво може да се случи... :?:
.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: 1,1 промила в Турция-последствия?

Мнениеот vaskoto1 » Сря 02 сеп 2009 19:19

нека, нека.
недей да си толкова жалостив.
ако зависи от мене-всички такива като тоя елемент ше ги вкарам малко по турските кауши, после да пърдят, като байрак на вятър, белким им дое акъла!
аман от малоумници! :evil:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 02 сеп 2009 19:26

Ми Васокото е прав, ама турски затвор, това си е страшно наказание, и то чужд гражданин там...ще го направят попски ръкав.. Нищо не може са каже не им знаем законите, ама дано може да си ги лежи тука.

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Сря 02 сеп 2009 19:46

не ми се вярва да иде в затвор ...ама утре ще стане ясно...малко се поразрових из нета и звъннах насам -натам-нищо не е сигурно -каквото реши съда-обикновено за чужд гражданин било солена глоба и пробация...за по-малко от 24 часа ще го изправят пред съд или нещо като съд -нещо подобно като на нашите прокурори...незнам -страшна работа...жена му била в стрес -отишъл да го види,за да подпише документ ,че е съгласен за заминаването на децата за насам - в клетка с още 30 арестанта -всички прави и с лице към стената ,но поне казал ,че е добре засега ...2 уискита и 1 бира-ще му излязат през гъза-тъпака,незнае в момента как изглеждат родителите му...

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 02 сеп 2009 19:54

Стискай му палци, защото ЗДП там е жесток. Най - малко последствията са солени. Със сигурност ще му таковат таковата...то си е и засужено де! Само ти давам пример - превишение на скоростта на българки гражданин с 20 км/ч над разрешеното се равнява на 120 лири спонсорство на границата. Докато не платиш, няма прибиране в нашенско.
И най - големия парадокс е, че на турците не им пука хич. Имам познат български изселник, който издумква 750 мл шише Йени Ракъ, качва се на колата и си пердаши по магистралата без изобщо да му мигне окото.
За всички такива и най - лошото наказание е минимално!

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 02 сеп 2009 20:37

kiko написа:... тва момче си пие и кара тук...

Не е на добре тая работа... :054:
След това премеждие вече може и да не го прави, но ще походи с памперс/анален тампон.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 02 сеп 2009 20:41

А толко ли е тъп та не едал пари на полицаите? Предполагам че няма да лежи ама такава глоба ще му лепнат че свят ще му се извие.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 02 сеп 2009 20:48

Не знам как е в Турция, но ако има нещо общо с Гърция относно пътната им полиция, ти би ли рискувал за един подкуп сфинктерът ти да стане като еврейска звезда?
'Щото ти е неминумем дранголника тогаз...

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 02 сеп 2009 20:50

Там тия български номера с парите рядко минават. Особено пък за такова нарушение. Пък и, ако го е гепила жандармерията, сигурно вече си ходи с памперса.

Потребителски аватар
monkata_passat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот monkata_passat » Сря 02 сеп 2009 20:58

Ами за мен трябва дори и да лежи. Не понасям хората които се качват на колите си употребили алкохол. Голямо геройство е и то да вози жената и детето си просто нямам думи. За пореден път се обеждавам че българина няма никакво възпитание с една дума сме си селяни. Не трябва да има прошка за тези хора, за мен те са си убийци.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 02 сеп 2009 21:01

Точно там взимат повеч от тук така че ако е извадил подходящата сума тази тема нямаше да я има.

stefan237
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan237 » Сря 02 сеп 2009 21:09

Да е мислил на време. Всички такива като него заслужават не глоби и пробация, а як турски затвор. Тя дето пият и после карат, ясно не им пука за останалите по пътищата и за тях самите, но да си качиш жената и децата е това е простотия. Затова дано се стресне яко, че иначе българската простотия край няма.

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 02 сеп 2009 21:14

KirilGeorgiev написа:Точно там взимат повеч от тук така че ако е извадил подходящата сума тази тема нямаше да я има.

Взимат, да. Ако си платиш на място глобата, ползваш 25 % отстъпка.

Потребителски аватар
motofan
Автомобил: A4
Двигател: 1.8T

Мнениеот motofan » Сря 02 сеп 2009 22:09

"Среднощен Експрес" :Mr Green Fun
ако влезе ша го пръснат кат гъдулка,ама то има защо..... :arrow:
а по въпроса с кинтите мисля ,че корупцията там е доста по висока от тук и е можело да пробва :arrow:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 02 сеп 2009 23:02

kiko написа:...медицински тест ,който показал 1,1 промила... ...в колата са били жена му и двете му деца
...тва момче си пие и кара тук ,

Искрено се надявам дълго да остане в турския харем... ъъъ... затвор! :evil: :evil: :evil:

Върни се в “Пътеводител”