Бора американско изпълнение

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Пет 31 мар 2006 15:26

bobidi написа:мен ми е по интересно защо е с немски транзитни номера.

Ами има два варианта: братчеда за по-танкана /все пак контейнер до БГ е около 3000$/ лови корабчето от USA до Хамбург и от там гааааз до БГ, другия е че бротовчеда "Лари" не съществува а колата си е купена от Гермния. Виждал съм в mobile.de да се продават доста vw-та USA версии.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пет 31 мар 2006 15:42

iceberg написа:

Ами има два варианта: братчеда за по-танкана /все пак контейнер до БГ е около 3000$/ лови корабчето от USA до Хамбург и от там гааааз до БГ, другия е че бротовчеда "Лари" не съществува а колата си е купена от Гермния. Виждал съм в mobile.de да се продават доста vw-та USA версии.

Имено това имам пред вид че има въпросителни които могат да се изяснят само при оглед на място на колата, иначе така на снимки колата изглежда перфектна.

п.с. Това с брадчеда ми напомня за историите за колите на 15 години които са под 100 000 километра.

Потребителски аватар
iceberg

Мнениеот iceberg » Пет 31 мар 2006 16:04

Имено това имам пред вид че има въпросителни които могат да се изяснят само при оглед на място на колата...

Сега като се замислих мисля че въпросителните отпадат защото за да си качиш каляската на корабчето с теб на танкана тя трябва да си е твоя т.е. казано по български да не е свалена от отчет в USA, сиреч си има рег. табелки и всички там документи че е твоя. Следователно като стигнеш Германия не ти трябват никакви транзитни номера! Остава вариант 1: Купена от автокъща в Германия и гааааз до БГ :wink:

п.п. На продавача предай много поздрави от братчедката дето бачка в автокъщата в Германия... :)

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 31 мар 2006 16:15

Много коли се вкарват от Америка, регистрират се в Германия и след това си се карат по света. Пример - един познат Аудито му е такова и си плаща в Немско, а си го кара тука по простата причина че е 300к.с. и няма Евро1 -> искат му 28 хил. лв. от митниците ако е по нормалния път!

Потребителски аватар
iceberg

Мнениеот iceberg » Пет 31 мар 2006 16:31

madmen написа:Много коли се вкарват от Америка, регистрират се в Германия и след това си се карат по света. Пример - един познат Аудито му е такова и си плаща в Немско, а си го кара тука по простата причина че е 300к.с. и няма Евро1 -> искат му 28 хил. лв. от митниците ако е по нормалния път!

Така де! Че е вкарана от САЩ спор няма. Ама нали братовчеда "Лари"
му я е пратил от САЩ за търговия? Кво дири тука с немски транз. номера?
Искам да кажа че това с братовчеда от Америка е бля, бля, бля и щом лъже за това елементарно нещо купувача да си има едно на ум :!:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 31 мар 2006 16:37

Все пак предполагам колата има документи за произход. може да се провери от каде идва

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 31 мар 2006 18:04

S500 написа:1.9tdi 110ps

Ако е 2002-ра година дизел в Северна Америка не е 110 коня, а 90. Освен ако не е с чип и дюзи. Разликите са и във фаровете, тези в Северна Америка са по DOT стандарта, а в Европа по Е стандарта. Европейските са далеч по-добри.

Дай ми ВИН-а да го пусна тук, да видим какво ще излезе.

Потребителски аватар
Spunky
Автомобил: CC
Двигател:

Мнениеот Spunky » Пет 31 мар 2006 18:08

Само как решихте, че са немски транзитни номера. На мен ми приличат на български временни...ама знам ли... :roll:

Потребителски аватар
drift
Автомобил: Skoda Octavia TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот drift » Пет 31 мар 2006 18:19

И аз така като гледам тея номера ми приличат на български временни.Това са немските с които и аз често ги бъркам.
Изображение

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 31 мар 2006 18:51

Само по ВИН номера може да се разбере дали колата е стъпвала в Северна Америка. Има доста неща, които ме карат да мисля, че или не е била там, или има модификации правени по нея.

Потребителски аватар
drift
Автомобил: Skoda Octavia TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот drift » Пет 31 мар 2006 19:06

Според мен Шанса тази кола да е вкарана в БГ директно от С.А.Щ.Просто ми се струва доста скъпо докарването и от Америка,но знам ли!!

Потребителски аватар
iceberg

Мнениеот iceberg » Пет 31 мар 2006 19:06

Ей за туй си помислих че са :hmmmm
Е ако са булгар то "Лари" май ще се окаже нещо повече от мираж.
Добре де много ми е интересно колко по танкана са VW-тата в САЩ?
Питам щото укрепване, застраховка и път от там е около 5500-6000 лв. Без ЕВРО 1 още близо 1500 лв. отгоре и стана 7-7500 лв. Къде е киро на кирия.... :dontknow:

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 31 мар 2006 19:22

drift написа:Според мен Шанса тази кола да е вкарана в БГ директно от С.А.Щ.Просто ми се струва доста скъпо докарването и от Америка,но знам ли!!

$800 до $1200 е транспорта. Съответно до Хамбург и до Атина. Мито не се плаща, ако е внесена от легален емигрант в, който ще остане да живее в България. Акциза се взема обратно, щом се извади сертификат за ЕУР1. Остава само ДДС-то.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 31 мар 2006 19:26

iceberg написа:

Ей за туй си помислих че са :hmmmm
Е ако са булгар то "Лари" май ще се окаже нещо повече от мираж.
Добре де много ми е интересно колко по танкана са VW-тата в САЩ?
Питам щото укрепване, застраховка и път от там е около 5500-6000 лв. Без ЕВРО 1 още близо 1500 лв. отгоре и стана 7-7500 лв. Къде е киро на кирия.... :dontknow:

Кой казва, че колата е изрядна? Може да е крадена там, може да катастрофирала тежко, отписана от регистъра, и поправена, за да се продаде извън САЩ. Може да е от наводненията в Луизиана, знаеш ли колко много коли са с документ flooded? Това автоматично значи, че колата се продава за без пари, или направо дарява. Варианти има много, за това е хубаво да се провери, преди да се прави сделка.

Потребителски аватар
iceberg

Мнениеот iceberg » Пет 31 мар 2006 20:10

$800 до $1200 е транспорта. Съответно до Хамбург и до Атина. Мито не се плаща, ако е внесена от легален емигрант в, който ще остане да живее в България. Акциза се взема обратно, щом се извади сертификат за ЕУР1. Остава само ДДС-то.[/quote]
Колега това оферта от интернет ли е?
Не се връзвай! Дали са ти само морското навло. Има едни други неща CAF и BAF за които като си поръчаш транспорт ще разбереш. Това е цената до дадено пристанище без терминалните, а те не са никак малко 300-400 ЕВРО. А автотранспорта до BG? За твоя информация само автотранспорта от Солун до София ти е повече от 400 евро, а Атина е мнооого по-далече... да не говорим за Хамбург.
Колега EUR.1 служи да не се плаща мито а не акциз. Ако колата се внесе от легален имигрант не се плаща мито и ддс но колата не може да се продава 2 години. Акциз се дължи за кола над 163 к.с. Ако колата е внесена от САЩ независимо къде е произведена мито за дължи! EUR.1 се издава само от европейски държави и само когато страната е износител. САЩ не издават EUR.1

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”