Проблем със студения въздух....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Проблем със студения въздух....

Мнениеот Traytor » Чет 03 сеп 2009 11:21

Къде се намират тръбите за студения въздух в купето и мога ли сам да се опитам да ги изчистя, защото не мога да карам вечно на отворени прозорци, студения въздух в купето едва влиза на степен 4, докато от струята на парното напрао ми се насълзяват очите... Помагайте къде са тия тръби че в ауто дата не можах да се ориентирам...

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със студения въздух....

Мнениеот GTspecial » Чет 03 сеп 2009 12:00

http://picbg.net/u/14372/30407/345649.jpg
http://picbg.net/u/14372/30407/345650.jpg
Това са тръбите на Голф без клима..

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Чет 03 сеп 2009 12:05

Не можах много добре да разбера като отворя капака къде точно да търся тръбата... видях я как изглежда само да ми кажете къде да я търся щото при мен малко преустройства са правени и на пръв поглед от тръбите на интеркулера е трудно да се видят някои работи...

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Чет 03 сеп 2009 14:56

Traytor написа:Не можах много добре да разбера като отворя капака къде точно да търся тръбата... видях я как изглежда само да ми кажете къде да я търся щото при мен малко преустройства са правени и на пръв поглед от тръбите на интеркулера е трудно да се видят някои работи...

Колега какъв кулер те е подгонил... :shock
Като отвориш капака на двигателя и застанеш пред колата от лявата част на пластмасата под чистачките се намира филтъра за въздуха(http://picbg.net/u/14372/30407/345713.jpg), който влиза в купето.А останалата част от инсталацията е вътре в купето под таблото....,а и на теб щом си ти духа топло значи проблема е някъде другаде,а не във филтъра(...ако си го сменял скоро де.. :roll: ).Като влезе въздуха през филтъра минава през перката и след това има една клапа, която насочва притока съответно към дифузерите или към питата на парното....

Последна промяна от GTspecial на Чет 03 сеп 2009 15:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Чет 03 сеп 2009 15:01

GTspecial написа:Колега какъв кулер те е подгонил... :shock
Като отвориш капака на двигателя и застанеш пред колата от лявата част на пластмасата под чистачките се намира филтъра за въздуха, който влиза в купето.

убии ме господи аз не мога... много съм зле аз очаквам да е някъде под капака и не се сещам за абсолютно нормалния факт че ще е при филтъра... а дефакто от тоя кулер под капака не можеш да огледаш спокойно... Мерси за отговора :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”