Въпрос за задните колела
- parabadabal
- Автомобил: VW Golf 3 GT
- Двигател: AEK
- Контакти:
Въпрос за задните колела
Само искам да попитам дали е нормално да има малко луфт на задните колела на Голф 3 АЕК. Предната ми кола беше Джета и знам че имаше малко луфт,но до колко е нормален? Само да знам дали си струва да ходя до сервиз,защото нито има някакво виене,нито инерцията ми се губи,всичко е ок. Благодаря предварително.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за задните колела
Не трябва да имаш луфт там.Отиди да ти стегнат лагерите.Ама при човек дето знае какво прави.
- martin4o_mom4e
- Автомобил: VW Golf II
- Двигател: PF 1988
Мойта си има съвсем малък.
Натягал съм и после пак се появява .
И на други 3ки съм обръщал внимание и те имат.( но съвсем леко почукване )
И според мен няма никакъв смисъл да ходиш по майстори и да даваш пари за ти оберат луфта на лагерите , все пак не си сакат да извадиш един щифт и да завиеш гайката.
Натягай колкото мислиш че е достатъчно , след това завътри гумата на ръка и е пусни да се върти .
Ако се върти трудно - много си го натегнал.
Ако се върти добре - без луфтове - всичко е ок.
Това си е лично мое мнение !
Натягал съм и после пак се появява .
И на други 3ки съм обръщал внимание и те имат.( но съвсем леко почукване )
И според мен няма никакъв смисъл да ходиш по майстори и да даваш пари за ти оберат луфта на лагерите , все пак не си сакат да извадиш един щифт и да завиеш гайката.
Натягай колкото мислиш че е достатъчно , след това завътри гумата на ръка и е пусни да се върти .
Ако се върти трудно - много си го натегнал.
Ако се върти добре - без луфтове - всичко е ок.
Това си е лично мое мнение !
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
само внимавай да не ги пренатегнеш че после да не сменяш лагери 
Дори и аз го намирам: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=140829&hilit=%D0%BB%D1%83%D1%84%D1%82+%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D1%80
Луфт не трябва да има. Тънка материя е тая и в двата грешни случая лагера се износва по-бързо!
Луфт не трябва да има. Тънка материя е тая и в двата грешни случая лагера се износва по-бързо!
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Штом не вие по добре не го бараи.
- xaxo666
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм на мнение 4е ако луфта е малък не трябва да се пипа .Моите имат малък луфт от 10 000 км и нямам проблеми за сега.Преди бях обрал луфта на единия и по4на да вие и се наложи смяна.
Под коронната гайка има шайба,гайката се стяга толкова,че като вземеш една отвертка да можеш да местиш шайбата! Това е по книга,решението е твое! 
- parabadabal
- Контакти:
значи става въпрос за луфт не когато е вдигнато колелото,а като е на земята и го разклатя супер силно. И аз знам е може от гайката да се натяга,но понеже малко не съм разглобявал задното окачване, тя ноята кола е с дискове отзад - пак ли гайката се натяга ?
- parabadabal
- Контакти:
добре де благодаря, и сам сигурно ще се оправя...
- _Demoson_
- Автомобил:
- Двигател:
Приятелю,трябва да има лек луфт,но не се опитвай ти да си ги регулираш
Когато затегнеш повечко гайката(сигурно си виждал че лагера под шайбата е ролков)и така този лагер след натягане ролките се отпечатват по гривните които се набиват на диска или барабана;и ако ги понатегнеш повече ще започне да ти вие лагера.Другото е че съм виждал и лагер който е бил натегнат,как е блокирал и човека си беше изкарал акъла като му се завъртяла колата без да очаква.Съветвам те да отидеш при човек който знае какво прави.Така и лагера ще ти е наред и няма да го прецакаш.
Когато затегнеш повечко гайката(сигурно си виждал че лагера под шайбата е ролков)и така този лагер след натягане ролките се отпечатват по гривните които се набиват на диска или барабана;и ако ги понатегнеш повече ще започне да ти вие лагера.Другото е че съм виждал и лагер който е бил натегнат,как е блокирал и човека си беше изкарал акъла като му се завъртяла колата без да очаква.Съветвам те да отидеш при човек който знае какво прави.Така и лагера ще ти е наред и няма да го прецакаш.- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Луфт НЕ трябва да има!!! И лагерите са конусни,ако говорим за барабани от зад.Както не трябва и да естегнат много.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
На дърво да чукам, от 21 000 км съм минал с нея и нито в началото е имало луфт нито сега...
- parabadabal
- Контакти:
още не съм се занимавал да го оправя,но дори и да има лек луфт щам не е просвирил лагера не е фатално. за всеки случай ще ида в сервиз да чуя и там мнения...
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Е ти чакай да завие.Вместо да дадеш 10лв да ти ги стегнат както трябва после ще даваш повече за нови лагери.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”