Тракане от скоростната кутия при НЕнатиснат съединител.
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Re: Тракане от скоростната кутия при НЕнатиснат съединител.
Скорости, ок. Какво е счупено в скоростите?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
лагер на първичен вал
Аз да попитам..... тракането на скоростната ви кутия има ли нещо общо с този звук?
http://video.yahoo.com/watch/5715562/14973617
http://video.yahoo.com/watch/5715562/14973617
- dj_nako
не. обаче на тоя от клип-а как му е раждясало карето. ужаст
Това може само да ме радва....
значи 100% е заминал маховика, а не кутията
Благодаря за консултацията
!
Благодаря за консултацията
- dj_nako
morfei1 написа:Това може само да ме радва....значи 100% е заминал маховика, а не кутията
![]()
Благодаря за консултацията!
твоето го оправихме, айде сега по моя въпрос. Диагноза: лагер на първичния вал на СК ли?
-
ji4kata
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега аз карам Г2 1.3i, но с кутия от Г3 1.6 ABU тя и на 1.4 е същата и моята също така тракаше даже много вече последно време и това тракане при мен се оказа от разбит иглен лагер на пета скорост така че и при теб най вероятно да е това. За смяната му има малко играчка,но поне несе налага сваляне на СК защото пета скорост е отвън в страничния капак и аз днес с това се занимавах смених лагера и това тракане изчезна а стария беше направо на сол добре,че не е направил по голяма поразия та при мен проблема беше от този лагер дано сам помогнал.
dj_nako написа:Вии нормални ли сте, феродовия диск е чисто нов. при ненатиснат съединител феродовия диск е опрян и няма как да тракат пружините. при натиснат съединител тракаха преди и затова го смених. много хора казват : Когато трака при натиснат съединител значи е съединител, когато трака при не натиснат съединител значи е кутия. така ли е?
не си прав.когато съединителя НЕ е натиснат,фородовия диск наистина е опрян,но върху феродото!шийката на съединителя така или иначе се държи да не превърти само от пружините на диска.као пружините са по-меки,или някоя се е счупила вече/да не те учудва/ е нормално да трака и при ненатиснат педал.но тогава при по-рязко пускане на съединителя се чува силно тракане като удар на метаял в метал откъм кутията
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
poni написа:dj_nako написа:Вии нормални ли сте, феродовия диск е чисто нов. при ненатиснат съединител феродовия диск е опрян и няма как да тракат пружините. при натиснат съединител тракаха преди и затова го смених. много хора казват : Когато трака при натиснат съединител значи е съединител, когато трака при не натиснат съединител значи е кутия. така ли е?
не си прав.когато съединителя НЕ е натиснат,фородовия диск наистина е опрян,но върху феродото!шийката на съединителя така или иначе се държи да не превърти само от пружините на диска.као пружините са по-меки,или някоя се е счупила вече/да не те учудва/ е нормално да трака и при ненатиснат педал.но тогава при по-рязко пускане на съединителя се чува силно тракане като удар на метаял в метал откъм кутията
точно така е
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
на башта ми аудито му трака съединителя (само на убороти)от 4 години 50 000 км и оште не е сдал.
- dj_nako
golf_III_2e написа:poni написа:dj_nako написа:Вии нормални ли сте, феродовия диск е чисто нов. при ненатиснат съединител феродовия диск е опрян и няма как да тракат пружините. при натиснат съединител тракаха преди и затова го смених. много хора казват : Когато трака при натиснат съединител значи е съединител, когато трака при не натиснат съединител значи е кутия. така ли е?
точно така е
няма силен шум като от удър при рязко пускане на съединителя.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
наи добре отиди в няколко сервиза само за консултация (на доста места са готови да то свалят кутията и да ти вземат парите) да ти кажат кое трака.
- dj_nako
Смених си съединителя сам, едва ли ще отида на сервиз да ми я свалят след като знам кое болтче от каде е и как се сваля всичко. пък и доста парички искат за тази манипулация някаде около 80лв. но за консултация стават сервизите или поне някой.
Здравейте , колеги !
Колата ми е Голф3 1.4 ABD 1992год. значи и при мен го има този проблем , когато не е загряла колата и не е натиснат съединителя се чува тракане , като го натисна и изчезва , а когато колата си загрее без значение натиснат или ненатиснат е съединителя - нищо не се чува
айде сега да видя какво ще ми отговорят компетентните колеги
, да знам и аз къде по-точно да търся проблема !
Благодаря ви предварително !
Колата ми е Голф3 1.4 ABD 1992год. значи и при мен го има този проблем , когато не е загряла колата и не е натиснат съединителя се чува тракане , като го натисна и изчезва , а когато колата си загрее без значение натиснат или ненатиснат е съединителя - нищо не се чува
Благодаря ви предварително !
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
И аз доста време си бих главата от къде идва тоя шум след като и аз си смених съединителя...и аз стигнах до заключение от съвети и мнения на маистори че е някои лагер там в дъното на скоростната кутия...аксиален лагер ли е или нйкои лагер на 5 тата скорост както някои ми казваха че ако се е карала без достатъчно масло там се скапвал някои лагер че е на високо...Та това момче дето е сменяло лагер на 5 та скорост,без да сваля скоростната кутия,би ли дало малко повече информация как става и кои лагер че смятам и аз да отворя някои ден да погледна...предполагам че ще е един и същи проблем след като толкова много голфове страдат от това нещо
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”