Следната случка:
Отивам в едно сервизче за смяна лагер на задна дясна гума, ония ми вдигат предницата, палят колата и после ми викат "скоростната кутия е заминала, сменявай я!" Аз отебавам и продължавам да си карам.
Отивам в друг сервиз за смяна на шарнир, казвам да погледнат маслото на скоростната кутия. Вдигат колата и се вижда от семеринга на ск. кутия да сълзи масло. Казват да сменя семеринга и източват старото масло да видят колко е...над литър е. След това идва друг монтьор, върти ми предните колела при източено масло и ми вика-"Чуваш ли това, скоростната кутия трябва да се смени!"
Ограничих се с наливане на ново трансмисионно масло и карах над 7оо км. като ме беше страх колата да не ме остави на пътя както казаха ония копеленца от сервиза, но не, колата върви като никога до сега, две седмици след това с нея си ходя на работа и си я юркам по София без проблеми.
Дали на тия от сервизите много им се услажда смяна на ск. кутия, ако някой е преживял нещо подобно ще съм му благодарен за съвета.
Моля колегите за въздържане с коментари от типа "Сигурно е, може би, щом са ти казали сменявай" и т.н. Мерси за вниманието
Въпрос за скоростна кутия Г2 1300 карбуратор
Re: Въпрос за скоростна кутия Г2 1300 карбуратор
Ами по пътя на логиката , щом 2ма са ти го казали , намери си една скоростна кутия , остави я в избата и чакай да влезе в употреба 
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Чуваш ли виене,тропане или нещо от сорта?Лесно ли ти влизат скоростите?Ако да не се занимавай с глупости.Нормално е когато са източили маслото да има разни звуци в кутията.
- vankata_999
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако нямаш проблем с скоростния лост просто ги отеби тия майстори дето ти говорят много много
щото наистина няма смисал ако ти не усещаш проблеми с автомобила....
щото наистина няма смисал ако ти не усещаш проблеми с автомобила....
- zone967
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма тропане и виене. Мерси, колеги! 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега кои са тея майстори с ренгеново зрение,че виждат през кожуха на кутията че е заминала???
Не ги слушай,скоростна кутия много рядко може да се прецака така че да те остави на пътя......Аз карах със счупено зъбно колело(на 1-ва скорост) сумати време,и още можеше да си карам само кадето дрънчеше малко на 1-ва
Не ги слушай,скоростна кутия много рядко може да се прецака така че да те остави на пътя......Аз карах със счупено зъбно колело(на 1-ва скорост) сумати време,и още можеше да си карам само кадето дрънчеше малко на 1-ва
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”