а волана си тресе

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

а волана си тресе

Мнениеот batmilko » Пет 22 окт 2004 15:06

значи проблема е следния, волана ми тресе
Колата е голф 2, предницата е регулирана, гумите са балансирани
Предна дясна е пукана и лепена със това дето се завира щифт в дупката и ми казаха, че е възможно да е скъсана тел при тая процедура и гумата леко да криви, ама много силно ми се струва тресенето да е само от гумата.
При 100 км/ч тресенето изчезва
Идеи некви за тая работа? :roll:

Потребителски аватар
KRIS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KRIS » Пет 22 окт 2004 15:19

Аз едно време имах криви гуми и въпреки баланса си тресеше.
За мен проблема е в гумите.
Успех! :wink:

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 22 окт 2004 15:23

ша зема да си сложа задните отпред па ша видим

Потребителски аватар
nikolay
Автомобил: VW Touran 2.0
Двигател: BMM 2007

Мнениеот nikolay » Пет 22 окт 2004 15:29

Нови гуми! Същия проблем имах на служебната кола, на стенда за баланс не откриха нощо, а след смяна на гумите всичко се оправи. До това водят родните пътища за които от следващата година ще плащаме! :evil:

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Пет 22 окт 2004 15:32

Бих ти предложил следното.
Защо не си провериш състоянието на джантите? Че гумата е балансирана - това е добре. Но да не забравяме и другия фактор, особено, след като си ги карал по хубавите улици на БГ.
Между 13-16 кинта на джанта е да ти ги изправят качествено.
Имах подобни проблеми преди това, но след като ги изправих, се преродих ... ;)
Ако не ти се набутват пари - то оправи само предните...

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 22 окт 2004 15:37

ми аз ги изправях джантите наскоро, е не както казваш качествено но пак на гумаджийница, ще пробвам първо със смяната на гумите
Притесняваше ме да не би нещо да се е разхлаболи или да земе да се откачи нещо, че като не разбира човек и като му затресе така и си вика ей ша зема да се прибия некъде за нема нищо

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Пет 22 окт 2004 16:52

Мен пък вечно ми тегли наляво. Ходих на реглаж - предницата идеална. Отпред чисто нови гуми - балансирани и пак тегли наляво...смених ги със задните - и заспа - Крива джанта беше проблема ....

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пет 22 окт 2004 17:27

Смени задните и предните и кажи какъв е резултата от това което си написъл подозирам че са те.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 22 окт 2004 17:32

batmilko написа:ми аз ги изправях джантите наскоро, е не както казваш качествено но пак на гумаджийница, ще пробвам първо със смяната на гумите
Притесняваше ме да не би нещо да се е разхлаболи или да земе да се откачи нещо, че като не разбира човек и като му затресе така и си вика ей ша зема да се прибия некъде за нема нищо

Надявам се със смяна на гумите да се оправи но имам голямо съмнение.
При мене е аналогичен проблема. Тресеше волана само че при 80-110 км. Преди 3 месеца взех нови гуми, при монтажа ми изправиха джантите и направиха баланс на гумите. Резултат нямаше. Не мога да си представя че новите гуми също са криви.
Един познат гумаджия каза че можело да е от баланса т.е. да са балансирани на нискооборотна баланс-машина т.е. тя върти със скорост около 60 км/ч.
Аз мислех че е от рейката та я смених и нея, пак без резултат.
Имам едно съмнение, но да не ми се смеете сега - та мисля си че имам крива или усукана полуоска, но дали е възможно незмам.
Казаха ми също че можело да става това от каре /вътрешно - откъм скоростите/ ама не ми се вижда много логично.

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Съб 23 окт 2004 10:12

niksisoft написа:
batmilko написа:ми аз ги изправях джантите наскоро, е не както казваш качествено но пак на гумаджийница, ще пробвам първо със смяната на гумите

Надявам се със смяна на гумите да се оправи но имам голямо съмнение.
При мене е аналогичен проблема. Тресеше волана само че при 80-110 км. Преди 3 месеца взех нови гуми, при монтажа ми изправиха джантите и направиха баланс на гумите. Резултат нямаше. Не мога да си представя че новите гуми също са криви.
Един познат гумаджия каза че можело да е от баланса т.е. да са балансирани на нискооборотна баланс-машина т.е. тя върти със скорост около 60 км/ч.
Аз мислех че е от рейката та я смених и нея, пак без резултат.
Имам едно съмнение, но да не ми се смеете сега - та мисля си че имам крива или усукана полуоска, но дали е възможно незмам.
Казаха ми също че можело да става това от каре /вътрешно - откъм скоростите/ ама не ми се вижда много логично.

А тампоните как са ти?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 23 окт 2004 11:57

Сменени са скоро /задните дето се падат под краката на шофьора/ и мисля че са ок. Не съм сменял от както съм я взел колата /5 г./ другите дето се падат по-напред.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Нед 24 окт 2004 9:34

Разбира се че е възможно да е от полуоска.На Астрата ни полуоската е леко Крива! Даже като се вдигне колата и се включи на скорост като почнат да въртят гумите се вижда как дясната гума замята.Така си я купихме Астрата преди 3 години.Тресенето се усеща най-ве4е при 110-120 после по4ти изчесзва.Леле що реглажи що чудо беше а накрая се оказа полуоска.Ама така сме си навъртяли 90хил.км.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 24 окт 2004 19:54

WasteLand_TD написа:Разбира се че е възможно да е от полуоска.На Астрата ни полуоската е леко Крива! Даже като се вдигне колата и се включи на скорост като почнат да въртят гумите се вижда как дясната гума замята.Така си я купихме Астрата преди 3 години.Тресенето се усеща най-ве4е при 110-120 после по4ти изчесзва.Леле що реглажи що чудо беше а накрая се оказа полуоска.Ама така сме си навъртяли 90хил.км.

При мене започна да тресе от едно скачане в дупка. Едно педалче ме засече и скочих в един канал. Като я дигна на крик и дам на 2-ра или 3-та се забелязва как замята, даже цялата предница тресе.

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 25 окт 2004 12:28

Размених предните и задните гуми и тресенето изчезна, честно казано не вярвах, че толкова силно тресе само от гумата, но сега не тресе изобщо :lol:
Между другото един гумаджия ми каза, че над 100 може да тресе и от задна гума, при мен не тресе, въпреки, че сега задната е крива :) , ама се надявам и да не почва

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 25 окт 2004 13:03

batmilko написа:Размених предните и задните гуми и тресенето изчезна, честно казано не вярвах, че толкова силно тресе само от гумата, но сега не тресе изобщо :lol:
Между другото един гумаджия ми каза, че над 100 може да тресе и от задна гума, при мен не тресе, въпреки, че сега задната е крива :) , ама се надявам и да не почва

Ами честито, засега си минал по тънкия начин /при мене не се получи и май ще трябва да гледам полуоските :( :( /, ама имай в предвид че имаш крива гума - в смисъл като си караш имай ЕДНО НА УМ. :wink: :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”